- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Проблеми у дома ..Развод?
Изинявам се, че ще го кажа толкова мило, но ти тъп ли си? Кое дете иска да живее в скандали? Кое дете иска да става свидетел на пиянските истории на баща си? Кое нормално дете, колкото и да обича баща си, ще иска да гледа как майка му си съсипва нервната система заради него, постоянно плаче и се тъпче с успокоителни? Аз съм дете на разведени родители и ако майка ми беше останала с баща ми щеше положението при мен да е същото - обиди, заплахи, побоища и пиянства. И всичко това да се развива пред очите ми, сега поне не си го спомням толкова добре. Да, гадно е родителите ти да са разведени, но това е далеч по-добър вариант от гореописания. Иначе какво, тя до къде ще стигне? Изключваме мисленето за майката, за нея самата (авторката) става дума. Искаш ли да ти кажа до къде води една такава семейна среда? До разбитите нерви на сина/дъщерята още в детството или пубертета, до трайни психологически проблеми и в повечето случаи до това в зряла възраст една свястна връзка с човек от противоположния пол да не може да завърже. Сам каза, че си бил като смазан, когато вашите са имали проблеми. А ако беше продължило? Ако беше така до ден днешен? Дай да са заедно, пък и тримата да се мъчим колкото си щем.Първоначално написано от PerfectStrang3r
На момичето ще кажа наистина да посъветва майка си да се разведат с баща й и да бъде до нея, защото никак не й е лесно. Знам, че ще ти е трудно и ужасно гадно, но става дума за здравето на собствената ти майка, което е пред съсипване, както и за твоите нерви. Майките в повечето случаи правят всичко, че децата им да са щастливи, но в такива моменти децата трябва да помислят за щастието на майките си и че то може би би се постигнало чрез раздяла със съпруга, респективно техния баща. И не трябва да се забравя, че майката също освен майка е и човек и има правото да бъде щастлива, а щом не е такава в сегашния си брак, по-добре да си намери друг мъж, с който да е щастлива. Пък и така ще е спокойна, няма да е непрестанно нервна и ще бъде по-добър родител спрямо теб.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!