.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Град
    Хасково

Спешно е ... :(

Хора моля ви помогнете ми... Мaйка ми днес се прибра и ми каза, че утре дядо ми го приемат в болница. Каза, че са му открили вода в белия дроб... Опитах се да намеря нещо в нета за тази болест, но не успях.. пише само за въздух в белия дроб "Емфизема" се казва.... Дали е възможно майка ми да се е объркала... д не е вода а въздух? Моля някой ако знае нещо да каже...

Град
    stz.. =}
    щом е казала вода вода е.. за такова нещо няма как да се обърка .. все пак тва е баща й
    you don`T have tO know so mucH fOr me! сега е тwoi ред да бъдеш наранен! тwоята iгра igraq.. a тi сi победен ( (sun) ) here we are..one aLone

Супер фен Аватара на prettyIdeath
    Град
    Somewhere in the deaths of your dirty imagination...
    Вода в бъбрека се получава ако е заседнал много дълго време камък в уретрата и усложняването /болестта/ се нарича се нарича хидронефроза или хидронефриза...
    случайно оня ден четох за това...
    МОМИЧЕ СЪМ !
    PEACE ||//
    Suzuki - Way of life!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от XxX^MeTaJL*BiTcH^XxX
    Вода в бъбрека се получава ако е заседнал много дълго време камък в уретрата и усложняването /болестта/ се нарича се нарича хидронефроза или хидронефриза...
    Става въпрос за бели дробове.
    Вероятно е да е имал неизлекувана пневмония - един комшия стоя в болница 1 седмица заради такъв проблем.
    Don't tell me what I can or can't do !

Супер фен Аватара на prettyIdeath
    Град
    Somewhere in the deaths of your dirty imagination...
    Цитирай Първоначално написано от Boyd
    Цитирай Първоначално написано от XxX^MeTaJL*BiTcH^XxX
    Става въпрос за бели дробове.
    Вероятно е да е имал неизлекувана пневмония - един комшия стоя в болница 1 седмица заради такъв проблем.
    оу да.. съжалявам ... объркала съм се... явно много набързо съм го прочела :S
    МОМИЧЕ СЪМ !
    PEACE ||//
    Suzuki - Way of life!

SK0RP10N
    Guest
    Когато има вода в организма или се лекува или се прави т.нар. пункция.Тоест с едно като малко шило (няма нищо страшно, спокойно) продупчват тази част на тялото, където се събира течноста и така тя излиза от там

май майка ти се е объркала..
    DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....

Офф има токова нещо и е доста сериозно трябва да се лекува доста добре за да не ...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от SK0RP10N
    Когато има вода в организма или се лекува или се прави т.нар. пункция.Тоест с едно като малко шило (няма нищо страшно, спокойно) продупчват тази част на тялото, където се събира течноста и така тя излиза от там
    Пункция се прави за изследване на течността, за да се установи от какво е причинена и дали не е нещо по-сериозно. Иначе може и просто да се "изцеди" със спринцовка. На мен така са ми махали течност от под капачката. До колкото съм наясно даже ЛП се прави на гръбнака, за извличане на гръбначен мозък. Другото с "мушенето" се казва биопсия.
    Don't tell me what I can or can't do !

Супер фен Аватара на GabisiTa
    Град
    В едно сърце <3
    Спокойно, баба ми има същата болест
    До сега 2 пъти беше в болница... Вземаха и със спринцовка малко от тази течност, за да я изследват, също така й правиха пункция, преливаха й кръвна плазма... и се оправи, в смисъл болеста не се лекува, а се стабилизира на такова положение, че да не вреди на организма.. Но иначе след излизане от болницата трябва да се спазва диета, да се ядат определени храни и т.н. А също е възможно 1-2 пъти в годината също да се налага да ходи в болница.
    Спокойно, ще се оправи
    “Усмихни се.
    Има хора,които никога не се разделят!"

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    Заболявания на плеврата
    Плеврит
    Плевритът представлява възпаление на плеврата /покриваща двуслойна покривка на белите дробове/. При възпаление на плеврата между двата й слоя се образува излив-ексудат. При сух плеврит между двата слоя на плеврата не се образува ексудат-излив, а се отлага фибрин под формата на мрежовиден налеп. Когато между двата плеврални слоя се образува течност от невъзпалителен произход се говори за хидроторакт /напр. при сърдечна недостатъчност,хронична бъбречна недостатъчност и други болестни състояния/.

Плевралният излив най-често е усложнение на болестен процес в организма. По-рядко той се предизвиква от директно засягане на плеврата от травми, тумор /мезотелиом и други/. Най-често плеврален излив-ексудак се наблюдава при възпаление - туберкулоза, вирусно или бактериално-нетуберкулозно възпаление на белите дробове и плеврата.

Характерно оплакване е болката в гръдния кош. Тя се изявява като бодеж, усилва се при вдишване и е придружена от кашлица и хълцане. При натрупване на поголямо количество между двата плеврални слоя се появява и задух.

майка ми беше болна от това преди 7-8 години...след 3 месеца в болница, 1 и половина, от които без гаранция, че ще остане жива, се оправи...лечението за времето беше от порядъка на 7-8000 лева...лечението представлява изкарване на течността от белите дробове
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Спешно е ... :(

Цитирай Първоначално написано от t1n4e7o
    Хора моля ви помогнете ми... Мaйка ми днес се прибра и ми каза, че утре дядо ми го приемат в болница. Каза, че са му открили вода в белия дроб... Опитах се да намеря нещо в нета за тази болест, но не успях.. пише само за въздух в белия дроб "Емфизема" се казва.... Дали е възможно майка ми да се е объркала... д не е вода а въздух? Моля някой ако знае нещо да каже...
    воден плеврит - това търси

Град
    Хасково
    Цитирай Първоначално написано от GabiT{{}}
    Спокойно, баба ми има същата болест
    До сега 2 пъти беше в болница... Вземаха и със спринцовка малко от тази течност, за да я изследват, също така й правиха пункция, преливаха й кръвна плазма... и се оправи, в смисъл болеста не се лекува, а се стабилизира на такова положение, че да не вреди на организма.. Но иначе след излизане от болницата трябва да се спазва диета, да се ядат определени храни и т.н. А също е възможно 1-2 пъти в годината също да се налага да ходи в болница.
    Спокойно, ще се оправи
    А я кажи тука. че не е болка за умиране. че моя дядо мн се притеснява...

SK0RP10N
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Boyd
    Цитирай Първоначално написано от SK0RP10N
    Пункция се прави за изследване на течността, за да се установи от какво е причинена и дали не е нещо по-сериозно. Иначе може и просто да се "изцеди" със спринцовка. На мен така са ми махали течност от под капачката. До колкото съм наясно даже ЛП се прави на гръбнака, за извличане на гръбначен мозък. Другото с "мушенето" се казва биопсия.
    Нпаротив - точно обратното е.
    Биопсия е, когато се взима част от тъкан/течност от организма с цел изследване.Пункцията е "мушене".Намерил(а) си на кого да разправяш римски истории

Болеста трябва да е плеврит и моя чичо беше в болницата преди две години по същата причина и сега си напълно добре и няма проблеми вече така че спокойно мисля че не са ни взимали толкова много пари но чесно казано около 2 месеца беше в болницата
    Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си