Интересно ми е на колко години си и къде е това е училище, където "някое момче да почне да рита някой друг, а тея около него да се смеят като хиени или да гледат сякаш нищо не се случва".
Не искам да споменавам имена, но съм била в доста СОУ-та и този феномен се наблюдава навсякъде. В по-елитните училища не съм виждала подобни сцени, може би, защото там хората се очаква да имат поне малко акъл.
Много добре те разбирам и на мен са ми се подигравали и то не само в училище, ставала съм и свидетел. Може би не съм се изразила правилно и аз съм напълно против подобен тормоз и добре не е нормално, просто наистина се случва често, а нещата почват да загрубяват. За щастие, отдавна не съм се сблъсквала с подобни работи.
Точно така - загрубяват. Ако не сте забелязали, почти всеки ден по новините казват за някой ученик, убил друг ученик или нападнал учител и всичко това заради глупости. На мен това ми се струва нелепо. Мисля, че в България си имаме достатъчно проблеми, ами сега и тази злоба навсякъде...
ПП Откъде, за бога, знаеш, че почти всяко 12-годишно момиче прави секс? Да не би да познаваш половината 12-годишни по света или в частност в България ? Аз не, следователно изводът ти изглежда не на място.

Не бих позволила дъщеря ми да прави секс на 12, но далеч не виждам какво общо има това с тормоза в училище. Ако е, защото казах, че е естествено да има деление в училище, защото навсякъде го има, вземам си думите назад, въобще нямах предвид това, което си разбрала. Както и да е, не ми се пише вече...
Ако бях казала всяко момиче, тогава щеше да е не на място. Но аз казах почти, защото и аз имам по-малки братовчедки и съседки, за да разбера какво става, плюс това, в този форум има доста примери, предполагам,че и ти самата ги знаеш.
...обаче по едно време разбрах, че това са абсолютно нормални неща за учениците на тази възраст...
От тук дойде този пример, защото сега някои хора приемат това за нормално, както ти - тормоза в училище. Може би не съм те разбрала правилно, извинявам се, ако е така.