Абе малко съм недоскив , а не ми се слагат очила.. Дали има некфи лещи за момче... ама искам да не си личи че имам![]()
Лещите са за момичета и за момчета - еднакви за всички. Не си личи като имаш, защото са прозрачни и меки. Аз съм с лещи вече от близо година и ми е много по-удобно отколкото с очила, слагата се лесно и се махат лесно, а като са в очите ти не ги усещаш изобщо.
![]()
...:: 'Cause life is a dancefloor, Love is the rhythm and you're the music! ::...
est 4e ima.te ne se delqt na jenski i mujikivs sa ednakvi.6tom ne iska6 da se vijdat si vzemi prozra4ni.hodi na o4en pregled i kaji na lekarq da ti dade recepta za le6ti(tam se obqsnqva kakuv e dioptera,dali ima6 astigmatizum i kakuv procent i t.n.otidi v nqkoq optika i dai receptata i tam 6te ti dadat pravilnite.no s le6ti ne moje da se korigira diopter pove4e ot -3 i +3.
http://vbox7.com/play:8ec3a225
Живей за мига , но не така , че да се окаже единствен...
Ахъм! аз не разбирам и... МЕРСИ :PПървоначално написано от fenkata_kn
Тогава аз как нося лещи с 3+ ;?...Първоначално написано от fenkata_kn
и аз нося...ама една от класа ми са и - 5, 25 диоптера и носи...
тайче тфа явно не преци мн![]()
мм аз носех лещи преди и от около година съм с очила..да удобни са лещите но мн време се занимаваш да ги слагаш в разтвор и тн....а ако забравиш да ги махнеш става лошо...по-яко е с лещи,но мисля че с очила е по-удобно
Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart.
ok.qvno sum gre6no usvedomena za tova 4e pri pove4e ot +3 i -3 ne mogat da se nosqt le6ti...sry![]()
http://vbox7.com/play:8ec3a225
Живей за мига , но не така , че да се окаже единствен...
попринцип може но повече грижи изискват тези лещи(грижи силно казано де)
Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart.
ако обичаш да спортуваш.. и да дивееш е мн удобно... :P
иначе аз като ги нося по дълго и ми са уморяват уООчите..![]()
![]()
Лещи колкото искаш има,но от дебелината на лещата зависи кои диоптер е тя.Колкото по-голям е диоптера,толкова по-дебела е лещата.
П.С Ако са ти открили голям диоптер,по-добре е очила да носиш-с лещи тогава ще се измъчиш с това дебело стъкло в очите ти.
![]()
![]()
![]()
![]()
Това да не са очила бе
|Има мъжки женски и хемафродитски![]()
![]()
![]()
Иска ми се да излетя като птичка,
иска си и се да отида там някъде..
Някъде дето човек не се връщал..
Ах,как не мога сега е рано..
Това за дебелината не е съвсем вярно...преди може да е било така, сега не е. Лещите нямат нищо общо със стъклото и са съединения на водна основа. Няма да имате стъкла в очите, не се безпокойте.
Иначе има различни видове...луксозни лещи за еднократна употреба, суперфини, за смяна на 1 месец, за смяна на 3 месеца, както и такива, които позволяват да ги носиш без да ги махаш мноооого време (повече от месец).
Недостатъците са, че не се подходящи за морето, изискват 1 минута грижа на ден, и не е много приятно ако ти се лепна прашинка на тях или ти влезе нещо в окото.
Аз лично нося лещи от една година, с очила не може да се сравнява изобщо, светът е много по-красив с лещите![]()
един път пробвах да си сложа и са мъчих 1 час и накрая щех да си извада очите бахти смотаното е
ЧЕРНО БЕСИЛО.
И ТВОЯТ ЕДИН СИН, БЪЛГАРИО,
ВИСИ НА НЕГО... СЪС СТРАШНА СИЛА.
RISE WITH THE
По принип е опасно ако имаш сумати алергии. Аз лично много искам да сложа лещи ( с очила съм), но през пролетта се почва сърбенето на очите и си трака...Но пък е доста удобно, въпреки сутрин и вечер слагане/махане..
Първоначално написано от Uga-Buga
тфа с махането сутрин и вечер не е при всички лещи!!!!!!!!!........от година и половина нося контактни лещи с диоптри...от 1 година съм със специални лещи,скоито може да се прави всичко...къпя се с тях спа с тях-махат се най-много 1-2 пъти в месеца! Трайни са най-много 1 година ..аз лично мисля само такива да ползвам-поръчвам си ги от Варна![]()
![]()
но са и по-скъпи.
![]()
Ухаааа 21 век си казва думата xD. Еми супер практични са твоите за хора, които примерно не им се занимава/ нямат възможност да ги махат/слагат постоянно.
love_bites- за6то говориш глупости??? запозната ли си изобщо с тези работи? защото аз съм и тфа че зависи от диоптера е пълна простотия!![]()
![]()
.....аз имам на едното око -2,25 на другото -2,50 ....тфа значи че трябва да нося чарпаци такали?? това с големия диоптер и дебелината е точно при очелата не при лещите!!!
![]()
![]()
Аз препоръчвам очила, защото няма никаква болка или грижи, никакви тревоги да не ти влезе прашинка в оченцето и т.н. Даже понякога си спя с тях.А и можеш да си избереш хубава рамка.
![]()
""
![]()
![]()
лещите за момиче и за момче са еднакви![]()
Еми пич виж сега 1во отиди увталумолог (очен лекар) и той ще ти разясни повече от нас .Обаче ако си още ученик и имаш нали много да четеш ,ше тряаа да си извадиш и цайси ,щот не е препорачително да се чете с лещи (поне така съм чувал ) .Първоначално написано от nekaflude
Първо се пише офталмолог. Второ ако ти е малък диоптъра силно се съмнявам да намериш лещи, но може и да греша. И трето момчетата с очила са невероятно сексиПървоначално написано от slivaka
![]()
A day without sunshine is like you know...night
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!
И на мен ми отне 1 час да си ги сложа първия пътПървоначално написано от skatemore
. Не се разделят на мъжки и женски. Задължително отиди на лекар, за да знаеш какъв диоптър си. Няма нищо страшно да носиш лещи, лесно се поддържат.
слагай лещите![]()
Won't stop,Won't stop before I find a cure for this cancer....
Sometimes,I feel I going down and so disconnected
Somehow,I know that I am haunted to be wanted...
Аз лично, за мое щастие нямам проблеми с очите, но бих предпочела очилата. Една съученичка с тия лещи си беше прецакала още повече окото, с което и без това едвам виждаше - надраска си ретината без да иска. Не знаех - да се смея ли, да плача ли. Освен това лещите не са за всяко око. Понякога правят алергични реакции, очите ти почват да сълзят, докато най-накрая лещите ти не паднат. Нищо не ти пречи да опиташ, де и да си прецениш сам.
Memento moriendum esse!