Lestat357, нашълно съм съгласна с теб! Липсата на диалог между родителя и детето наистина ми се изглежда най - голямата причина децата да са такива изроди. А това, че родителите са заети... булшит! Една позната на майка ми си има дъщеричка. Тя е затворена и с объркани представи за света. Държи се неадекватно и апатично към повечето неща. Излага се пред хората, говори простотии, а майката не намира време да поговори с нея и да и каже как стоят нещата в тоя живот. Вместо това вкарва по малко бой когато ситуацията е неконтролируема и накрая детето е решило, че най - важното, с което трябва да изпъкне е това, че е лесбийка и и се прави секс. (а тя никога през живота си не се е целувала дори... ) Та... аз от 7годишна съм се отглеждала сама. Нашите работеха, нямах баби да ме гледат. Оправях се сама през деня. Но майка ми винаги е говорила с мен. Обяснявала ми е всичко. (помня травмираният ми поглед когато ми обясняваше за цикъла и как мисълта, че ще трябва да кажа, че искам пари от баща ми за превръзки ако мама я няма ме ужасяваше ) Та... мисълта ми е, че ако родителите успеят да намерят общ език с детето нещата биха били много по - различни.