Алергични реакции се появяват по-скоро от разгвора, а не от самите лещи. На пазара се предлагат различни видове разтвори, така че ако един не ти понася пробваш друг.Първоначално написано от ThunderGoddess
лещите са 2 основни вида: меки и твърди. едно момче от моя клас е с 9.5 D и беше със твърди (няма как меки), за да му намалее диоптъра.
да ама не! измъчи се няколко месеца и ги изхвърли. постоянно му сълзяха, а и не виждаше на дъската от 1ви чин!!
иначе майка ми беше със меки и диоптъра й намаля с около 0.5, обаче слагането и свалянето я измъчиха.....
по принцип за подрастващи си се препоръчват очила, но най-добре ходи на лекар!!!
ПС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ходи на лекар!
аз съм с очилавече 1 гадина и аз мислих за лещи но маи много занимание си имат да ги почистиваш пък да ги сваляш като заспиваш.. и разни разтвори в които да ги слагаш ..
![]()
Преди да се разсърдиш, увери се че нямаш повече усмивки
Това не е вярно изобщо ... лещите са си еднакви ..не им се променя дебелината.. Диоптърът е различен, като видиш една леща не можеш да определиш кой диоптър е...Първоначално написано от Brunoo
И лещата не е "стъкло" в никакъв случай.. просто има меки и по-твърди лещи ... Аз лично съм с меки и съм доволна.. Една приятелка беше с по-твърди и не се е оплаквала..
препоръчвам ти да носиш очила...очитети с лещи няма да се оправят,просот чрез тях ще си виждаш нормално,по добре не прави тази грешка че след време проблема може да се влоши и вече да е неизбежно да носиш очилааз от малка нося
и са само пред компютъра и почти смъ се оправила
![]()
![]()
Лещите са много удобни! По принцип аз ти препоръччвам да си поръчаш и лещи, и очилла. Лещите ще ги носиш навън,а пък очилата у вас, защото само с лещи много се уморяват очите. Аз процедирам така. Нося лещи от 5 години май..от 7 клас, сега ще съм 12 и са ми много практични и удобни.. примерно като играеш някакъв спорт или танцуваш .. няма опасност да ти паднат, както е с очилата. Грижите не са много, просто трябва да си купиш разтвор, да го сменяш често, когато си слагаш/махаш лещите да си с чисти ръце и така. Гадно е ако ти попадне нещо в окото наистина, но трябва да запазиш самообладание и да се опиташ да преместиш малко лещата и то ще се махнеВ началото ще ти е гадно като си слагаш лещите..сигурно ще е поне по 1-2 часа ( аз бях така),но после даже не ти прави впечатление..правиш го по навик за 2 секунди
Така че аз съм с две ръце ЗА лещите. Но наи ти казах - по-добре си вземи и очилаКъсмет!
В началото е много трудно, но после се свиква ;] Аз ревах по 1 час, защото си бъркам като луда в очите ама не мога да ги сложа тъпите лещиПървоначално написано от skatemore
После се научих
![]()
Лещите са най-хубавото нещо,което ми се е случвало.Носих очила само година и дипоптрите ми се качиха двойно.От 3 години съм с лещи и не съм мръднала.Сочилата ми беше мн трудно,трябваше непрекъснало да се съобразявам,да не се счупят.а и особено през лятото ,когато от пот ти се навлажни носа и ти падат ,зрението се уврежда ужасно.От 3 години проблеми нямам,грижите са никакви,лещите ми излязоха по-евтини от очилата.
Мога даже да ти препоръчам къде да отидеш в София,ако се интересуваш.![]()
Аз съм ЗА меките лещи. Ако имаш астигматизъм обаче трябва да носиш торични, които са скъпички и неудобни. Иначе аз също процедирам както казаха по- горе имам и лещи и очила.
Аз нося лещи от... цяла вечност, 2 години близо. В началото ми беще адски трудно, особено слагането - не ми мърдаха 30 минути потене и треперене
. Сега вече това не е проблем...
Помня как на 15 септември в 8 клас започна много да ме дразни едната леща, през цялото време окото ми сълзя и станах червена като домат, добре че никой не помни![]()
Но трябва да кажа, че лещите ми са твърди заради астегматизма, но пак се свиква. Найстина светът с лещите е хиляди пъри по-хубав от този с очилата. Препоръчвам на всеки с такива проблеми!
Ако някой иска може да ми пише, за да му дам телефона на лекаря ми.. много е внимателен с пациентите и си разбира от работата![]()
`*The day I learn to fly, I'm never coming back...^
Глупости вършат само умните, за останалите това е ежедневие!
•●HEROES●•
Нося очила откакто се помня и имам големичък астигматизъм.Преди малко по-малко от година се сдобих с меки торични лещи(те са 66% вода и са едномесечни).Като цяло съм много доволен.Аз играя волейбол и с лещи се чувствам много по-добре на игрището(това беше основния ми мотив да си купя лещи).Но откакто ги имам почти не излизам навън без тях.В началото слагането беше адски бавно и мъчително,но вече се научих.След като ги сложиш минава около минутка докато застанат в правилното положение(те са с баласт и се завъртат в окото,заемайки точния градус на астигматизма) и вече виждаш света по друг начин(макар че понякога се случва да се завърти сама в окото лещата и да се загуби фокус,но е рядко и се оправя за около 1-2 минути).Лещите са доста удобни и понякога дори забравяш че са в очите ти.Махането е детска игра,дори и 1-вия път.Лещите са едномесечни,но могат да се носят и повече(аз лично съм носил един комплект малко повече от 2 месеца).Цената им е височка(при мен е 240 лева на 6 комплекта),а има и ограничение в астигматизма,които се коригира(максимума май беше 2,25 и моите лещи са точно толкова).Иначе съм много доволен-играта,а и самочувствието ми се подобриха,което е супер.
Като цяло препоръчвам на всеки,които има нужда и възможност да си вземе лещи.Макар,че имам и очила,с които си стоя вкъщи.
Бях същата в началото...Даже един път я бях изгубила едната в опит да я сложа...Търсих я 1 час в банята и докат я намеря тя беше изсъхнала...Първоначално написано от blood-and-ink
Но иначе горещо препоръчвам лещите.Наистина е по добре с лещи... :P
еми аз ще съм 8ми клас сега и ще ми трябват само за училище защото немога да виждам на бели дъски! какви ще трябва да си взема
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...175&highlight=
Това е линка на една тема в която доста писах за диоптри, очила и лещи....ако не се лъжа поста ми за лещите е някъде в края![]()
Отиди на лекар, той ще ти каже кои са най-подходящи и какъв ти е диоптъра.Първоначално написано от webmast3rche
![]()