- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- скейтъри и пънкари ^^
кво против грийн дей(пънк-рок група създадена през 1987г)имаш ти бе?! тва че в бг се комерсиализираха(при това само 2 техни песни от последния им албум)не значи ,че са на нивото на симпъл план(поп-пънк банда основана през 1995)!!!Първоначално написано от aLL|aLoNe
аз пък знам един мн истински пънкар-"слуша" Ramones и Sex Pistols,направи си гребен и ходи по концерти...а допреди 2 месеца беше най-големия скейтър и рапър![]()
скейтърите ме дразнят-всичките които познавам са некви големи идиоти,които карат ск8 за да си хванат гаджета и да се показват на раковината(как падат)
...
а риал пънкове,които са си баш в стила НЕ познавам,но съм виждала 1-2ма из града... та така де-за тях пък не мога да си изкажа мнението,защото просто нямам такова
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
-Има комерсиални групи с достатъ4но стойностна музика.Грийн дей не ми харесват не заради това,4е ги дават по МТВ,а защото не ми допадат текстовете им,примерно.Има групи,които са били много популярни,пе4елили са,но никога парите не са им били самоцел.Първоначално написано от Blo0dyBitch
"The money feels good
And your life you like it well
But surely your time will come
As in heaven, as in hell"
-Симпъл план не са поп-пънк,защото поджанр поп-пънк-няма. (и аз дойдох на това мнение)
-Евала на приятеля ти - бивш скейтър и рапър,който е по4нал да слуша Рамоунс и да ходи на концерти.Всеки е бил някакъв преди да стане прослуша пънк,аз например се зарибявах по т.А.Т.у.Времето ще покаже,кой наистина оценява тая музика..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
-подразних се от неподходящия пример на aLL|aLoNe...(и още нещо металика също ги дават по мтв и ги слушат емота ама все още не сте ги обявили за комерс)Първоначално написано от RAWRRR
-за някой от текстовете на грийнвете си прав/а,но имат и доста свестни![]()
-http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=393 3093 самите simple plan се определят като поп пънк,уикипедия също->http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Plan
-а в примера ми за момчето...слуша не случайно е в кавички,демек М. е само позьорче(при това защото искаше да забие едно момиченце)
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
За съжаление нямам много време да ти обясня,какво мисля за комерсалните групи и защо смятам Металика за такава.
С две думи,комерсиална е група която се слуша много,пе4ели пари от турнета и продажба на дискове,блузи и тн.
Просто ти в понятието комерсиален влагаш само отрицателен смисъл,ползваш го като синоним на посредствен.В това група да пе4ели от феновете си няма нищо лошо,стига да не е това при4ината да прави музика.
Понятие поп-пънк няма,защото поп и пънк се изклю4ват взаимно.Поп-ът търси блясъка и парите,направен е така,4е мелодията му да се харесва на максимален брой хора,текстовете да са лесномилаеми и разбираеми от вси4ки.
При пънка нещата са малко по-разли4ни-не ти избираш пънка,а той избира теб.Пънкът не е за хора,които могат да слушат само текстове за любов,изневери и тн.Пънкът те ангажира с по-сериозни послания,които не могат да се приемат и разберат от широката общественост.Ето затова поп и пънк са взаимоизклю4ват и понятието "поп-пънк" не е то4но.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
ок,хора,явно някои неща са ми обяснени доста погрешно,а и ако някой не ме поправи просто няма как сама да разбера,че примерно поп-пънк не съществува...
определено не мисля,че някой,който слуша 2те групи би трябвало да се смята за пънкар-единствено съчетаването им не ми хареса(струват ми се малко различни)... само заради това цитирах онова мнение,иначе съм си съгласна,че навсякъде има пози-повечето не са това,което предират,че са
ок де ,разбрах-в грешка съм![]()
а и мен не ме бъркат много много тея работи-всеки да прави каквото си иска
не знам защо трябва да се хващате за всяка моя дума-добре е че ми разяснихте някои неща за които бях в заблуда,но ...не съм тъпа-поне с това съм наясносъчетаването на групи и техния стил е доста различно от това да си съчетаеш колана с обувките и блузката...
има и по-кофти случаи от пънкар слушащ гриин дей-можеше да е некои див чалгар/рапър,наизустил няколко имена на пънк групички и песни,за да е по-автентичен(мамка му-познавам поне няколко такива)
ем то и с метълО (някои поджанрове, примерно), е така. Но пък хората си водят нео-метъл, който също е тотален оксиморон, имайки предвид групи като ЛП, които ги водят с хубавата частичка "метъл". Въобще, дай малко 'лебец на хората да лепват етикетчета както си искат на музиката и хиър уи гоу..При пънка нещата са малко по-разли4ни-не ти избираш пънка,а той избира теб
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
*върти рофлкоптърчето*
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
аз дето съм противник на пънка усетих, че тоя никак не е итк.![]()
^К'ъв противник си като бичиш хардкор?
Няма значение музиката, нямат значение прическите, нямат значение обувките.
Пънкът е атитюд и това е, ако нямаш държанието - не ме интересува в какво вярваш, за какъв се смяташ и как изглеждаш.
В този смисъл има хора, които могат да бъдат определени като пънкари, без изобщо да знаят за съществуването на културата.
чисто и просто: "Fuck you!"
С тези много стари гийк термини не си много за тук...Първоначално написано от ScionOfStorm
sage
Ти пък какво само апострофиш бе, жалък тип...Първоначално написано от Majestic12
Смешен си с евтините ти опити да дразниш...
е точно тоя хардкор дето го бича нема никаква връзка с пънка, сиреч отвратителни гребени, мръсотия и килограми лепило...Първоначално написано от Fuckin'Hostile
it's all about violence.![]()
епа начи и азис и слави трифонов трябва да се уважават заради тва, което са постигнали...Първоначално написано от Offspring
![]()
Няма общо? Да, само произлиза от него, посланията са сходни и носи агресивното поведение...
Слушаш си пънкари, които се обличат като рапъри![]()
Удуши се с чЕршафЯ!Първоначално написано от Offspring
той азо е велик, бре![]()
Дадох примера, защото на повечето хора не им е ясно що е пънкар и вирее ли по нашите земи. И обществеността решава, че хората слушащи "бунтарски" групи са яко пънкари.
А истината е далеч, далеч...
rac и hatecore също произлизат от пънка, нали...Първоначално написано от Fuckin'Hostile
да речем, че има компромисен вариант - ненавиждам пънка, който е обременен с анархии, анти-фашизъм и т.н.
ти малоумен ли си - естествено, че има и пънк групи с леви убеждения.
емии така е, просто аз съм по на дясно...![]()