- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На горещия стол е machoka.
A ako tuk kaja, che greshish?Първоначално написано от machoka
![]()
Zashtoto vse pak, svireiki na piano izpolzvash dvete si ryce po edin i syshti nachin (fizicheski poglednato). Intonaciqta ti e na lice, edinstvenoto tehnicheski ot koeto se nujdaesh e byrzina na prystite.
Sblyskvala sym se s mnogo pianisti koito sa mi otgovarqli po nachina po koito ti go napravi, no sym dalech nesyglasna. Syvsem malko sa pianistite, koito sa me nakarali da se razchuvstvam (haha, kolko jenski zvuchi) svireiki tochno zashtoto pianoto e edin... prost i v syshtoto vreme ujasno slojen instrument. Trudno e da pravish Muzika na piano. Tam nqma vibrato, nqma gi vsichki shtrihi koito izpolzvat strunnite instrumenti naprimer. Edna cigulka moje da te pobyrka s nachina po koito cigularqt sviri na neq prosto zaradi samiq zvuk, koito toi samiq vadi. Ujasno trudno e edin pianist da nameri sobstveniq si stil i zvuk, zashtoto pianata ne sa tolkova razlichni kolkoto drugite instrumenti. A az gresha li?
Ще се съглася с теб, и едновременно ще те опровергая.
Принципно няма най-сложен, но пианото се отличава от всички останали с едно нещо, но то е от изключително важност. Само пианото е инструмента, за който се казва че замества и звучи като цял оркестър - и знаеш ли защо.. защото може да провежда едновременно няколко мелодични линии. Това никой не го може - едновременно на пианото могат да звучат чело, цигулки и флейти. Многопластов инструмент. Това е, което го отличава от всички останали.
Изброй всички положителни неща, които ти е дал/на които те е научил този форум.![]()
Айде сега и отрицателните за баланс.![]()
С какво се отрояваш от останалите?
Как точно виждаш бъдещето си в професионален план след завършване на консераторията?
Либерален ли си и ако да, има ли нещо, което по никакъв начин не можеш да приемеш, поради една или друга причина?
Айде, чакам отговор.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Форума на нищо не ме научил, нито пък обратното - да ми е повлиял отрицателно по някакъв начин. Това не е част от живота ми или нещо по-специално от хоби, даже не е и хоби.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
От останалите се отличавам със стил и красота![]()
![]()
Бъдещето в професионален план още не мога да ти кажа на тоя етап по няколко причини, които са дълги за обянсние, а и не вълнуват по никакъв начин широката публика.
Напълно либерален съм, не мога да приема расизма поради тази причина. Има и други, като например жените да се държат като пропаднали мъже.
Малко глупав въпрос, но ти си човек на изкуството и ще ти го задам. Според теб коя е най-великата песен на всички времена.
А забравих да те питам и друго. Какво ти е мнението за чалгата ?
Ехеее пиано. Не бих предположила. Страхотно. И аз свирих, но спрях преди вече доста време..за съжаление.
Защо пиано? Откъде тръгна всичко?
Къде искаш да пътуваш и защо там?
Лято или зима?
Какво искаш да правиш в следващите няколко часа?
Е самият факт, че му отделяш от времето си, по някакъв начин, не го ли прави част от живота ти, дори и това, с което се занимаваш тук да не е значимо...?![]()
Няма 'най' в тоя 'бранш'.. като цяло не обичам квалификациите тип 'общ знаменател'.. има толкова много рок, метъл, реге и всяяяякакви други стилове парчета, че е невъзможно дори топ 100 да се направи, камо ли топ 1.Първоначално написано от WTF±
Чалгата?! Печеливш бизнес за предприемчиви хора като Митьо Пайнера, трохите, но и славата остават за певиците. Знаеш кавко искаш масата - даваш му го - и те доволни, и ти богат.
С едни приятели сега правим чалга - кючек.. много голяма мазнотия, но е забавно. Има и добри попадения в тоя жанр, все пак не мога да не го отбележа.
Лъжа!Първоначално написано от machoka
mindscan
Любима чалга песен или айде да кажем поп-фолк, тъй като като ми кажеш чалга и все кючеци напират в съзнанието ми.![]()
По-нагоре отговорих 'как започна всичко' - заведоха ме нашите при добри педагози още в детската градина, разбра се че имам слух и от там нататък се завъртя колелото и това се превърна в начин на живот.Първоначално написано от the_hottie
2. Имам си една 'мечта' и тя е да ида на Бора-Бора - група островчета близо до о. Таити.. От България се хваща полет - с преспиване една вечер в Париж, на сутринта полет до Таити - а от там с малък самолет или корабче до Бора-Бора.. искам да спя точно там, където ще видите на картинката:
http://www.totalwallpapers.com/natur...-polynesia.jpg
http://www.weddings-abroad.com/image...ungalow_01.jpg
http://wallpapers.free-review.net/wa..._Bora_Bora.jpg
.. и въобще напишете Bora Bora в google images и разглеждайте на воля какъв рай е там.
3. Лято.
4. В следващите няколко час искам да правя ъъъ, секс?!За жалост ще си вися на компа по работа и задължение до 8 сутринта, нищо, една вечер без спамери във форума
![]()
Pianoto moje da izsviri partiite na vsichki instrumenti ednovremenno, no nikoga ne bi moglo da zameni zvucheneto na absolutno nikoi ot tqh... i sqkash nikoga da napravi nqkoq melodiq tolkova krasiva i chuvstvena kakto edin strunen instrument bi mogyl. Ima golqma razlikaПървоначално написано от machoka
Liniite, primerno pri Bach, v piesite za piano za izrazeni po-qsno, no tova ne znachi che ne syshtestvuvat v strunnite instrumenti... tova che melodiite ne sa izvireni po edno i syhto vreme ne znachi che gi nqma. Sys sigurno si slushal suitite za chelo hilqdi pyti taka che nqma nujda da obqsnqvam.
A pyk neshtoto koeto nai- haresvam za pianoto e che v povecheto piesi ne se nujdae ot akompaniment.![]()
No, da, syglasna sym, che nqma Nai-truden instrument. Prosto ne sym se izrazila pravilno ot samoto nachalo![]()
Ako ima piesa koqto nai-mnogo ot vsichko bi iskal da svirish sega, tq e... ?
Нищо вирутално не е част от живота ми, имам си прекалено ангажирано ежедневиеПървоначално написано от ЦвЕтИт0
![]()
Да, но защо точно пиано?![]()
Me nako pitash, povecheto muzikanti ot tam pochvat. Roditelite nqmat mnogo vyobrajenieПървоначално написано от the_hottie
![]()
Можем много да спорим за пианото, но именно качеството да провежда няколко мелодически линии го прави:Ako ima piesa koqto nai-mnogo ot vsichko bi iskal da svirish sega, tq e... ?
1. Много сложно като техническо изпълнение и музициране
2. Единствен и неповторим![]()
Вдигнал съм мерник на Чайковски - първи концерт и Шопен - първи, евентуално Рахманинов втори - но той е на заден план. Това са трите произведения, които са сред топ 10 на най-трудно изпълнимите. ГОляма хапка са, още не се чувствам достатъчно готов психически за това, но ще му дойде времето скоро.
Е как коя Ванеса-КупониПървоначално написано от ЦвЕтИт0
![]()
![]()
песен с по пропаднал текст няма.
И на мен ми е интересно един интелектуалец и ценител на изкуството дали има любима песен от този жанр.
как започна във форума? Т.е. направо като модератор или преди си бил и прост потребител. От самото начало ли си с този аватар?
каква бира пиеш най-често?
Ако имаше 1 милион долара и трябва да ги похарчиш за 1 ден, какво би си купил? (изключваме отговора "пиано")![]()
Dio mi la dona, guai a chi la tocca!
Т'ва ми звучи като една теорема по математика :Първоначално написано от Bolt_f
Всико може да се построй с линия(без оразмеряване) и пергел, но всичко построено с линия и пергел, може да се построй и само с пергел!![]()
![]()
![]()
и отговор:Първоначално написано от the_hottie
т.е. - така са ме тласнали като малък, за което към днешна дата малко съжалявам - цигулката е прекрасен инстурмент, а с нея реализацията ти е сигурна, с мннооооого добро заплащане. Но никога няма да се откажа от пианото, разбира се.Първоначално написано от Bolt_f
Ima6 li si priqtelka? Ako da muzikantka li e i otdelq6 li i dostaty4no vreme? Kak se kazva6? koga si roden(dd/mm/gggg)?![]()
Има една много хубава, която е кавър - на Нелина и Иво Гяуров - живея за теб - страхотни гласове имат и двамата..Първоначално написано от WTF±
И сега дами и господа, THE BEST - Сашо Роман - Цвете мое:
http://www.data.bg/f.php?fid=15209521
Това за мен е най-великото парче в цялата ера на поп-фолка, а Сашо Роман - най-добрия изпълнител на всички времена![]()
А ако става въпрос за беснеене - Сашо Роман - Ой! Сашко хаха
http://www.data.bg/f.php?fid=16932424
E на тая песен грача с пълно гърло хаха
Абе Сашо Роман - това в човек, който пее с душа, има уникален тембър и всички песни са му хитове ) Харесвам хората, които се раздават в изкуството, независимо какво е то.
А можеш ли да свириш на друг инструмент, поне малко?
Композираш ли?
"Музикант къща не храни"?
Сам ли живееш или с вашите?
Ооо, доста добре си се ориентирал към островчетата-велико е.
Иначе браво за песничката-Цвете мое, обожавам я. =D>![]()
Прост потребител не съм бил, бил съм само потребител...Първоначално написано от jony
![]()
Около 2 месеца, после получих предложение да стана модератор, не познавах никой от колеткива - даже напротив.. един път ме беше модерирала BABY_SEXY_GIRL - и много и се ядосах и я нахраних в едно ЛС, а тя съвсем човешки ми обясни защо го е направила... хахаха..
Пия всякаква бира без изключение - не намирам разлики.
Бих си купил Mercedes SLR McLaren ))