- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Честита БУМ Сутрин София
АЗ съм се барикадирала вкъщи....затворих всички прозорци...голяма паника беше ,, ама мен и ми е смешно ....![]()
obi4am te slunceeeeeeeeee
Оф, добре че няма обгазяване, че баба ми преди 30 минути трябваше да излезе...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Мощни взривове разтресоха София в 6.28 часа тази сутрин.
Това, което отначало повечето хора взеха за силно земетресение, продължи интензивно поне 30 минути.
Засега информацията е, че има взривове в склад за обезвреждане на снаряди в Челопечене.
Там районът е отцепен от екипи на полицията, пожарната и Гражданска защита.
Експлозиите продължавт и в момента с по-малка интензивност.
В кварталите в близост до мястото на инцидента блоковете се люлеят след всяка експлозия.
В някои от тях има счупени прозорци от ударната вълна.
В небето, в посока изток, се разстла огромен облак веднага след първия взрив .
Гражданска защита съобщи, че има установени повишени концентрации на въглероден диоксид над София.
Председателят на вътрешната комисия към Народното събрание Минчо Спасов потвърди, че инцидентът е станал в складове на минисетрството на отбраната.
Според него в момента на експлозиите в него не е имало военни, защото тежкият инцидент е станал извън работно време.
Шефът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков предупреди намиращите се в близост до експлозиите хора веднага да отидат на безопасно място, защото има опасност от осколки от снаряди.
В ефира на Нова телевизия се обади кметът на Челопечене Сашо Иванов, който обяви, че са се взривили складове за обезвреждане на барут там.
Не е наясно дали има жертви и ранени.
Линейки и пожарни пътуват в тази посока.
www.dnes.bg
Взривове разтресоха София
news.bg
Размер на шрифта: a a a
Експлозии разтресоха рано тази сутрин София и околностите. Първият се чу точно в 6.30. След това се чуха още няколко.
Вторият врзив, който беше и най-силен - 7 минути след първия. След десет минути трети тътен разтърси столицата. Той бе най-слаб и приглушен.
От Гражданска защита съобщиха, че инцидентът е във военни складове и гърмят снаряди. В Челопечене има барутни погрeби.
На този етап няма информация за жертви и ранени. Опасност от радиация няма и гражданите на София могат да бъдат спокайни, казаха още от Гражданска защита.
Екипи на Гражданска защита, пожарната и полицията са на място.
Над квартала се вижда дим и по-малките взривове продължават. Видимостта е не повече от 50 метра, посочи кметът на София Бойко Борисов, който също е на мястото на взривовете. Той посочи, че все още няма яснота и не са пристигнали екипи на военните. Телефоните на Министрество на отбраната не отговарят.
По информация на Минчо Спасов, председател на вътрешната комисия в парламента, в складовете има боеприпаси. Той посъветва хора да не се приближават към мястото на инцидента, тъй като не е ясно все още колко опасен за здравето може да е облакът от дим. Депутатът от НДСВ каза още в ефира на БиТиВи, че точното съдържание на военните складове е „военна тайна".
Минчо Спасов каза още, че в складовете е имало охранителна фирма и изрази надежда служителите й да не са пострадали.
Министърът на околната Джевдет Чакъров съобщи, че вече е издадена заповед екипи на министерството да отидат на мястото на взривовете и веднага да вземат проби за изследвания
Според Борисов ще се наложи евакуация на живеещите в района, тъй като димът е изключително много.
Първоначално подозренията бяха за авария в "Кремиковци", но от Гражданска защита успокоиха, че на територията на комбината всичко е спокойно.
аз пък съм си направила нещо като маска...![]()
![]()
![]()
Ей за това говоря.Първоначално написано от GLeZoRanA
Явно чувам напред във времето.
И не е спряло, преди малко пак "дрънна".
офффффффф хора мн се притесних.... тука в центъра започна да смърди някво странно , въпреки че затворих всички прозорци.....![]()
Aз пък съм в центъра на София (до Мол ъф София) и ме събудиха още първите 2 взрива. После като продължих да лежа и при 3тия взрив дори завесите се разклатиха от взривната вълна. В момента слушам радио и разбирам, че ще се евакуират близките квартали... Просто върха!...
е ние имаме един прозорез който не може да се затвори и просто не знам кво ще правя...поне съм се затворила в мойта си стая...![]()
Аз също,вече се чува съвсем леко,за разлика от преди около час...доста прозорци в блока ни се счупиха...Първоначално написано от Spider4eto
![]()
Опитай мокра кърпа да я сложиш на този процеп. Това ще спре миризмата.Първоначално написано от *кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
Аз нямам намерение да излизам от нас...нищо,че съм горе-долу в центъра.![]()
е и аз съм в центъра.... до Славейков![]()
То тука вече нищо не се чува от около час. След малко ще звънна един телефон в Борово, да видя там дали са усетили нещо...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
По Нова казаха, че хората започнали да повръщат, и да имат сърбежи по кожата. о.О
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
по бтв май само повтарят, че всичко е ок, че няма никаква опасност, че няма нужда от евакулация, май е по-добре да се гледа нова-там поне си казват повече неща без да крият.