Абе хора, вие добре ли сте, тези които го правят са БОЛНИ, имат сериознои психически проблеми(не тези които го правят за внимание) или страдат от физическо или сексуално насилие и така се справят със стреса. Проявете разбиране. В Америка има клиники за такива хора. Това е сериозно е не е нещо с което трябва да се подигравате.
Умен механизъм е. Когато не можеш да се справиш с психическата болка, си причиняваш физическа за да чувстваш всичко под контрол. И действа само дето после не можеш да спреш, като наркотици е.

През какво ли не съм минала аз лично за да се справя с това(и все още се режа). Не се гордея с това и не съм тъпо емо.
Междудругото, преди да наречете някого "емо" мислете малко. Думите могат да са по-силни отколкото мислите. Self-injuring е нещо супер сериозно, заради което хората ходят по терапии.
И мога да ви гарантирам, защото с много такива хора съм говорила, за разлика от вас очевидно, че никой не се гордее с това и не го прави заради стил. Всички се чувстват дори засрамени.

Ама ние комплексираните българи всичките сме убедени, че ако някои наранява себе си веднага е луд, изрод, заслужава да мре или го прави за внимание. Разберете че не всичко което хората вършат се крепи на "аз съм емо искам всички да ме забележат".

И какви 12-годиншни бе? Има 30 годишни жени които се режат.(не в България) не е мода, а успокоение и е ужасно. Ама трябва първо да минеш през нещо, за да го разбереш.
Абе кво ви говоря, ПЪЛНО е със сайтове ама никой не се интересува от друг освен от себе си.