- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Акне ... побърква ме. Пробвах какво ли не ... не помага
кво да ви кажа не ям сладко (вафли, бомбони, шоколади, и т.н.) от 9 месеца поне. като се има в надпредвид, че преди това се тъпчех много, поне по 4-5 вафли троя на ден и още сладки. В дома колкото и сладко да има не истрайва повече от 1-2 дена, много сладко ядах и аз като тоя пич се бях адосал адски много и казах няма да близна сладко повече, с много рядки изклучения съм опитвал, и вярно намаляха уж малко ама пак си имам, и всеки ден си почиствам лицето с гел по няколко пъти, гледам да не го държа мазно, и това го правя от години. Ползвал съм и сенерит и други медикаменти, и мая съм пил, и коприва съм пил, сега съм се спрял да се мажа с разтвор от прополюс, и той помага до някаква степен ама не напълно. Имало е моменти, когато съм нямал и една пъпка таман се поизчистя, и наново започват да излизат. Кожата ми е мазна просто и от това било и т.н. Нз ако можете да помогнете на него дали някой ще може да помогне и на мен. щото аз съм по-голям 18-19 годишен и това вече наистина започва да ме изнервя адски много
а забравих да ви кажа, че дори ядях стебълцата на глухарчетата... защото и те помагали за много неща ама все там..
Хубаво е да се ограничаваш с миенето на лицето до 2 пъти на ден.. прекалено голямата 'хигиена' е причина за появата на повече пъпки.
Също така изобщо не си пипай лицето, особено с мръсни ръце, и не се чопли.
Ами когато усещам, че е мазно, тогава к'во ? Да седя са мазно лице? Няма ли да се запушат пори така?Първоначално написано от Kassu
Сега го мия с някакъв хидратиращ сапун веднага щом усетя, че се омазнява, а със спирт го почиствам само вечер ... със спирта мисля да спра след негативните коментари, но с хидратиращ сапун не виждам защо не?
Веднъж седнично да си правиш парна баня е много, още по-нарядко, защото както казах активира се отделянето на мазнина от кожата. Много е важно и да отидете на лекар, защото е много вероятно, за лош късмет да имате някакво заболяване, което да предизвиква акнето, поне при мен е така.
говори с професионална козметичка, тя ще ти помогне
Бюро справки, който има проблеми в областта да се обади на патилото![]()
![]()
![]()
Отиди на дерматолог.
Щото на паэара има много продукти,но не се энае кой как ще повлияе на твоята кожа.Може даже да стане по-лошо.Така че недей да ги менкаш като ностни кърпички продуктите.Посети дерматолог,эа да получиш малко по-компетентно мнение.
И другото-отиди да ти направят иэследвания на хормоните.Споре мен,щом е толкова упорито,эначи проблемът идва от хормоните ти-эавишен тестостерон примерно.Или някой друг хормониален компонент.Ако е така,ще ти предпишат някаквихапчета.99% съм сигурна,че имаш проблем с хормоните ,така че послушай ме и отиди да ти ги иэследват.
[size=7][b][u]fosse cos
Виж сега,разбирам,че този "проблем" те притеснява,пречи ти и т.н.,но повярвай ми,на околните не им прави толкова голямо впечатление,колкото на теб!![]()
Друго,което искам да ти кажа е,че пъпките няма да изчезнат на 100% докато не излезеш от пубертета.
И въпреки всичко те разбирам и знам колко е кофти да се чувстваш непривлекателен заради проклетите пъпки...
Преди няколко месеца отидох на кожен лекар заради акнето.Предписа ми Тетрациклин (някакъв антибиотик) и да се мажа с Акне аут актив-лосион.На мен ми помогна.Е,пъпките пак се появяват чат-пат,но е много по-добре от преди.Най-добре ще е да направиш консултация с дерматолог.Някои ще кажат,че няма смисъл....но според мен така е най-добре!![]()
Айде успех иииии недей толкова да се вглеждаш!![]()
братле имам същия проблем абсолютно !!!
Chacho мисля че спаси положениетосега ще знам какво да правя !! тая сутрин си мислех , за този проблем и който търси намира
![]()
![]()
I wake up in the morning and I piss excellence.
Ясно ... ще се ходи на дерматолог няма как.
Мерси на всички.
Първоначално написано от kohboo
с това фиксиране ти си се вманиачил и си за психиатър бе момко!
я да отидеш да те види грамотен дерматолог!
ще ти предпише две мазилца или мазилце+хапове. сравнително не евтини, но след 30-40 дни ще си друг човек
Оф пускам този пост само защото пусналия темата имаше късмет, че попаднах два пъти на темата му в гугъла докато търсех нещо.
Първо непитай старило питай патило.
Има много мъдрост събрана но накратко.
Първо храненето:
Задължително и основно Плодовете се ядът 30 минути преди хранене или 2 часа след, защото приемани заедно с храната те ферментират покачват нивото на инсулина от там на тестостерона и акнето е на лице.
Една ябълка на ден е хубаво да се яде 30 мин преди хранене заради фибрите.
Белия хляб се замества с Пълнозърнест.
Газираните напидки сам ги спрял заместени са с натурални сокове.
Сладките неща и шоколада се оганичават и се ядът след хранене те се наричат бързи въглехидрати защото организма бързо ги разгражда от там качва инсулина качва се тестостерона и пъпките са на лице.
Мазнината е една от най-важните неща които трябва да се ограничи говорим за животинската мазнина. Тя смъква глоболина в кръвта и от там тестостерона се покачва и следва пъпки. Тотално ограничаване яжте печено месо там кадето мазнината я няма това мас бялата мазнина е превесник на силно АКНЕ.
Стига за храната сега за слънцето то и помага и вреди. Слънцето причинява акне. Вярно е, че слънцето и намалява акнето но това е само когато постоянно сте изложени на слънчева светлина и ако спрете може да получите силно акне само, защото кожата ви е спряла да се излага на слънце. Вничамайте със слънцето. Мажете се с фактор 20 когато се излагате на слънце фактор 20 най-малко.
Пиите вода около 2 литра на ден това е хубаво.
Сега за мазилата офф през какво ли не съм минал начи с две думи лептени боклуци зинерити верно помага но е боклук за мен и още и още боклуци боклуци боклуци.
Само едно нещо съм признал за външна употреба. Първо забраня ва се употребата на сапун.
На мен ми помага а и не само на мен SEBA MED миещо блокче против акне. В формата на сапун е а нее сапун недразни кожата. Велик продукт заздравява кожата премахва зачервяванията намалява пъпките.
Лечението на акне май е само два вида едното е билково другото е фармацевтично.
Билковото е да си варите комбинация от няколко билки а фармацевтичното е някакви лекарства вероятно за намаляване на хормоните предимно тестостерона.
Аз лично страдах от много гадни пъпки подкожни зачервени болящи но намерих лека за себе си вероятно и за човечеството но това богатство незнам дали ще го споделя с хората.
Намерих отговора в билките варя си една комбинация от билки която предотвратява акнето явно е велика щото се тъпча със сладко секи ден.
Билки като коприва бял равнец и още много са боклуци въпреки, че ги дават за акне Глухарче и какво ли още не боклуци.
Само ще кажа за какви билки става дума.
Едната регулира мастните жлези.
Другата свива каналчетата на мастните жлези.
Третата увеличава глоболина в кръвта. Глоболина пренася хормоните колкото е повече толкова по малко е свободния тестостерон а от там ви е ясно. Свободния тестостерон е виновника а не тестостерона като цяло.
Четвърта билка силата и е да успокоява пъпките пиеш ли я пъпките не те болят дори да излезне такава.
И така няколко години ми отне да открия точната формула благодаря на бога доволен съм от резултата.
С две думи за лечение или билкова формула или някакви лекарства това е успех.![]()
аве ти луууд ли си бе мен![]()
![]()
да Пие хапове за намаляне на тестостерона,ти да не искаш да стане геи или недоразвит?!?!?
Live In Peace!And Fu*k The Police!!!
Jena i kola ne vartqt li dupe... ne mi gi xvali
На тинейджърите лекомислеността, прибързаността и плякането им е простена щото бързат с наличните си знания да дават заключения и диагнози. Уви и възрастни го правятПървоначално написано от pYa.BaHKaTa
![]()
Само хора с огромни познания по дадено нещо или с доказателства и то стабилни могат да ми кажат каквото и да било другото си е плиакане но го разбирам![]()
Подчертаното в червено е умно казано но уви без достатъчно познания по конкретния въпрост. Тестостерон е мъжкия хормон в тяло и е в определено съотношене с женския хормон Естроген при мъжа това съотношение е 10 към 1 за тестостерона.
Доколкото знам на мъжете около 30 съотношението тестостерон/естроген пада с 10% в полза на естрогена затова хората към тая възраст имат по-малко или хич нямат пъпки.
Тестостерона е супер важен за развитието всичко е въпрос на количество :P
Ко си мислите, че ви изписват дерматолозите като хапове. Или хапове за регулиране на мастните жлези или за регулиране на хормоните това е и вероятно нещо противовъзпалително за бактерията дето причинява зачервяванията на пъпките.
Тези за регулиране на жлезите са опасни повечето блокират мастните жлези а това е лошо и вредно.
Тези за хормоните намаляват съотношението.
Ето ви нещо от мен но за него негарантирам ерекцията е свързана с тестостерона аз лично смятам, че хората с пъпки имат добра ерекция![]()
И второ пак от мен прочетох някъде, че на болните от Спин дръстично им пада нивото на тестостеронаВ тази връзка лично от мен ще кажа логическия извод е имаш ли пъпки не си болен от Спин.
И обратното ако се разболееш от Спин май нема да имаш пъпки![]()
![]()
НЕ съм чела другите какви съвети са ти давали тъи като ме домързя.
Значи и аз имах проблем преди.Е нямала съм кой знае колко голям проблем.При мен са повече черните точки,а не пъпките.Но и пъпки имам понякога.Та и аз като теб се ограничавах туй и онуй да не ям.Купувах си всякакви почивстващи лосиони дори и Лептен.Абе много пари давах и се бях комплексирала,макар да не беше толкова сериозно.И един ден братовчедка ми ме записа на козметик.И почнах от тогава да си ходя редовно и лицето м исе изчисти много добре.Понякога имам 1 - 2 пъпки,но понеже ми изписа и хубави кремове и лосиони се махат бързо и не остава белег.Така,че моя съвет е и ти да почнеш да ходиш,но преди това се посъветвай коя козметичка във вашия град е най - добра.Има и такива,които те правят по - зле и от това,кеото си бил.Е дано съм помогнала поне малко![]()