.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42

Тема: Лещи?!?

Temata ne e za tuk...
    Bez zna4enie e dali si momche ili momiche.
    Prosto otidi pri o4en lekar i govori s nego

[Oui, oui, mon amour, c'est moi]

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Аз лично, за мое щастие нямам проблеми с очите, но бих предпочела очилата. Една съученичка с тия лещи си беше прецакала още повече окото, с което и без това едвам виждаше - надраска си ретината без да иска. Не знаех - да се смея ли, да плача ли. Освен това лещите не са за всяко око. Понякога правят алергични реакции, очите ти почват да сълзят, докато най-накрая лещите ти не паднат. Нищо не ти пречи да опиташ, де и да си прецениш сам.
    Алергични реакции се появяват по-скоро от разгвора, а не от самите лещи. На пазара се предлагат различни видове разтвори, така че ако един не ти понася пробваш друг.

лещите са 2 основни вида: меки и твърди. едно момче от моя клас е с 9.5 D и беше със твърди (няма как меки), за да му намалее диоптъра.
    да ама не! измъчи се няколко месеца и ги изхвърли. постоянно му сълзяха, а и не виждаше на дъската от 1ви чин!!

иначе майка ми беше със меки и диоптъра й намаля с около 0.5, обаче слагането и свалянето я измъчиха.....

по принцип за подрастващи си се препоръчват очила, но най-добре ходи на лекар!!!

ПС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ходи на лекар!

аз съм с очила вече 1 гадина и аз мислих за лещи но маи много занимание си имат да ги почистиваш пък да ги сваляш като заспиваш.. и разни разтвори в които да ги слагаш ..
    Преди да се разсърдиш, увери се че нямаш повече усмивки

Град
    Русе
    има

Голям фен Аватара на taamara
    Цитирай Първоначално написано от Brunoo
    Лещи колкото искаш има,но от дебелината на лещата зависи кои диоптер е тя.Колкото по-голям е диоптера,толкова по-дебела е лещата.
    П.С Ако са ти открили голям диоптер,по-добре е очила да носиш-с лещи тогава ще се измъчиш с това дебело стъкло в очите ти.
    Това не е вярно изобщо ... лещите са си еднакви ..не им се променя дебелината.. Диоптърът е различен, като видиш една леща не можеш да определиш кой диоптър е...
    И лещата не е "стъкло" в никакъв случай.. просто има меки и по-твърди лещи ... Аз лично съм с меки и съм доволна.. Една приятелка беше с по-твърди и не се е оплаквала..

препоръчвам ти да носиш очила...очитети с лещи няма да се оправят,просот чрез тях ще си виждаш нормално,по добре не прави тази грешка че след време проблема може да се влоши и вече да е неизбежно да носиш очила аз от малка нося и са само пред компютъра и почти смъ се оправила

Голям фен Аватара на butty
    Град
    v sarceto na moeto momche ;)
    Лещите са много удобни! По принцип аз ти препоръччвам да си поръчаш и лещи, и очилла. Лещите ще ги носиш навън,а пък очилата у вас, защото само с лещи много се уморяват очите. Аз процедирам така. Нося лещи от 5 години май..от 7 клас, сега ще съм 12 и са ми много практични и удобни.. примерно като играеш някакъв спорт или танцуваш .. няма опасност да ти паднат, както е с очилата. Грижите не са много, просто трябва да си купиш разтвор, да го сменяш често, когато си слагаш/махаш лещите да си с чисти ръце и така. Гадно е ако ти попадне нещо в окото наистина, но трябва да запазиш самообладание и да се опиташ да преместиш малко лещата и то ще се махне В началото ще ти е гадно като си слагаш лещите..сигурно ще е поне по 1-2 часа ( аз бях така),но после даже не ти прави впечатление..правиш го по навик за 2 секунди
    Така че аз съм с две ръце ЗА лещите. Но наи ти казах - по-добре си вземи и очила Късмет!

Цитирай Първоначално написано от skatemore
    един път пробвах да си сложа и са мъчих 1 час и накрая щех да си извада очите бахти смотаното е
    В началото е много трудно, но после се свиква ;] Аз ревах по 1 час, защото си бъркам като луда в очите ама не мога да ги сложа тъпите лещи После се научих

Лещите са най-хубавото нещо,което ми се е случвало.Носих очила само година и дипоптрите ми се качиха двойно.От 3 години съм с лещи и не съм мръднала.Сочилата ми беше мн трудно,трябваше непрекъснало да се съобразявам,да не се счупят.а и особено през лятото ,когато от пот ти се навлажни носа и ти падат ,зрението се уврежда ужасно.От 3 години проблеми нямам,грижите са никакви,лещите ми излязоха по-евтини от очилата.
    Мога даже да ти препоръчам къде да отидеш в София,ако се интересуваш.

Град
    in the shadows...
    Аз съм ЗА меките лещи. Ако имаш астигматизъм обаче трябва да носиш торични, които са скъпички и неудобни. Иначе аз също процедирам както казаха по- горе имам и лещи и очила.

Град
    The Land Of Shadows, Sofiq
    Аз нося лещи от... цяла вечност , 2 години близо. В началото ми беще адски трудно, особено слагането - не ми мърдаха 30 минути потене и треперене . Сега вече това не е проблем...
    Помня как на 15 септември в 8 клас започна много да ме дразни едната леща, през цялото време окото ми сълзя и станах червена като домат, добре че никой не помни
    Но трябва да кажа, че лещите ми са твърди заради астегматизма, но пак се свиква. Найстина светът с лещите е хиляди пъри по-хубав от този с очилата . Препоръчвам на всеки с такива проблеми!
    Ако някой иска може да ми пише, за да му дам телефона на лекаря ми.. много е внимателен с пациентите и си разбира от работата
    `*The day I learn to fly, I'm never coming back...^

Глупости вършат само умните, за останалите това е ежедневие!

•●HEROES●•

Град
    Plovdiv
    Нося очила откакто се помня и имам големичък астигматизъм.Преди малко по-малко от година се сдобих с меки торични лещи(те са 66% вода и са едномесечни).Като цяло съм много доволен.Аз играя волейбол и с лещи се чувствам много по-добре на игрището(това беше основния ми мотив да си купя лещи).Но откакто ги имам почти не излизам навън без тях.В началото слагането беше адски бавно и мъчително,но вече се научих.След като ги сложиш минава около минутка докато застанат в правилното положение(те са с баласт и се завъртат в окото,заемайки точния градус на астигматизма) и вече виждаш света по друг начин(макар че понякога се случва да се завърти сама в окото лещата и да се загуби фокус,но е рядко и се оправя за около 1-2 минути).Лещите са доста удобни и понякога дори забравяш че са в очите ти.Махането е детска игра,дори и 1-вия път.Лещите са едномесечни,но могат да се носят и повече(аз лично съм носил един комплект малко повече от 2 месеца).Цената им е височка(при мен е 240 лева на 6 комплекта),а има и ограничение в астигматизма,които се коригира(максимума май беше 2,25 и моите лещи са точно толкова).Иначе съм много доволен-играта,а и самочувствието ми се подобриха,което е супер.
    Като цяло препоръчвам на всеки,които има нужда и възможност да си вземе лещи.Макар,че имам и очила,с които си стоя вкъщи.

Град
    Малката Виена т.е Русе
    Цитирай Първоначално написано от blood-and-ink
    Цитирай Първоначално написано от skatemore
    един път пробвах да си сложа и са мъчих 1 час и накрая щех да си извада очите бахти смотаното е
    В началото е много трудно, но после се свиква ;] Аз ревах по 1 час, защото си бъркам като луда в очите ама не мога да ги сложа тъпите лещи После се научих
    Бях същата в началото...Даже един път я бях изгубила едната в опит да я сложа...Търсих я 1 час в банята и докат я намеря тя беше изсъхнала... Но иначе горещо препоръчвам лещите.Наистина е по добре с лещи... :P

Голям фен Аватара на webmast3rche
    еми аз ще съм 8ми клас сега и ще ми трябват само за училище защото немога да виждам на бели дъски! какви ще трябва да си взема

Фен
    Град
    Triton's kingdom
    http://www.teenproblem.net/f/viewtop...175&highlight=
    Това е линка на една тема в която доста писах за диоптри, очила и лещи....ако не се лъжа поста ми за лещите е някъде в края

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от webmast3rche
    еми аз ще съм 8ми клас сега и ще ми трябват само за училище защото немога да виждам на бели дъски! какви ще трябва да си взема
    Отиди на лекар, той ще ти каже кои са най-подходящи и какъв ти е диоптъра.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си