Получава ли ли сте помощ от непознат, случайно срещан човек? В момент, когато ви е било трудно, подкрепял ли ви е някой, който най-малко сте очаквали?
Преди няколко дни се видях с един приятел. Той ми разказа, как докато е бил на един концерт, ужасно разочарован от това, което му се е случило, седял сам и при него дошъл някакъв. Поискал запалка от него и му предложил да поговорят... Така се сприятелили. Непознатият му дал съвети и направил нещо, което наистина му помогнало.... изслушал го.
Преди онзи ден седях с един приятел в КФС. При нас дойде едно изключително красиво, но много тъжно момиченце, което продаваше картички. Беше облечено много бедно... Ние купихме всичките й картички и я поканихме да хапне с нас. Тя ни разказа, как е принудена от 10 годишна да работи (в момента тя е на 13), как миналото й е било ужасно и как бъдещето няма да бъде по-различно... Знам, че не сме й помогнали, но поне за 1 час тя не беше самотна и разочарована, а с хора, с които можеше да разговаря.
На мен също ми се е случало... Беше 3-4 през нощта и никой от приятелите ми не беше в Скайп, телефона ми не беше платен и нямах с кого да поговоря... А бях ужасно разочарована и тъжна. Потърсих някой, който е в режим "Скайпващ". Намерих едно момиче, запознахме се, писах й с часове... Тя ме успокояваше, даваше ми съвети, казваше ми, че всичко ще се оправи. Тогава аз отново повярвах в хората. През деня ми се обади, за да ме попита дали съм по-добре и с покана да излезем... До ден днешен й благодаря, защото наистина много ми помогна, в труден за мен момент.
Ако на вас са ви се случвали подобни неща - споделете ги. Вярата в доброто наистина помага.