- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Как се правят субтитри?
zdraveite nakoi moje li da mi obqsni kak se pravqt subtitri za filmite? imam v predvid kakva programa ili tam kakav e na4ina.Za6toto mi e mnogo interesno i bih iskala da probvam
Нарушение на т. 7 от правилата! (от Ruthless)
Влизаш http://subs.sab.bz в после влизаш в Форума им и има Раздел и Тема в която може да станеш човек, който прави субтитри там ще ти обяснят с каква програма как и защо![]()
Just do it ...
da to4no tova iskam da napravq no pisah vav foruma za odobrenie no ve4e 2 dena nqmam nikakav otgovor da znaete koga g/d 6te mi otgovrqt?Първоначално написано от moncho
![]()
Аз исках да попитам някой може ли да ми каже някъв плейър, който да показва и стотните от филма, защото разбрах как се правят субтитри, но не могат да ми бъдат 100% точни, тъй като плейъра ми показва само до секунди.. Или пък няква опция ако има, на която да се настройва..
За player не знам, но има такава програмка за обработка на субтитри: "Subtitle Workshop" се казва.. Тя има опция да добавиш филма и като му дадеш стоп, да речем на 1вата реплика и си настройваш времената да са ти като на филма.. Има обяснение в замундата май как се работи с нея, поразрови се из форумите и ще намериш. Успех.![]()
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)