- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Оххх,имам гадна кожа...
Имам гадна кожа на лицето...използвам Зинерит за пъпките,но не са ми изчезнали напълно.Другото,което ме притеснява е,че тена ми е неравномерен и затова си слагам малко пудра,за да прикрия недостатъка...Също и ми се омазнява мн бързо.Искам един ден да изляза без пудра и да се снимам пак без пудра.Иначе ми лъщи лицето и ми е гадно така...Използвам гел на Окси...Кажете ако знаете някой продукт,с който ще ми се изравни тена на лицето и даже може да е такъв,че да ми почернее малко.Страх ме е да си пека лицето на море,защото носа ми изгаря мн често и се бели иииии е ужас!
![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...
Първо ходи на козметик да ти направи някаква процедура за избистряне на тена и нещо за мазната кожа, после можеш да си вземеш от AVON Овлажняващ крем с лек тонизиращ ефект SPF 20, струва 9,50лв. ( аз го ползвам и съм много доволна )
Няма да сбъркаш ако си го вземеш!
А за мазната кожа има също на AVON почистваща пяна (нея също я имам и е много хубава )
Сега се предлага за 9,90лв. с тоник, може да си вземеш същия като пяната (за мазна кожа-зеления)
![]()
Добре,мерси много!![]()
![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Reasons to be missed...
аз не съм доволна нито от орифлейм нито от ейвън (като цяло бялата им козметика) за такива неща предпочитам гарниер мн по-добри са според мен,ако си мислите,че в каталозите са по-скъпи значи са и по-добри лъжете се...Първоначално написано от `*`MaLkA SlAdUrKa`*`
Не си мисля, а го знам защото съм ги пробвала! И на Garnier са добри, все пак е голяма марка, но това не значи че AVON са боклуци!
А ти ходила ли си на дерматолог? Той най-добре ще ти каже кое е подходящо за твоята кожа, тей като тук всеки е с различна кожа и му помагат различни неща. Иначе продуктите на "Себамед" са много добри, май се водят медицинска козметика, но не съм много сигурна. Около 10-15 лева са, може и да ти помогнат, пробвай ако искаш. А иначе за мазната кожа - освен да използваш продукти за мазна кожа и матираща пудра друг начин няма - все пак това си е до тип кожа и няма как да го промениш. Айде успех.![]()
По принцип не е въпроса в хубавата марка,за да си поддържаш кожата на лицето.Трябва да откриеш какво ти действа на теб добре,защото всяко лице е индивидуално.Аз лично съм открила,че колкото по изсушаващи продукти ползвам, толкова по лесно ми се омазнява кожата. Затова ползвам и мазни,и хидратиращи кремчета,които да й възвърнат естествения баланс. От време на време ползвам изсушаващи продукти,като усетя,че кожата ми е пресушена почвам мазните кремчета,а имам и период от по няколко дена на всеки 2 седмици,когато не я третирам с нищо друго освен малко сапун вечер за измиване.
Пъпчиците са номално явление за пубертета,ако не ти е наложено лечение от дерматолог не е хубаво да се полват кремове с антибиотични съставки-прекалено затормозяват кожата както обикновения антибиотик тормози организма.
Аз мога да препоръчам следните продукти за мазна кожна:
-гел за измиване на лицето на Регал с масло от чаено дърво и Д-пантенол
-новия Гарниер 3 в 1,използван като маска
-Арома пюр розовия тоник за лице
-на Ейвъм една зелена маска за лице за мазна кожа,съжалявам,но не си спомням името,а и в нета не я видях никъде
-крем-редувам Арома пюр,Avon naturals puryfing и на Лавена дневен крем my Nature хидратиращ с витамини А+Е
Относно крем за тен-има един на Гарниер специално за лице в 3 различни вида в зависимост от цвета на кожата.Но не съм го позлвала и не мога да изкажа мнение.
Само продукти за лице невинаги помагат за борба с пъпките. В смисъл те са само помагачи в този вид борба. Вземи си от аптеката витамини А и Е и ги пий,те вече от вътре ще започнат изчистване на организма от причинителите на пъпките. Можеш да си правиш и домашно приготвени маски,парна баня на лицето с билки и мн други.
П.П. Нямаш шанс да направиш истински равномерен тен на лицето ако не излизаш БЕЗ пудра и фондьотен. А и не мисля,че ще постигнеш добър ефект само с разни кремове за тен. Лично мнение.
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
Мерси много на всички!Да,ходила съм на дерматолог и той ми каза за това лекарство Зинерит и вече го ползвам,пъпките се скриха доста,но имам още...Бях доста пъпчива в началото.Иначе слагам малко пудра,за да ми се изравни тена,антибактериална е,на Манхатън....Страшно много благодаря за нещата,които ми препоръчахте!![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Reasons to be missed...
Защо не пробваш разни домашни маски. Хем са бързи, лесни и евтини, хем знаеш точно какво има в тях и са просто полезни.
Например за пъпки и мазна кожа - хума. Купуваш си едно пакетче от някоя парфюмерия и там си пише как да го използваш.
Друга маска, която аз си правя и действа прекрасно на леко сухата ми кожа е
1 жълтък
1 с.л. зехтин
1 с.л. мед
и малко царевично брашно за сгъстяване.
Препоръчвам ти да я пробваш, защото някъде във форума четох, че и момичета с мазна кожа я използват
Ако ползваш търсачката - имаше една тема с адски много домашни маски. А и гугъл помага много в такива случаи![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Веднъж гледах Иван Звездев в събота и някаква жена беше на гости да готви,нали обикн такава е тематиката на съботните издания. Та,мисълта ми беше,че тя препоръча да се използват останалите жълтък или белтък като маски. Жълтъка в комбинация с бяло брашно и мед за суха кожа, белтъка с царевично брашно и мед за мазна кожа.
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
Az ti predlagam da otidesh na dermatolog .. :S Zashtot na vseki razlichni produkti mu deistvat razlichno ii dermatologa nai-dobre shte ti kaje kakvo ti trqbva tochno za tebTaka e po-dobre otkolkoto da kupi6 1000 razli4ni produkto ,za koito nqkoi ti e kazval i nqma da ti pomognat .. s dermatologa vsichko shte e tochno
uspeh
~Remember,remember...25th of November~