Цитирай Първоначално написано от zaiobaio
здравейте, бих искала да задам малко въпроси.
днес бях на гинеколог за пръв път и се оказа, че имам гъбички, бяло течение и раничка на шийката на матката. изписа ми антибиотик, едно друго лекарство и 2 вида свещички (първо едните, после другите).
въпроса ми е някой ако е имал подобни проблеми да сподели как е минало лечението, защото се чудя с тези всички лекарства ли ще се лекувам или това е само началото ?
а и лекарката не ми каза дали мога да правя секс и дали има някаква опасност за приятеля ми и дали да си прави и той изследвания ?
(секс без презерватив никога не съм правила)
мерси предварително
Мила гъбичките са лесна работа и с антибиотиците ще ти минат. До тогава се пазете с презерватив.
НО тази раничка как я откри? Направи ли ти цитонамазка? Какво са резултатите? Поискай и колпоскопия!
Раничка на шийката на матката е причинена от човешки папилома вирус. Ако не се третира и се остави с времето може да се стигне до рак на шийката на матката. Това е много разпространено между жените и младите момичета и затова е нужно всяко момиче да си прави цитонамазка веднъж годишно.
Пиши ми резултатите от цитото ??

Виж и този сайт - http://www.hpvgard.org/

Но не се притеснявай лекува се. Но не и с антибиотици. Ако е в начала фаза може с имуностимуланти, а в по-напреднала с конизация, например. Това е лека локална операцийка за 10 минути.