.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Така ли трябваше да стане?

Днес постъпих 'на работа' в една фирма,където да пиша разни документи и т.н., но 'шефката' изчезна и нямаше никой да ми обясни как да попълвам тея данни/то е от един лист да пиша същите неща,ама някак си...де да знам,мисля,че поне трябваше да остане да ми обясние кое как е/,даде ми една папка да се запознавам с материята и тва е,в офиса има други секретарки,които приемат обаждания,гледат разни списъци и прочие,казват за кога е заявката ала бала,а аз само ги гледам щото не знам кво да правя. Не ми казаха как да работя там с едни книги,които са нужни и на клиентите,които влизат в офиса. И днес ми е 1ви ден,а хич не ми хареса...8 часов работен ден,от който шефката си седеше в своята част и само аз ако ида да я питам нещо,ще ми го каже, може би трябваше да си поискам сам да ми обясни,ама не ми се стори редно,та не знам как е,струва ли ви се нормална тая ситуация и утре какво да правя? Не ми се харесва...8 часа пред компютър,много застояло,а и другите бачкат, а аз не знам как,може би ще се науча,ама нз. Не съм се отказал и въпреки тва нещо не ми харесва във всичкото това. Не съм подписал договор,ама не знам дали и да подписвам...при тия обстоятелства,просто ми е мн странно,само ако аз имам въпроси да тичам по шефката и тя от другата стая да ми 'обяснява', тя и с другите така говори,през вратите,а аз очаквах да дойде и да ми каже какво точно да правя с тези книги,които са около бюрото,които останалите използват,е да ,ама не,тя седи там в своята си част и тя също приема обаждания,предполагам,че има много работа и тя,ама кой да ме научи...нз ,нз ....Освен това тя днес излезе,пак по работа,разбира се и я нямаше половината ден...как ви звучи на вас това?
    Obi4am momichetata poveche ot vsichko...

Хм... като за първи ден не е хубаво да правиш чак такива заключения,отиди о6ще 2-3 пъти и тогава вече,ако прецениш,че не ставаш за там,няма смисъл да си хабиш нервите.Колкото до шевката-ми тя жената сигурно е била доста заета,но нея защитавам,защото можеше да те предаде на друг човек,който да ти обясни как стоят нещата.Оплакваш се,че работното време е 8 часа-ами така е при всички било то предприятия,заводи или работа на компютър.
    ПП. Лесна работа няма.

Град
    Club Old Number One / RPU 24h
    GadNicHkoYyYy[!]

Цитирай Първоначално написано от Alco
    GadNicHkoYyYy[!]
    Мерси за смисления коментар, можеше и да си го спестиш.

Моля за адекватни мнения.

Виж, сега... първите дни на работа винаги са крехки. Постарай се да разбереш какво трябва да правиш, но ако нещо не ти е ясно, просто питай. Ти не си длъжен да знаеш какво трябва да правиш, а те са длъжни да ти покажат, тъй че не си мисли, че правиш гаф като питаш - напротив. По-добре така, от колкото да объркаш нещо, защото тогава е по-лошо, повярвай ми

Ще ти дам пример - аз скоро също започнах работа, където се занимавам с много документи и софтуер, с които не бях запознат и в началото бях като пуснат от Марс. Направиха ми кратък брийфинг и ме пуснаха да видят какво ще направя. В началото имах въпроси и стъпвах малко предпазливо, но след няколко дни всичко си стана окей.

Но го има и момента със шефовете - не се знае на какво ще попаднеш. И все пак недей да си мислиш, че е пълно с перфектни шефове, а само твоята е кофти - напротив. В момента работодателите масово се държат зле с работниците си, тъй че просто се учи да свикваш. За сега не си в позиция да протестираш и да претендираш за повече... ако искаш да останеш на работа, разбира се

Не мога да те посъветвам кой знае колко неща, освен да дадеш всичко от себе си, защото е много важно как ще започнеш... Ако имаш някакви специфични проблеми - казвай, ще се радвам да помогна ако мога.
    Успех!
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Мхм.....а не знам дали става да помоля за работно време 4 часа..като официалното е 8....понеже чувствам,че на 8 няма просто да издържа.

Цитирай Първоначално написано от mrysnika
    Мхм.....а не знам дали става да помоля за работно време 4 часа..като официалното е 8....понеже чувствам,че на 8 няма просто да издържа.
    Няма да направиш добро впечатление.
    Каква е работата?
    Тъй красиви, тъй наивни,

Свързано е със застраховане.

Ами, звучи ми като почасова работа. На тези плюсът им е, че можеш да работиш, колкото си искаш, но минусът - че правиш лошо впечатление ако работиш малко часове, без особена причина.
    Не знам... прецени си И все пак първо се пробвай да оправиш нещата и после вземай такива мерки.
    На колко си?
    Тъй красиви, тъй наивни,

На 18.

Ами, казах ти, каквото мога... от тук натам си ти
    Успех
    Тъй красиви, тъй наивни,

Предполагам,че ще направи лошо впечатление подобно мое желание за намаляне на работното време,но аз имам да се съобразявам и с други неща за съжаление и в крайна сметка дано се получи това,което съм замислил.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Е ти пък много от рано се предаваш, минал първия работен ден, не много успешно и давай сега свършва се, напускаш...Поизчакай малко, импулсивността и бързите реакции понякога се оказват доста големи пречки и то, ако си слабохарактерен и се предаваш прекомерно лесно.
    Според мен, щом нещо не ти е ясно отиваш и питаш, няма от какво да се притесняваш или да се срамуваш.Все пак си нов там и е нормално да ти е непознато, ето защо се присламчваш към някоя "стара пушка", било то и шефката ти и малко по малко ще навлезнеш в материята.Просто прояви самоинициативност и действай.Поизчакай известно време, виж на къде ще се развият нещата и ако пак си недоволен, напусни и така, с друго не мога да ти помогна...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен
    Град
    HeLL ..
    е то никой незнае какво да прави в началото .... не се предавай ..щесе научиш ..

Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....

Голям фен Аватара на sapphirr
    ami vij ima6 2 varianta,ako v momenta obsotqtelstvata te pritiskat i ima6 nujda ot rabota(bilo to zaradi pari ili da ti otvli4a vnimanieto ,ili da ima s kakvo da se zanimava6 ili moje bi ot si4ko tova po malko) preglutni fakta 4e si se zabila na 6ibano mqsto,s 6ibano rabotno vreme,6ibani kolegi i o6te tolkova 6ibana 6efka.ako oba4e ima6 izbor i 6ans da si nameri6 druga rabota prosto si stava6 i si zanimava6...kato sa tolkova specialni da se opravqt sami.

p.s. taq nalojena izolaciq ,koqto opisa edva li ne predpolaga te da sa firma,koqto trudno priqema novi lica ili prosto kolektiva e takuv,4e demonstrirat na vseki nov(a moje bi i edna na druga) kolko to4no sa nezamenimi...ami ako gi e strah kato te nau4at da ne stane6 po-dobra ot tqh i v edin moment 6efkata ti da nqma nujda ot tolkova sekretarki i da la6ne nqkoq ot tqh,a ne teb-ima go i tozi moment.
    vsu6nost varianti mnogo,spored men nai-pravilnoto e da im tegli6 edna maina,za6toto jivota e prekaleno kratuk,za da go prekarva6 v opiti da se haresa6 na nqkoi ili da se nagodi6 kum ne4ii rabotni usloviq
    Uspeh!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си