- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелят ми е наркоман
Универсално решение на проблема няма. Едни ще ти кажат да го оставиш, други ще ти кажат да се бориш, трети ще измислят и друг вариант, а аз ще ти кажа, да избереш това, което мислиш за правилно в твоя случай.
Относно затъването... ако затънеш с някой... той не може да се нарече 'приятел' щом те е оставил да паднеш. Защото аз съм затъвала с хора, на които държах (макар и да не беше за наркотици или нещо от сорта). И преди да стане късно осъзнах, че с тези хора сме стигнали до точката, където приятелството вече отдавна е само 'излез с нас, ще бъде яко'.
Когато вече изобщо не е забавно, за мен е най-добре да оставиш дадения човек. Тогава понятие 'нашият живот' няма, има 'моя живот' и 'твоя живот'.
Да оставиш някой не е казано, че е лесно. Повярвай ми, изобщо не е лесно да продължиш с 'твоя живот'. Но искам да посъветвам както теб, така и другите, които ги интересува темата - не правете моята грешка, да се страхувате от нови хора, за да не се повтори същата история. Никога, никога, никога не си го и помисляйте.
Все пак поговори с него на всяка цена. Кажи му всичко, което ти е на сърце.
Your pseudo sunshine I don't need.