- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- моля помогнете с избора ми
1.Molq bihte li mi kazali koq ot slednite gimnazii da izbera za da prodalja obu4enieto si :
4ujdoezikova
za arhitek
za medicina
stroitelniq
2. I sa6to koe e po dohodno da si arhitekt ili hirurg ?
10x
Голям размер на картинката! /machoka/
Зависи,прецени си коя от професиите те влече повече - да проектираш сгради или да лекуваш/правиш по-красиви хорицаОбаче си мисля,че е по-добре сега да научиш някакъв език,а после да кандидатстваш висше за архитект/лекар.Дори по-късно да се откажеш от професиите винаги ще можеш да си намериш работа,все пак навсякъде ще ти искат език
![]()
{ Георги the one ♥ }
...........run MF run ;]
Съгласна съм.
А относно това, коя професия да избереш евентуално, за архитект съм. Не че не уважавам хирурзите и лекарите като цяло - напротив, това е най-хуманната професия. Аз лично бих избрала да съм архитекст, медицината не ме влече.
Еми медицината е много трудна и сложна!Трябва да си със стабилно прихично състояние..Така де,един приятел на батко учи биология и химия в специално училище до 12 клас и му беше адски трудно.После продължи в Университет,другата година ще работи и учи в моргата-задължително им е!Aз не бих издържала медицината
.Архитектурата съще е много сложна,един приятел учи за архитекст и имат проекти които трябва да направат за 3 дена,а такъв проект от професионален архитект се прави за 2-ПРЕДСТАВИ СИ!Най-добре учи език,той е най-лесен,просто учищ в началото по 50-100 думи и без да се усетиш ти вече знаеш езика.Най-лесно е това според мен!
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Според мен са ако учи6 в езикова и после архитектура (примерно) за висше ще ти е адски трудно, бакъл няма да разбереш за какво става на дума.Имам една френдка,която уче6е в езикова а сега учи висше в ВИАС и неможе да си направи проектите... плаща на някакъв 100 лв на проект.. докато са ако учи6 в строителен ще си г/д подготвена и ще си имаш представа какво те о4аква.... но ти си решава6
![]()
[![]()
Relight My Fire, Your Love Is My Only Desire... Relight My Fire,Cuz I Need Your LoVe!!!!!!
Според мен е меко казано безсмислено (да не кажа тъпо) още от 13-14 години да си правиш тънки сметки къде ще изкарваш повече пари. Между другото дори да си една от онези 1 на 100, които от 13-годишни знаят какво ще работят, помни, че нито архитект, нито пък хирург се става с щракане на пръсти. А изказването че с 50-100 думи вече знаеш даден език няма да го коментирам. За циганите, които отиват да мият чинии и да крадат в ЕС може и да са достатъчни, обаче за мен определено не са ...
Don't worry, be happy!
hiryrga iskarva mislq pove4e pari,no i arhitekta staa nali,oba4e ti trqbva da re6i6,koe ot dvete pove4e ti har,dopada![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Според мен влез в езикова гимназия, за да научиш език перфектно! По-късно ,дори и да се насочиш към друга професия или да се откажаш да следваш, всички врати ще ти бъдат отворени!
Мен ме влече повече медицината!Искам да кълцам хора...Базик!
Искам да стана хирург, не само защото се изкарва повече. Друг е въпроса теб кое те влече повече, но мисля ,че за това трябва да мислиш след като си изкараш 5 годинки в някоя езикова.
![]()
![]()
When I`m bad,I`m better!
Езиковите са голяма заблуда!!!Ориентирай те се към училища с професии бе деца!!Към химия,биология,строителсво (сега то най-много печели),към икономика,търговия,с тоя пуст английски![]()
И какво брат ми учи,в училище с икономика изучаваше по 2 часа дневно езика + ходи на ЛОГУС 2 години и взе всичките нива за перфектен английски..ЗА 2 ГОДИНИ,вие като се тъпкате в тия езикови,не на всякъде те ще ви отворят вратите,сами се заблуждавате,колкото по-малки,толкова по-глупави
![]()
![]()
♫ Beautiful.. ♫
НЕ ЧЕ СЕ ЗАЯЖДАМ НО СПОРЕД МЕН НЕ СИ ПРАВ/А!ЕЗИК ПЕРФЕКТНО НЕ МОЖЕШ ДА НАУЧИШ В ДРУГО УЧИЛИЩЕ ОСВЕН В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ.НЕ ТИ ЛОГОС НЕ ТИ ДРУГИ ШКОЛИ.НАЙ-РАЗУМНО Е ДА СИ ИЗКАРАШ СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ЕЗИКОВА А СЛЕД ТОВА ДА СИ УЧИШ ЗА ИКОНОМИКА СТРОИТЕЛСТВО И ДР.ТАМ КОЙ КАКВОТО СИ ИЗБЕРЕ ИЛИ ПОНЕ ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕПървоначално написано от sladkish_14
![]()
Няма проблем,всеки трябва да изрази мнениеПървоначално написано от sladuranata_777
Но виж сега,не можеш ти да си ми учила 5 години само език и да кандидатсваш с ИКОНОМИКА или ТУРИЗЪМ след 12 клас
![]()
Просто нищо няма да разбереш!!Ела каня те у нас,ще повикам съседка ми,която учеше химия 5 години и реши после да кандидатсва с Икономика,батко си прави плановете за хотел за не-повече от 2-3 часа,а тя по 5 дена не може и добре,че са израстнали двамата,та МОМЧЕ помага на МОМИЧЕ по икономика.Айде сега,после ще ми разправяте
![]()
Викнете де,някакво дете завършило немска или английска и нека дойде да говори с батко на английски,няма да разбере,че не е учил в езикова,защото го знае меко казано перфектно.И сега знаеш ли,не му дреме на шапката някой учат по 5 дена,той си направи проектите,реши си задачите,защото ги е решавал 5 години и иде на дискотека,а съседка ми ли
Тя да го д*ха,на малкия праст не може да му стъпи
Да не говорим за строителство и медицина там ако не си подготвен 5 или 4 години от такова училище,никога няма да влезнеш!!!
![]()
![]()
![]()
♫ Beautiful.. ♫
А й по въпроса,аз уча в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт и имам в седмицата 20 часа английски + това уча,бизнес,бизнес икономика,мениджмънт, и тем подобни предмети !!За което тези от езиковите нямат капка понятие,пък после с език навсякъде било отвореноКолко трудно после се влиза във голямите Университети без нужната подоговка по-тези предмети,а вие няма да я имате,защото ще зубрите езика и после частни уроци по-еди какво си
Още не го разбирате това!!!
♫ Beautiful.. ♫
^девойче, що не се върнеш в ограничения и идеализиран свят, в който живееш - не твоя свят, а вижданията на света на брат ти...даваме за пример комшийката или приятелката, а пък колко батко е по-умен...още сега приличаш на леличка с тези приказки
вие влизали ли сте в строителен техникум...или по документи професионална гимназия по архитектура строителство - 90% момчета...хаос, мизерия, не се учи въобще...да не говорим, че гимназията, също по сартихектура и строителство, която е залепена за ВИАС има най-ниския среден резултат от матурите за страната 2,68 мисля беше...но нямаше 3,00 дори
към авторката...грозно и смешно е да си правиш такива сметки на 13, зарежи ги...ако искаш действително да се занимаваш с една от двете професии ти препоръчвам ПМГ - с профил математика и химия/ математика и биология...а дали медицина или архитектура ще решаваш по-нататък
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
+ 1 И в нашия строителен /Бургас/ е същата работа, смятай колко малко от тях ще станат архитекти!Първоначално написано от alice sw
Познавам един човек, който е само на 20-21 (завърши АЕГ в София) и печели повече от една очна лекарка (за която ми казаха заплатата й) за преводи, водене на чуждестранни туристи из България и т.н.
А и взе успешно изпитите си за психология, успя да научи и испански.
Така че на авторката ще кажа, че има още време да мисли какво да специализира!!
Аз уча в езикова гимназия.И смело мога да твърдя,че знам основния си език много по-добре от хора,които също го изучават,но в други училища ( различни от езикаво гимназии ) и с по-малко часове на ден.В 8 клас на ден имах по 5-6 часа САМО език,но,повярвай ми,заслужава си целите мъки и ядове по многото часове.Научаваш си всичко перфектно и ти е лесно да се оправяш навсякъде. Знаеш ли езици можеш да си намериш работа на много места,където да печелиш задоволително количество пари.
Нищо против професионалните училища нямам.Най-добре е да разгледаш сайтовете на училищата м/у които се колебаеш или,ако няма такива,попитай някой който е учил там да ти разкаже ( + / - им и т.н. ),прочети малко инфо и най-вече реши с какво ти се занимава 5 години,защото ,ако езиците ( например ) не ти вървят няма смисъл да ги подхващаш ( макар че е от изключителна важност да знаеш език ).
Аз ,лично,медицина не бих учила,за архитектура - не знам.Това са си мои представи за нещата и не искам да задължавам никой с тях.![]()
Избери това,което те влече.![]()
Охх,моля те аз съм много по-здраво стъпила на земята,отколкото 7-те класове!!!ОГРАНИЧЕН?ограничения и идеализиран свят, в който живееш![]()
Просто изказвам мнение,и го доказвам,имам доказателства и казвам факти
Глупаво е да казвате,че примерно строителния е пълен с момчета и т.н е-ДА пълен е,но един приятел от Пловдив учи в Строителния там,и това е едно от най-хубавите училища,учи Геодезия,ако на някой му говори това нещо и ако му говори би трябвало да знае колко ще е му е заплатата след време.Боря се да докажа,че не само езиковите гимназии са най-добри и след време ще си добре платен,като си завършил там,има и много други училища в които ще си добре платен.Само с език влиза ли се в банка?
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Няма база за сравнение.Избери това,което те влече.Всяка професия може да е доходоносна,стига да си кадърен. И успех !![]()
Да,всъщност няма смисъл от спор!!Където ти желаеш там отиди,с учене където и да си,след като завършиш пак ще си добре платен.Успех![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ем аз пък уча в Природо - Математическа и в 8 клас и аз имах по 4-5 часа английски на ден, ама и Математика много учим, и Информатика и хуманитарни науки...нещо, което в езиковите липсва. И според мен езиковите не са добър вариянт. А иначе архитект - ти можеш ли да рисуваш? И ходиш ли на курсове?Първоначално написано от schhhhhhh
Така е. Ще повторя нещо, което много често съм казвала - училището не е гаранция за успех и не определя успеваемостта ти, всичко зависи от учащия.Първоначално написано от sladkish_14
sladkish_14
абе дете, що не млъкнеш, откъде знаеш на колко години съм...да светът ти е ограничен, типичното бабешко мислене - не е важно какво сме постигнали, важното е, че комшиите са по-зле от нас...имаш 1 приятел, който не знам кво си...аз ти давам статистика за строителния, който би трябвало да е най-добрият в страната...мога да ти кажа, че и в Плевен е същата история и тн...колко мислиш печели един геодезист...говори в цифри, айде...
най-доброто училище в града обикновено е ЕГ или МГ...това е положението...да те светна нещо друго...дипломата от строителния, след държавен изпит значи горе-долу нищо - че няма да си общ работник, или че можеш да бъдеш шивачка, сервитьор и тн...за хората, които възнамеряват да станат нещо повече от тези горе е най-добре да учат в ЕГ, МГ, та дори и СОУ, отколкото в професионална гимназия
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Да съм споменала някъде годините ти???Първоначално написано от alice sw
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
♫ Beautiful.. ♫
аз съм напълно съгласна с sladkish_14.тия езикови и соу-та и некви други са пълна заблуда,а пък да не говорим за материалната им база.седа и чета всички тръгнали да се бутат в 33 ЕГ в софия.нз дали тия хора са отишли да погледнат на кво прилича тва училище и тва го давам като пример що то и другите са нещо подобно.
Първоначално написано от sweet_baby_cool
АРХИТЕКТ ЕСТ!!!!!!!!!!!!
Не че нещо заядливите "какички" дет се мислят за много умни са всъщност са най зле.... кат си толкова умна и голяма кво се заяждаш на некво "дете" ....Първоначално написано от alice sw