- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- REVNOST
Ревността може да се превърне в много сериозен проблем в отношенията между двама влюбени особено ако не си вярват. Това наистина е най-малкото тъжно, защото ревността е способна да разруши нещо прекрасно. Но нека се запитаме какво бихме правели без нея, как бихме се чувстали, на кого е нужна???
Всеки път когато замълча всъщност питам ''Искаш ли ме до теб?''....но все пак мълча от страх да не те нараня...
Според мен всеки, който обича изпитва поне малко ревност.
Обаче не всеки я показва.
По мои наблюдения, тези които силно ревнуват и съвсем явно го показват, са хора с комплекси и адкси неуверени в себе си. Това не е проблем в партньора, а в самия ревнивец.
Тя не е доказателство за силна любов (не значи, че когато силно ревнуваш някой, много силно го обичаш!) Това е проява на собственически чувства. Ти казваш на другия "Ти ми принадлежиш, и за това нямаш право да говориш с никой друг, да се виждаш с никой друг и тн.." и всяко едно действие бива възприето като някаква добре замислена конспирация срещу ревнивеца...
Ревността може само да погуби любовта и доверието между двама човека. : ) : )![]()
![]()
Да бъдеш без мечти, означава да нямаш надежда.
Да бъдеш без надежда, означава да живееш без цел...
REVNOSTA V GRANICI E POLEZNA NE MISLITE LI ?
Всеки път когато замълча всъщност питам ''Искаш ли ме до теб?''....но все пак мълча от страх да не те нараня...
Първоначално написано от kiflata
![]()
![]()
Някой може ли да ми обясни кои точно са тези граници и да ми посочи поне една разумна полза от ревността
![]()
![]()
![]()
?!?
Това "чувство",независимо дали го показваш или държиш в себе си,докарва всичко до неминуемо и бавно самоунищожение!Какво постигаш с ревността?!Така ще задържиш партнъора си?!Ще го/я предпазиш от това да ти изневери?!Ще запазиш връзката си?!Ще успееш,ревнувайки,да се насладиш пълноценно на времето,през което сте заедно?!На него/нея като личност,стремежи,характер?! Наистина не го разбирам това нещо с ревността!
Може да има силна и красива любов,чувства-както искате го наречете и без ревност!-и,повярвайте,това дава такава свобода и увереност.
....!Защото си свободен да обичаш-да дадеш обич и да получиш такава без ограничения,подозрения,игр ички и разните му там дивотии
!
Свободен си да бъдеш ТИ-ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ/и затова интересен,различен от масата/-колкото и наивно да звучи
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S-to4no ti s revnost nqma da spe4eli6 ni6to!!
Ревността е напълно нормално състояние, когато обичаш някого. И да, полезна е, защото ти пука за човека до теб. Някой път ако излезе с някоя приятелка няма нищо да ви жегне? Поне малко? Айде бе. Има разлика между чувство за собственост и ревност.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
да!?![]()
My heart is elated
But my head is exhausted
It's this powerful magic
Can it really be true?
Страхотна тема![]()
Аз не ревнувам и не ме и нужно![]()
ОпределеноПървоначално написано от kiflata
Ревността доказва обичта донякъде, но само тази, дето е в границите на нормалното :Ь
Аз например ревнувам дори и от момчетакогато им обърне внимание, а аз остана на заден план... болестно състояние е моето
![]()
Иначе му вярвам и ревността ми се дължи повече на това че ме е страх да не го загубя..![]()
МОМИЧЕ СЪМ !
PEACE ||//
Suzuki - Way of life!
О и аз го ревнувам от най-добрия му приятел. А пък му имам огромно доверие, просто като си представя примерно, че някакво момиче го гледа и полудявам, ама и той е същия![]()
hah i az sym takaПървоначално написано от XxX^MeTaJL*BiTcH^XxX
![]()
Първоначално написано от Riot
Ревността в граници наистина е полезна. Не е приятно да е болесно състояние, но не е и приятно да я няма изобщо - тя ти показва, че на човека му пука за тебе иска да е с тебе и т.н. Защото нека си признаем - кофти ще е човека до теб да не му пука дали излизаш с момче или момиче, дали някой те сваля и т.н. .. Обаче когато е в повече наистина усложнава много отношенията ..
Ревността е нещо напълно нормално.Естествено при някой хора е повече,при други по-малко.
Първоначално написано от fuck_me_pls
+1![]()
![]()
Съгласна съм
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I'm too scared to move, too scared to lose
Tell me what I am supposed to do
I'm too close to see you, too far to touch,