- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Литература за 10 клас
Значи правя темата ,за да помоля ако някой може да ми напише по колко стр са произведенията за 10 клас в оригинал,понеже аз трябва да чета оригиналите, а не съкратените версии ...надявам се,че някой ще може да ми помогне
Proizvedeniqta za 10klas za dosta!
Като се съберат всички книги на височина са около метърПървоначално написано от Cvetito53
![]()
Не трябва да излизаш от вас цяла ваканция, за да успееш да ги прочетеш всичките,за това аз се отказах още преди да са ни дали списъка с книгите.Само Граф Монте Кристо прочетох и мисля това да е.Дргите ще ги чета в последствие,по време на даскало. :P
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Леле, защо са ви заставили да четете оригиналите ..Около метър са, да, а ако решиш да се улесниш, можеш да прочетеш съкратените версии, за да имаш поне някаква представа за съдържанието на книгите
Все пак хората са ги съкратили с такава цел - да се изведат най-важните моменти от оригинала.
When I was young
It seemed that life was so wonderful
A miracle
Oh it was beautiful,
magical.
All the birds in the trees
They could sing so happily
So joyfully..
Всичко е относително
Можете ли да ми дадете пълния списък с книги за 10 клас, защото на мен ми дадоха само 12, а аз ги прочетох вече.
1) Данте Алигиери - “Ад”
2) Мигел де Сервантес – „Дон Кихот”
3) Джовани Бокачо – „Декамерон”
4) Уилям Шекспир – „Хамлет”
5) Жан - Батист Поклен дьо Молиер – „Тартюф”
6) Даниел Дефо – „Робинзан Крузо”
7) Александър Дюма (баща) – „Граф Монте Кристо”
Александър Пушкин – „ Евгений Онегин”
9) Стендал – „Червено и Черно”
10) Оноре дьо Балзак – „Дядо Горио”
11) Гогол – „Шинел”
12) Ги дьо Мопасан – „Бел Ами”
13) Чехов – „Човекът в калъф”
14) Пол – Верлен – Стихове
15) История Славянобългарска
16) П,Славейков – „Изворът на белоногата”
17) Каравелов – „Българи от старо време”
1Войников – „Криворазбраната цивилизация
az kato vidqx kolko sa debeli se otkazax ot si4kitei ni6ty ne sam oipala cqla vakanciq
![]()
![]()
![]()
![]()
posle klasnata she me dofyr6i
![]()
![]()
![]()
БоЛКа Ли?-СеГа Я ВиДя!МьКа Ли?-СеГа Я РаЗбРа!EлА Ме ВиЖ ПрЕд ТеБ Ст0я с КьРвАВи РьЦе.BиЖ с УсМиВкА ТьПчА ТвОеТо СьРцЕ...МоЛи Се,ПлАчИ,КьРвИ В АдА ВаРвИ,ТаМ иЗгОрИ,оТ УжАС КрЕщИ и НаКрАя Сп0мНи Си За МеН и УмРи ..