.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Акне ... побърква ме. Пробвах какво ли не ... не помага

Здравейте. Имам нужда от съвети хора!!!

Имам ужасно упорито акне. Смея да твърдя, че съм симпатичен, но просто тея пъпки ми създават огромни комплекси. Чуствам се като изверг.

Ето какви мерки взимам, за да ги отстраня (пъпките):
    1. Пия по три пъти на ден бирена мая ... по три хапчета всеки път [а е нормално по 2 хапчета и по 3 пъти на ден ... ]

2. Чистя си ПОСТОЯННО лицето със силициев спирт. Топвам памуче в спирта и си чистя лицето ... постоянно по памучето остава чернилка или леко кафяво ... абе демек мръсотията я премахвам. Това го правя на всеки час ако не и по - на често ... веднага щом усетя, че ми става малко по - мазна кожата и го правя.

3. Не ям НИКАКЪВ ШОКОЛАД! Ама абсолютно никакъв. Преди по 1 шоколад на ден не ми мърдаше ... сега освен че съм го спрял не ям нищо с шоколад в него. Не ям сладолед, само защото има шоколадова обвивка или малко шоколад в него. Кафе също не пия дори много да ми се спи.

Така ... след като правя всички тези неща, защо по дяволите, пъпките продължават да ми излизат . Е вярно ... намалели са, но още ги има

Не знам какво да правя хора ... правя всичко по силите си ... кажете ми какво още да правя, че да спра досадния дразнител.

Не мога да живея пълноценно просто ... не смея да заговоря момиче, нито да излизам на публични места ... седя като някъв изверг в нас по цял ден ... а пак казвам не съм грозен попринцип и нямам липса на самочуствие.

ПП Извинявайте за дългия пост ... исках да съм максимално подробен, за да ми влезнете в положението. Вие сте ми последната надежда, иначе сигурно докато стана на 18-19 и не ми спре акнето ще бъда като някакъв франкенщайн затворен в нас и не смеещ да общува с хора от противоположния пол ...

ПП2 Не ми давайте съвети да "не се притеснявам" от това или "да не му обръщам внимание" и т.н. ... просто не мога ... трябва да изкореня проблема.

Не знам дали е важно, но съм на 16 години и както най - вероятно сте се досетили от главния ми пост - момче съм.

Ето и малко по - конкретен въпрос (дано ви улесня в отговорите):

Какво освен шоколада и кафето трябва да отбягвам като храна?

И ако можете да ми препоръчате някой ефективен "анти акне" лосион или нещо такова ... Лептен бих си взел, но той премахва пъпките, а аз искам да ги спра да не се показват ...

Голям фен
    s vremeto vsi4ko 6te se opravi.. ti da si vidql nqkoi vazrasten s papki ?? ne,nali mi togava spokoino
    machoka
    Администратор

провери си в собствения гащник.

Цитирай Първоначално написано от HaPKoMaHqk
    s vremeto vsi4ko 6te se opravi.. ti da si vidql nqkoi vazrasten s papki ?? ne,nali mi togava spokoino
    Пич, явно не си прочел темата внимателно (разбирам те все пак е почти 2 през нощта ).

Вие сте ми последната надежда, иначе сигурно докато стана на 18-19 и не ми спре акнето ще бъда като някакъв франкенщайн затворен в нас и не смеещ да общува с хора от противоположния пол ...
    Това адски много ми пречи на контактите с момичетата и въобще с хората ...

Занапред знам, че ще се оправи, но не мога да чакам с години ...

Мега фен Аватара на Chacho
    Стреса трябва да се намали, трябва да пречистваш тялото от токсини, да не покачваш рязко кръвната захар (затова явно не се яде шоколад). Защо трябва да си пазим кръвната захар. При рязко покачване се получават следните ефекти, като резултат от отделянето на хормон за стабилизиране на ситуацията:

Увеличена продукция на себум
    Повече мъртви клетки.
    Буци мъртви клетки.

С две думи, задръстване на порите.

Също така яж по-малко мазнини и повече фибри (знам, че боба имаше, а и не безизвестната активия върви с фибри).

Антиоксидантите доста добре борят акнето. Витамин А,C,Е са добър антиоксидант. Взимай най-добре Центрум груп сутрин след ядене.

Омега-3 мастни киселини. Би трябвало да ги има във яйцата. Има ги на хранителна добавка, но думата "естествено" е най-добрият ти приятел.

А казах ли да спиш и да не ядеш мазнини?

ЗДРАВОСЛОВЕН СЪН и по-малко мазнини, хигиена, витамини, вода, периодично чистене на кожата, сладко с мяра, упражнения, позитивна нагласа. Мисля, че това е, което може да направиш. Може и да отидеш да си купиш някой препарат, но той няма да ти разкара пъпките. Нищо няма да ти ги разкара трайно.

В същност, в пубертета няма да ги махнеш напълно. След една слънчева баня, с лупа трябва да си преглеждам кожата, че да си намеря пъпка.

Още нещо: 78% от тийнейджърите имат акне. 2% от възрастните имат акне. Спадат със 76% !?!? Да не би да е нещо съвсем нормално за възрастта акнето?

Много, ама много на нашата възраст имат акне и за пореден път, нормално е. Момичето срещу теб сигурно го знае. Това е само част от външният вид. Ако се печеш на слънце и спазваш хигиена няма да е толкова зле, че ще се компенсира от други черти (атлетична фигура, чаровна усмивка, други мъжки черти, които радват жените.)

Външният вид е 1/7 от атрактивността на идеалния мъж, за една здрава средностатистическа жена. Отгоре на всичкото, от тази 1/7, ти трябва да надхвърлиш само 20% от сексапилен външен вид, че да имаш шансове с момичетата. И Бай Ганьо като се наконти ще е готин.

Повече самочувствие и ще мине, не го мисли ама изобщо. Само ще си помогнеш с решението на проблема.. проблемите си.. така. Айде жив и здрав.

Част от материала е взет от тук: http://www.natural-acne-solution.com...-and-acne.html Може да влезете за повече и мнооооого по подробно инфо за лекуване на акне. Гарантирам 100% ефикасност на написаното вътре лечение. Сайта е на английски.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Не че съм кой знаеколко навътре с проблемната кожа, но все пак... Хубаво е, че държиш на хигиената на лицето, но почистването със спирт повече от 2 пъти на ден е напълно излишно. По такъв начин ти изсушаваш кожата си, а тя за да поддържа някакъв баланс произвежда още повече себум и ти излизат пъпки. Спирт - само сутрин и вечер. В една друга тема бях споделила - направи парна баня на лицето си. Стой над тенджера вряла вода 15-тина минути, след което изстискай пъпки, черни точки и т.н. Проблемните зони, т.е. с пъпки ги намажи обилно с Гарниер Пюр 3 в 1. Стой така цяла нощ, или ако го направиш през деня, поне няколко часа стой така. След измиване намажи с хидратиращ крем (не омазняващ!). Това лосионче на Гарниер много добре ми изсушава пъпките, и някак си петната от тях просто се обелват и не остават да личат. За храненето - избягвай пържено, сладко. Яж пресни зеленчуци и плодове. Пий много течности! За друго сега не се сещам! Късмет

Благодаря Ви хора.

Само едно обобщение да направя (което да улесни мен).

Да не ям мазнини (чипс, пържено и т.н.).
    Да не ям бял хляб и ориз (това го пишеше в сайта на teenproblem, след като пуснах темата проверих).
    Да ям яйца, боб и активия (по възможност).
    Да се пека на слънце от време на време.
    Да си почиствам лицето със спирт само сутрин и вечер.
    Да правя всеки ден парна баня на лицето.
    Да си намеря хидратиращ крем.
    Да пия повече вода.
    Да ям зеленчуци и плодове.
    Да спя повече (това ще е най - трудното).
    Да пия центрум груп сутрин.

Доста "труд" ще падне, но съм готов да опитам и това . Благодаря Ви за съветите.

А относно втората част от поста на Chacho - ами просто не мога ... знам че нищо не зависи от мен (още повече, че съм направил всичко по силите си, за да се отърва от проблема, но ме гложди от вътре ... а това, че другите трябва да го знаят ... еми сигурно го знаят, но не ми помага това.

-=-

Един въпрос - яйцата може ли да ги ям сурови? Защото обичам понякога просто да го пробия от 2-те страни и да го изпия?

И ако не ги ям сурови значи варени ли трябва да са? И по колко на ден да ям горе долу?

Град
    Pleven d'gee
    еее и аз иам абсолютно същия проблем Комплексирам се от пъпките е някси немоа заговора момиче иначе да се пофалаа тука с един почистващ гел на авон и един тоник нещо гледам лицето ми се оправя даже от 1та страна нямам нито 1 ама от другата дето сам си ги стискал и са образували коричка на раните и скоро ще се махнат сутрин и вечер го прая това почистване.Иначе как се праят тези сланчеви бани с лупа?
    Live In Peace!And Fu*k The Police!!!
    Jena i kola ne vartqt li dupe... ne mi gi xvali

Град
    СофиЯ
    Вземи си Зинерит!Помага,на мен ми махна всички пъпки,а имах доста по едно време
    So if you're asking me
    I want you to know
    When my time comes
    Forget the wrong that I've done
    Help me leave behind some
    Reasons to be missed...

Ами само ще ти кажа да се консултираш с дерматолог и да не си човъркаш пъпките ,щот ако ги инфектираш стават на киста и стават още по гнусни !

Цитирай Първоначално написано от pYa.BaHKaTa
    еее и аз иам абсолютно същия проблем Комплексирам се от пъпките е някси немоа заговора момиче иначе да се пофалаа тука с един почистващ гел на авон и един тоник нещо гледам лицето ми се оправя даже от 1та страна нямам нито 1 ама от другата дето сам си ги стискал и са образували коричка на раните и скоро ще се махнат сутрин и вечер го прая това почистване.Иначе как се праят тези сланчеви бани с лупа?
    Моля те братле, кажи ми на ЛС (или в темата) името на гела и този тоник.

Цитирай Първоначално написано от ^Miss_Independent^
    Вземи си Зинерит!Помага,на мен ми махна всички пъпки,а имах доста по едно време
    Мерси. Ще взема и това :P .

Цитирай Първоначално написано от slivaka
    Ами само ще ти кажа да се консултираш с дерматолог и да не си човъркаш пъпките ,щот ако ги инфектираш стават на киста и стават още по гнусни !
    Е само изстисквам гнойта ... не ги човъркам иначе. Все пак с гадните бели връхчета мисля, че е по - гнусно отколкото да седи само червено като раничка.

Друго освен да отидеш на дерматолог да ти предпише някакви хормонални хапчета не мога да ти кажа, но шоколада не причинява пъпки...от хормоните ти е ....трябва също да ходиш и на козметик

Фен
    Град
    под масата ;)
    иди на дерматолог най-добре ! това е най-безопасно и правилно решение. той ще ти даде най-подходящото за теб лекарство и ще се оправиш. сигурна съм
    утешавай се че все някога тези гадини минават, до 18-20 години и край

Голям фен
    Трябва да се лекуваш и външно,а също така и вътрешно самият организъм.Тук ти препоръчаха някои нещица които наистина действат,но само за отстраняване на проблема козметически.Аз съм момиче,отдавна минах тийн възрастта,но пак ми излиза по някоя и друга пъпчица.Не че ми пука де,то да се случи веднъж на пет месеца примерно.И се намазвам със салицилов спирт и тя изгаря.Отиди наистина на дерматолог,нека той да ти каже как да се излекуваш,а не просто да си "решиш" проблема за известно време.
    А дааа,и не ти прече шоколада ама никак даже!Аз всеки ден изядам по един цял шоколад и още разни други сладки работи и не пъпчасвам.Това са си хормони.

Град
    Велико Търново
    Върви на дерматолог.

Град
    Pleven d'gee
    Почиствашия гел е : ''Avon solutions completely clean'' а тоника е ''Avon solutions Pure-Pore Fection .Не ги рекламирам ,но бих ти препоръчал да си вземеш някакав почистващ гел и тоник и всяка сутрин и вечер да измиваш лицето и после да го намажеш с тоника каквато ще марка да са

Относно това с шоколада - е то самия шоколад сам по себе си едва ли причинява пъпките, но явно им "помага" да излезнат на бял свят .

А и предпочитам да не рискувам.

Значи да ъпдейтна списъка с нещата, които трябва да правя:
    Да не ям бял хляб и ориз (това го пишеше в сайта на teenproblem, след като пуснах темата проверих).
    Да ям яйца, боб и активия (по възможност).
    Да си почиствам лицето със спирт само сутрин и вечер.
    Да правя всеки ден парна баня на лицето.
    Да пия повече вода.
    Да спя повече (това ще е най - трудното).
    Да ида на дерматолог.
    Да взема Зинерит.

А за мазнините (май всъщност това ще е най - трудното, а не спането) - абсолютно никакви ли не трябва да ям? Че то май вкъщи само мазно има хаха . Пържени картофи, палачинки и такива ... не трябва ли да ям?

Цитирай Първоначално написано от pYa.BaHKaTa
    Почиствашия гел е : ''Avon solutions completely clean'' а тоника е ''Avon solutions Pure-Pore Fection .Не ги рекламирам ,но бих ти препоръчал да си вземеш някакав почистващ гел и тоник и всяка сутрин и вечер да измиваш лицето и после да го намажеш с тоника каквато ще марка да са
    Мерси брат. Ще го потърся през седмицата.

И let the force be with us ... че съм си харесал 1 момиче, а май и тя ме хареса ама си седя като затворник в нас вместо да съм с нея .

Здравей, като цяло, нямах време да прочета всичките мнения, но ще ти кажа, че преди 6-7 месеца и аз бях така. Пиши ми на лична, мога да ти кажа много неща.
    Но като цяло, по-нагоре прочетох, някой неща, които не са верни, не трябва да си правиш парна баня всеки ден, защото от много почистване и стискате се стимулира отделянето на мазнина и ще се появяват пъпки. Иначе много е важно да си намериш добър козметик, които ще ти помогне да се справиш с проблема. Трябва да ядеш всякакви храни, не слушай че не трябва да се яде шоколад, и аз го бях отказала, но сега пак си ям без проблем и без да се лишавам, пък и не е доказано, че захарта влияе на акнето, на някой да на други не влияе. И нещо много важно, от личен опит ти казвам, не си вземай никакви почистващи препарати и кремове от AVON, аз не ползвам тази козметика от години, защото прави големи бели на много хора (това ми го каза козметичка). Пиши ми на лична, да та дам скайпа си и ще ти кажа подходяща козметика.

Град
    Pleven d'gee
    На всеки човек деиства различно И на мене предишни серии на Авон не ми деистваха ,но незнам тази ми подеиства ,аз затова казах независимо какъв тоник и гел да си вземе

Направи още един малък update, като не правиш парна баня всеки ден, защото рискуваш лицето ти да е вечно зачервено, а веднъж седмично

Цитирай Първоначално написано от kohboo
    Ето и малко по - конкретен въпрос (дано ви улесня в отговорите):

Какво освен шоколада и кафето трябва да отбягвам като храна?

И ако можете да ми препоръчате някой ефективен "анти акне" лосион или нещо такова ... Лептен бих си взел, но той премахва пъпките, а аз искам да ги спра да не се показват ...
    qica i mazni hrani. Nablegni na po zdravoslovnoto hranene s plodove i zelen4uci. Kupi si vitamini na hap4eta.

Ето новото ъпдейтче (така като гледам колко подробно ще стане, се надявам и на други да помогне ).

Да ям боб и активия (по възможност).
    Да си почиствам лицето със силициев спирт само сутрин и вечер.
    Да правя всяка седмица по веднъж парна баня на лицето.
    Да пия повече вода.
    Да спя повече.
    Да взема Зинерит (каквото и да значи това ).

Никакъв спирт,много изсушава и накрая се постига обратният ефект.
    Що не отидеш на дерматолог,акнето е болест,не само козметичен дефект.Не е хубаво да пиеш лекарства без консултация с лекар.

нагли адвокати на спирта,спрете преди да сте започнали
    The words you say don't have a meaning

Arc7ic's Fan :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си