- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Връската междо религиите
Не, не ги прави християнска държава. Няма такова нещо като християнска държава. Ако следват законите на Стария Завет като държавни, то държавата е Теокрация. Бог не иска нито теокрация, нито "християнски държави". Бог е правел заветите си с хора, а не с нации. Авраам, Мойсей, Апостолите...Първоначално написано от xaxa
Света не е с Бог. Света е срещу него.
Хриситияно -ислямско семейсто-Единият отива да се гърми а другият ходи да му изкупва греховете.![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
tfa s g1rmeneto ne e islqm!Първоначално написано от lsd43
Ako se obi4at istinski i vsi4ko vurvi 4udesno,... religiqta e na tvurde zaden plan![]()
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
Неграмотен си!Това мисля ...
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
mersiПървоначално написано от Initial_D
Вместо да ми благодариш се вземи в ръце , пиши с български букви и си оправи грешката!Първоначално написано от xaxa
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
pxapxap ti li 6a mi kazva6 kfo da pravq ve kAPuTПървоначално написано от Initial_D
Първоначално написано от Sunny_stz
То доминация над нас жените винаги си е имало.Искаш или не искаш,мъжът трябва да бъде лидер!Но не под толкова глупава и строга форма,каквато се 'проповядва' в мюсюлманството(За това и аз също не бих приела подобно връзка за себе си)...да правят каквото мъжете им кажат,или да ходят с фереджета,да са под пълен контрол...това са пълни 'извращения' бих казала,чак ми става противно.
"В християнския брак мъжът трябва да бъде глава, а жената негов (допълващ го) помощник. Мъжът е длъжен да обича своята жена, както Христос, Църквата, т.е. повече от себе си, и да бъде готов да отдаде живота си за своята жена. Жената в отговор на тази самоотвержена любов трябва да се покорява на любимия.Бракът е възсъединение на двата пола, т.е. на двете половини в единно цяло."
Извинявам се,ще спра до тук,за да не променя изцяло темата...но бях длъжна да дам донесение на някои неориентирани теркове.
Az puk ne mislq 4e muja trqbva da bude lider....a jenata da mu se pod4inqva..tova e bilo predi.Sega ponqkoga daje se polu4ava obratnoto..Kogato nqkoi muj se vlubi v jena,do tolkova poludqva 4e zapo4va da i ugajda za vsi4ko i pravi kakvoto tq iska i takiva slu4ai ima...Първоначално написано от nailana
,,но бях длъжна да дам донесение на някои неориентирани теркове''
A tova kakvo be6e?Kakvo 6te re4e?Koi e neorientiran?
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
Това ,което ние искаме ,не означава ,че то е правилно ,или че така трябва да бъде.Ти разсъждаваш така както ти е удачно...а не както му е редът. Не казвам ,че жената трябва непременно да се 'подчинява',а че бракът е съюз между двете половини в единно цяло ,с договор пред Бога.Първоначално написано от Sunny_stz
Когато мъжът започне да угажда на жената и да прави каквото тя иска - лично негов проблем.
Мъжът е по - силният,той е този,който води ,но той е по - крепък и издържлив ,когато до него има жена ,която да го обича ,да го глези ,да го уважава и да се грижи за него.Съответно това е и мъжът за жената.
"Прочее ,епископът трябва да бъде
непорочен,мъж на една жена,
самообладан,разбран ,порядъчен,
гостолюбив,способен да поучава,
не навикнал на пияни разправии,не
побойник,а кротък,не крамолник,
не сребролюбец,който управлява
добре своя си дом и държи чадата
си в послушание с пълна сериозност..."
I Тимотей 3:2-4
,,но бях длъжна да дам донесение на някои неориентирани теркове''
A tova kakvo be6e?Kakvo 6te re4e?Koi e neorientiran?
Лансирай инициатива за обогатяване на знанията ти.За начало ще е добре да започнеш с някоя книга,свитък или може би тълковен/синонимен речник.
Първоначално написано от nailana
No sega ne6tata korenno sa se promenili.I dori ne samo az ne znam za kakvo mi govori6...Qvno mnogo biblii 4ete6....Sega nqma takiva ne6ta.Daje horata po-rqdko se jenqt.Jiveqt si zaedno i ako ne6to ne im otturva ,se iznasqt.Ne mi kazvai ti na mene kakvo da 4eta...za6toto ne sum neveja..Po-dobre ela v 21-vi vek ,v koito sme sega.Za6toto v momenta vsi4ko se e promenilo,ne e kakto predi..Bih kazala dori 4e ve4e jenite sa silniq pol...Te izdurjat psihi4eski pove4e ot mujete!A mujete kato vidqt trudnost se pla6at..,pla6at se ot lubovta,ot mnogo ne6ta.Moje bi za tova na jenata e dadeno da za4ene...i drugi ,,otgovornosti'' i bolki!Zamisli se!Vseki razsujdava po razli4en na4in i ti ne moje6 da nalaga6 ostarqli razbiraniq...I sprete da se pravite na umni s nqkakvi obidni ,4ujdi dumi!!!Govori na sobstveniq si ezik...i to suvremenniq!!!Spiram do tuk,za6toto mnogo se otklonqvam ot glavnata tema.
свършват.
Тц,тц...знам ,че нещата са се променили...аз не налагам остаряли разбирания или традиции...не се опитвам да звуча като онези бабички, дето ломотят глупости.Това са моите разбирания.И не,че чета само Библии...ами и много други книги.21 век сме,да.И сега повечето мъже се плашат от неща,от които не би трябвало,и за това по - нагоре посочих какъв би трябвало да бъде истинският мъж.И за да ти припомня - СМЕЛ,самообладан,мъж на една жена,разбран,гостоприемен, а не бъде пияница и побойник,да не вдига скандали,да не бъде сребролюбец,да бъде ЛИДЕР.И точно защото сме 21 век,нещата коренно са се променили - вече няма истински мъже....гледай новините,и виж колко войни се водят,колко престъпници,изнасилвачи и убийци има.И нещата вървят на се по - лошо и по - лошо.Със всеки час,седмица,със всеки месец,година и век...ДА,ВЛЕЗ В 21 ВЕК.И не съм казвала,че ние жените сме психически лабилни...напротив,много сме силни и издържливи.Не бих си представила един мъж да ражда ,и как би реагирал той.Първоначално написано от Sunny_stz
"I sprete da se pravite na umni s nqkakvi obidni ,4ujdi dumi!!!Govori na sobstveniq si ezik...i to suvremenniq!!!"
А тук си просто за присмех...Кое в думите ми не е на собствен или съвременен език?Това,че ти нямаш и възможно най - малка степен на книжовно/граматично или лексикално образование,си е една сериозна мъчнотия,бих казала 'беда' - но пък твой личен проблем.
Moje da e bilo na knijovniq ni ezik,no nqkoq ostarqla duma,koqto po4ti nikoi ne znae...A tova dali imam stepen na obrazovanie samo az si znam,ti ne moje6 da opredelq6 ...Mene horata me ocenqvat i ne mislqt taka.Chovek se u4i na novi dumi (dumi koito ne e 4uval )dokato e jiv i na mnogo drugi ne6ta.Ako misli6 4e si mnogo umna,kakto se iztukva6 ,dobre...no ne prekalqvai.Uspeh ti pojelavam!Първоначално написано от nailana
свършват.
Sunny_stz mislq 4e to4no m1ja trqbva da b1de 1 lider v 1 vr1ska kakto toi trqbva da brani semeistvoto si i izob6to tova koeto ima taka trqbva i da domenira.. za takiva pikli deto se mislqt za kvo znae ko i deto 6a mi kazvat kvo da pravq i kakvo ne kazvam im "mainata vi" i aide izob6to nese se6tam 3ti p1t za tqx
A edna jena netrqbva li to4no sigornosta da t1rsi v 1 m1j. Da znae 4e moje da ras4ita na nego za kakvoto i da e..
kakto i da e seki si ima mnenie
Ami to4no 4e moeto mnenie e 4e nikoi ne trqbva da dominira...Vseki da pravi po ne6to za drugiq.Az ne bih turpqla vsqkakuv vid dominirane nad men...Mislq 4e i dvamata trqbva da se razbirat i da si vqrvat vzaimno ,bez komandvane kakto kazah v po-goren post.A ne da se izpolzvat za vzaimni udovolstviq,da namerqt harmoniqta po mejdu siПървоначално написано от xaxa
Pojelavam na vsi4ki takava vruzka,tq bi bila nai-istinska..
свършват.
Ако няма доминиращ 'корпус' ,или някой с превъзходство/надмощие,във връзката винаги ще има скандали и разправии,и никога хармония.А това как се управлява тази връзка зависи съответно от характера и личността на мъжа.Първоначално написано от Sunny_stz
Разбира се,една жена трябва да търси сигурност,може би и прибежище и закритие при мъжа!Да се чувства защитена...
П.С. Момиче съм!Да не си помислите ,че съм някой си застъряващ сексист,със също толкова отколешни традиции и вярвания.
Vseki si ima mnenie,otnosno tova i drugi ne6ta.Sledovatelno az izkazah moetoПървоначално написано от nailana
Vseki trqbva da uvajava mnenieto na drugiq,dori da ne go priema za sebe si.
свършват.
Хора айде по стегнат... нямам сили да чета на латиница... а и тукаима едни правила в които пише да се пише на КИРИЛИЦА!!!... айде каде са модераторите...
Немам Подпис...
ti mai si golqm bunak, kade sa toq pravila da se pi6e na kirilica be po skoro zaglaviqta da sa na kirilicaПървоначално написано от ISSP
![]()
Първоначално написано от nailana
И просто да добавя към предишните ми коментари:
Жените сме тъпи!Това е факт!
Хубаво - раждаме,гледаме деца,грижим се за любимия - това добре...но имайки предвид поне към 70 - 80% от нас жените - начина ни на мислене.И защо повечето от най - великите художници,артисти и т.н. са мъже.
Предпочитам мъже - приятели,отколко жени.
И отделно - само погледнете в един форум как пишат и разсъждават мъжете и как ние жените.
И още - повече няма да се пробвам да паркирам кола.Никога!![]()
Поздрави!
E, da, no nali znaesh, che zad vseki silen muj stoi edna silna jena.I tova, che ti se mislish za glypava, ne oznachava, che trqbva da namesvash i ostanaliq jenski svqt.I sushto - dori maika mi,koqto, povqrvai, beshe beznadejden slychai se naychi da parkira.Edna jena ne trqbva da pozvolqva da e zavisima ot kogoto i da bilo,puk kamo li ot muj.
![]()
Така е да!Но и все пак...а не искам да обиждам никой,простете ме.Ние сме един вид опора на мъжа.Но от личен опит,и от това което съм виждала,от хора които познавам....Отделно,сега и повечето мъже са говеда.Първоначално написано от Dreamy~~
И какво излиза последно?![]()
От нас жените има и добри шофьори,но са рядкост.
![]()