- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Еволюция
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-глупавия аргумент против Християнството е този, който даде. Ако селянинът вярва в Христос, то той ще се бие против това някой да му вземе нещата. Христос каза да си плащаме данъците, но не насърчава да се даваме на света. Та, простият селянин ще се бие, няма да е сломен.
Друго - еволюцийката ти е супер неиздържана теория, която се позовава на фалшиви факти.
Има едно нещо наречено род. Над него животните няма как да се променят. Там са заложени първичните генетични инструкции, които колкото и да се променя околната среда, няма как да се променят.
Не ми давай пример за еволюция с това как се създават нови видове зеле, или нови породи кучета. Естествения подбор е факт. В началото имаш зеле, в края имаш зеле. В началото куче, в края куче.
Ако превърнеш жаба в кон ще ти повярвам. Добре, не в кон, но в гущер. Нали така беше връзката?
Не може да се променя чак до толкова, защото ако едно животно трябва да се промени от жаба до кон, то трябва околната среда да се е променила толкова драстично (последователно), че жабите днес да не могат да живеят. Това не може да се нарече правилно, защото жаби има всякакви, водни, земни, дървесни и тн. Могат да живеят навсякъде. Нищо не им пречи да си седят жаби, вместо да еволюират.Първоначално написано от moncho
В Библията пише, че Бог е създал всеки род животни. От тях, в последствие на Естествения подбор, са станали различните видове.
Койота, хиената, въклът... всички са кучета.
Добре де в еволюцията има липсващи звена и за това е не е доказана на 100% но поне има някакви доказателства.
За господ няма ни едно доказателство.Колкото и да пиша по тази тема аз не мога да отнема вярата на един човек като тебе или на някой от другите който писаха.Вярвай си щом това те успокоява и те кара да се чувстваш добре,а може би ще отидеш и в рая.
Чисто и просто господ е едно не доказано твърдение.И създаването на света от господ е също една теория.
Да... теория...Първоначално написано от moncho
Също така, Библията има 100% точни пророчества. Казва се кога евреите ще станат нация още преди Христос да бъде роден. Също така в книгата Откровение се описва днешния свят доста точно.
И идеята за Господ не ме успокоява, изобщо. Както ме е спасил, така може и да ме погуби.
Какво ти дава вярата? Надежда ? Или може би страхопочитание ?Първоначално написано от Christ
Защо той да решава кой и кога ще умре?Първоначално написано от Christ
Човек живее и умира когото му дойде времето ,поради дадени обстоятелства ,а не защото някой който живее на небето е решил така да стане.
"Рая е на небето" - ако беше така не мислиш ли,че щяхме да разберем при тези технологии с който разполага човечеството.
В момента показваш пълно незнание по темата.Първоначално написано от moncho
Чувал ли си за небесата? Колко са? Нашето тук - просторът, малко над това Вселената и чак тогава е "Рая" или Небето. (Heaven)
Той решава кога някой живее, защото Той му е дал живот. Бог е създателят на Небето, Вселената и Земята. Всички физични закони ги е написал той. Той е нещо като Космическият Програмист... Всичко се кланя на Него и спазва Неговата воля, освен човекът, който Бог е направил, за да управлява една малка част от Творението, на която е положил живот. Не казвам, че не го е направил и другаде, но просто никъде не се споменава такова нещо.
Какво ми дава вярата ли? Бог ми я дава, Бог също ми дава надежда... Страхопочитание, със сигурност! Гледам на него като на Баща (Отец), чийто деца не Го слушат... какво става като децата не слушат Баща си? Поступва ги. Но при Бог не е така, Той ни каза или Ме слушате, или умирате. Адам и Ева предпочетоха да не се доверят на Бог и да умрат(духовно) и да обрекат човечеството на обречение.
Няма технология, която може да отиде до Бог. Няма и интелектуално ниво, което да стигне Неговото. Той знае абсолютно всичко. Ние сме ограничени по капацитет. Той не е.
Не си прави малоумни заключения за Бог.
до момента човека е живял в пъти по-сурови условия
от съвременния и всичко е толкова улеснено и основите
се забравят и младото поколение е безкрайно апатично
настроено към учението по скоро следва деволюция
fuck off red pigs
Значи искаш да ми кажеш че рая е някъде където свършва вселената?Първоначално написано от Christ
А когато хората не са знаели че има изобщо вселена нали тогава са смятали че рая е на небето , това небе което виждаш като погледнеш на горе.Значи първо религията твърди 1 , а когато учените докажат че не е така и религията почва а твърди друго .
"Религията" не твърди нищо. Необразованите й интерпретатори (католиците) твърдят.Първоначално написано от moncho
Прочети Библията.
Тогава млъквай и не говори по въпроси, непонятни за теб.Първоначално написано от moncho
Отличен ученик съм бил по Биология. Атеист допреди година.Първоначално написано от moncho
Ти виж малко Creation science.
Creation science, и Божията воля.Първоначално написано от moncho
Да докажеш ,че няма Бог е все едно да докажеш ,че хората са извънземни.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Ето ти 2 статий, които ако имаш желание и интерес можеш да прочетеш!Първоначално написано от moncho
http://www.gotquestions.org/Bulgaria...God-exist.html
http://www.kaldata.com/forums/index....showentry=3284
Прочетох написаното и в двата сайта ,но нищо от написаното не може да докаже съществуването на бог
Например това :
Какво доказва?Ако търсим аргументи или доказателства за съществуването на Бог, няма нужда да търсим под масата или в някой ъгъл-всичко което трябва да направим е да погледнем около себе си. Космоса е най-голямото нещо което съществува. И сам по себе си е най-голямото доказателство за съществуването на Господ.
Спрете да ме убеждавате докато не намерите солидни доказателства.Вие вярвате в нещо което нито сте виждали нито има доказателства за същетвуването му.Сега ще кажете ,че не трябва да сте го видели за да вярвате. Нещо което е направил бог и да има доказателство за това? Е ако има ще повярвам ,но за сега не.
Първоначално написано от moncho
Не съм отворен ,просто констатирам факт.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
neme rasmivai s faktite si plsПървоначално написано от lsd43
![]()
В статийте имаше и мн научни факти, но когато човек нежелае да ги приеме...
Упозицията, кояти ти защитаваш ти е по - удобна и не искаш да си признаеш. Така те устройва да се правиш на атеист и ние да се опитваме по всякакви начини да ти докажем съществуването на твоя Създтел!!!
Живей си в твоя еволюирал свят и се кефи!
ti leti iz nebesata ama nemavai 4e ima i gravitaciq.