.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 65

Децата на богатите.

Те са забележителни и са навсякъде. До болка високомерни,надути и подли. Разлигавени до "съвършенство",имат всичко,което им хрумне. На мига! Те са "децата на богатите" или по-известни като "глезените дечица на мама и тате".
    За огромно съжаление тези "индивиди" се увеличават лавинообразно. На теория са деца като нас, но има нещо, което ги отличава от "простите" същества, както се изразяват.Парите! Да, те са причината за това често срещано явление. Когато родителите имат възможности или когато са много богати, децата им стават голяма работа. Парите ги превръщат в "някой".
    Тези дечица се забелязват. Винаги са изтупани по последна мода, с най-мараковите артикули, а най-скъпия грим и прическа и разбира се, с купища пари, претенции и лиготии в джоба си. Някой са толкова презадоволени, че за тях е непристойно возенето в градския транспорт, обикалянето по евтини магазини или хапването на дюнер в крайпътно павилионче.
    И въпреки всички тези капризи, глезльовците не остават "на сухо". Често са заобиколени от по-бедни техни връстници, които буквално се "продават" за някой и друга джунжурия. "Мамините дечица" си "купуват" безпроблемно приятелски отношения и, да ти кажа, не им излиза много скъпо! Същото правят и с гаджетата си. Богата партия в този мизерен живот си е направо джакпот. Лошото е ,че когато на едно лигаво дете му писне "новата играчка", я захвърля и иска друга. Нова. Независимо от цената!
    И така, животът в тийн годините е купен. Купени са завършването, добра диплома, вълнуваща работа, дом...всичко. И само като си помисля на хиляди тийнейджъри като мен зависи само от мен и от собствените ми усилия! Но в живота повечето неща са такива: едни за сметка на други. Не "успях" да стана глезла,но имам малко истински неща- приятелство, любов... Неща, за които и всичките си маркови боклуци да продадат, пак няма да им стигнат парите да си ги купят, защото за безценни. Жалко само, че един ден държавата ни ще управлява именно от такива- глезените деца на богатите мама и татко, които купуват всичко!
    Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.

Аре,бе...
    Се едно няма не толкова богати лигави или богати и съвсем нормални пхаха

Парите не са порок,нали така?

Зависта и злобата са лоши неща, нали знаеш? Доста змии и гущери избълва в тази тема и защо? Някои имат, други нямат - винаги е било така и винаги ще бъде така. Не е честно, това е факт, но общо взето не можеш да направиш нищо, а плюенето по другите няма да ти помогне. Да, парите променят хората, не го отричам, но да седим и клюкарстваме кой, колко има и как се държи...завист, пуста завист.

Най-вероятно ще отречеш и ще кажеш, че не е завист, но аз не мога да си представя момиче /особено/, което да не иска да има гримове, дрехи, джундурийки от всякакъв род и т.н. Всеки мечтае да има, да може да си купува каквото и да е без проблеми, но лошото е, че винаги гледаме какво имат другите и какви са те.

Въпросните 'мамини дечица' не могат да разчитат цял живот на родителите си. Някой ден и те ще трябва да работят, да се трудят и тогава ще се разбере до каква степен са лигльовци и глезльовци. Те ще си изпатят, нали така?

Накарая ще добавя, че не е задължително човек да има пари, за да е разглезен.

Не съм казала, че всички са под един знаменател.Просто всичко е относително... парите са начин да живееш! И никога не съм завиждала на "богатите" аз се радвам на това, което имам... а когато нямам.Просто си казвам "всичко с времето си".
    Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.

Повече от фен Аватара на mimenceto666
    Град
    тук, там все едно - на кой му пука
    Цитирай Първоначално написано от MusicIsTheKey
    Зависта и злобата са лоши неща, нали знаеш? Доста змии и гущери избълва в тази тема и защо? Някои имат, други нямат - винаги е било така и винаги ще бъде така. Не е честно, това е факт, но общо взето не можеш да направиш нищо, а плюенето по другите няма да ти помогне. Да, парите променят хората, не го отричам, но да седим и клюкарстваме кой, колко има и как се държи...завист, пуста завист.

Най-вероятно ще отречеш и ще кажеш, че не е завист, но аз не мога да си представя момиче /особено/, което да не иска да има гримове, дрехи, джундурийки от всякакъв род и т.н. Всеки мечтае да има, да може да си купува каквото и да е без проблеми, но лошото е, че винаги гледаме какво имат другите и какви са те.

Въпросните 'мамини дечица' не могат да разчитат цял живот на родителите си. Някой ден и те ще трябва да работят, да се трудят и тогава ще се разбере до каква степен са лигльовци и глезльовци. Те ще си изпатят, нали така?

Накарая ще добавя, че не е задължително човек да има пари, за да е разглезен.
    съгласна съм

Град
    в лайната!
    пф звучиш клиширано (:

авторката е мега хипер тера гига турбо супер дупер зле !

тва че ти нямаш и си поредната завистлива и комплексирана кифла си е твой проблем. вместо да злобееш се напани и постигни високи финансови възможности !

има една приказка ,че парите развалят човека ,аз лично не съм сигурен защото всичко е индивидуално ако си добре възпитан човек минал през много трудности и препятсвтия за стигнеш въпросните пари занчи ще знаеш и ЦЕНАТА на парите , а като я знаеш ти ще ги цениш и няма да ги пилееш или да се надуваш и т.н

Супер фен Аватара на jony
    Град
    София
    Искате или не да си го признаете, парите движат света. Любов, приятелство- всичко може да се купи.
    Никога не съм бил глезен, винаги всичко съм постигал сам. Работя от 5 години, сега съм на 18, вие смятайте. Имам много приятели, които са доста заможни и са свестни хора. Парите не развалят човек. Възпитанието го прави. Това, на което родителите учат. Не само ако си беден можеш да научиш цената на парите. Защото родителите тези деца, са постигнали всичко. Някой ги учат как да направят същото, други, които са се забравили им дават всичко на готово.
    Важно е само, да не забравяш от къде си тръгнал!
    Dio mi la dona, guai a chi la tocca!

Град
    Видин
    От всички деца на богати родители които знам има може би 1-2 които не са се превърнали в путки...просто като имаш всичко на мига почваш да се мислиш за някой..нормално като не се трудиш за това което получаваш да се превърнеш в едно голямо човешко лайно...само трудносттите изграждат личността..
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Много добре ги познавам.Ужасни са.Има една такава пикла от класът ми.Постоянно се заяжда и се пра ви на велика.И един път вече като ми кипна ,щот'o само се заяжда и също с мен...че кв'o кат' ходи с 2-те кредитни карти на баща си...та и мен майка ми ми даде миналия месец 1000лв...за 1 месец...ама не се хваля в даскало пък и никъде...щот'о мразя да се хваля ....и като почна да се заяжда с мене такъв шамар и залепих... ам като се заяжда без причина...така ще бъде и занпред!

ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

^ ти си била бойна скочубра

Цитирай Първоначално написано от NH3
    И тебе да ти се отваря някоя таакава пача без причина ще и лепнеш шамар... 100%

ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

Фен
    Град
    burgas mu e maikata
    Цитирай Първоначално написано от jony
    Искате или не да си го признаете, парите движат света. Любов, приятелство- всичко може да се купи.
    Никога не съм бил глезен, винаги всичко съм постигал сам. Работя от 5 години, сега съм на 18, вие смятайте. Имам много приятели, които са доста заможни и са свестни хора. Парите не развалят човек. Възпитанието го прави. Това, на което родителите учат. Не само ако си беден можеш да научиш цената на парите. Защото родителите тези деца, са постигнали всичко. Някой ги учат как да направят същото, други, които са се забравили им дават всичко на готово.
    Важно е само, да не забравяш от къде си тръгнал!
    много добре казано.И аз съм на 18 и от 16 годишна работя.Знам какво да е си искарвам сама парите и да няма мама и тати да дават.Сутрин ставам и сама си търся кво да ям,кво да пия.Искам ли да си купя нещо сама си го копувам и това не е защото наще нямат пари даже напротив.Друго е усещането от изработените от теб пари.Знаеш през какво си минал за да стигнат до джоба ти и после се замсиляш заради какво да излязат от там.
    И още нещо...така наречение богати...парите са на родителите им не са техни.Имам приятел с наистина богати родители и нз по каква причина той доста често се случва да няма в себе си...причини всякакви.Богатите са като бедните само че са с финансова сигурност.Всички са хора,дали си лигаве или глезлата на мама и тате зависи от самото дете,отношението му към парите,и най-вече от родителите му!!!
    Вярвай в звездите и синьото небе,в зелените поля и безкрайната шир,в морето и планината чиста.Вярвай в недостиживото, то е там и те чака,просто иди и го вземи!

Мега фен
    Град
    Utopia..

Re: Децата на богатите.

Цитирай Първоначално написано от ani4ka!
    Не "успях" да стана глезла,но имам малко истински неща- приятелство, любов... Неща, за които и всичките си маркови боклуци да продадат, пак няма да им стигнат парите да си ги купят, защото за безценни.
    завиждаш, момиче ... само от тези 2 изречения адски много си личи
    по-лошото е, че се правиш на ударена и се опитваш да се самонавиваш, а го правиш и публично

стегни се

Това да са лигави, да са надути и т.н. не идва от парите, а от възпитанието. Фактът, че не всички заможни хора са такива, го доказва.
    А и нали се сещаш, че хората, които се правят на велики с предмети и възможности, всъщност са специални само в очите на тези, които виждат само предметите и възможностите. А не мисля, че като си вожд на глупците, си нещо кой знае какво... тъй че не би трябвало да ти пука.
    Винаги ще има по-богати от теб, винаги ще има по-"готини" от теб. Приеми го и стига си се вайкала за глупости...
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Това май го четох в Тeenager Love ама може да се бъркам

Re: Децата на богатите.

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Цитирай Първоначално написано от ani4ka!
    Не "успях" да стана глезла,но имам малко истински неща- приятелство, любов... Неща, за които и всичките си маркови боклуци да продадат, пак няма да им стигнат парите да си ги купят, защото за безценни.
    завиждаш, момиче ... само от тези 2 изречения адски много си личи
    по-лошото е, че се правиш на ударена и се опитваш да се самонавиваш, а го правиш и публично

стегни се
    и аз това забелязах...

Град
    Скитосвам по улиците
    Хах и аз мисля,че тук има завист...Остави ги тях..Какво са ти направили?Неки си се перчат с парите ти нали имаш "ПРИЯТЕЛСТВО" и "ЛЮБОВ" пази си ги...
    Rest In Peace....We Will Never Forget You

Цитирай Първоначално написано от SeXyL[!
    Nk@]
    Цитирай Първоначално написано от NH3
    И тебе да ти се отваря някоя таакава пача без причина ще и лепнеш шамар... 100%

ще и лепна друго и то по челото

hottie
    Guest
    И аз виждам в написаното доста злоба и завист И все пак не всички деца на богати са такива. Може би си се сърсредоточила прекалено много в определени хора... защото и около мен има богати дечица, но определено не бих ги описала по този начин
    И си задай въпроса - първо колко са така наречените богати в България?

Голям фен Аватара на o0ps
    Давам ти два примера с двама мои познати: Едното момче е много свястно, може да се говори с него, въобще не е надут или нещо от сорта. Никога не е изтъквал или парадирал с парите се, аз лично съвсем случайно разбрах колко много магазини и т.н. притежават родителите му. Другия не спира да повтаря как на ден му давали по 100 лева, какъв му бил часовника, каква му била блузата...
    Извод: Не зависи от парите, а от човека и от възпитанието му...

Що се "ядосваш" така?Някой като не ти е приятен,не контактувай с него.
    Човек може да гаден,разглезен и т.н.,и без техните да са червиви с пари.
    The words you say don't have a meaning

Arc7ic's Fan :P

Мега фен Аватара на babity
    Новата ученичка в класа ми е адското богаташче. Баща и има пари да купи целият град. То се и вижда де... изкустветната коса, бижутата, дрехите, ноктопластиката... всичко! Въпреки това смело мога да кажа, че е с голямо сърце. Никога не си е позволила да нагруби някого, защото няма нейните възможности, напротив - веднъж имахме свободен, но един съученик нямаше в себе си пари да дойде с нас на кафе и тя му плати сметката. Без да му натяква, без да го прави на въпрос... Никога на никой не се е подиграла, че не е с последна мода парцалки или пък нещо такова. Не всички са еднакви! Аз нямам големи финансови възможности, нямам нито приятели, нито любов, но какво от това! Имам толкова други неща и не смятам, че е нужно да обвинявам парите на някой за това, че е по - успешен от мен в любовта или в друг аспект. Това е глупаво да се делим на богати и бедни. Както се пееше в една песен... всички сме хора на този свяаааат...

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Завистта и злобата не са хубави неща.

всеки отрича и плюе това, което не може да има !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си