- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Изгаряне на крака
Ами значи крака ми обгоря по много неприятен начин(ако искате да ви кажа как пишете в тази тема)получиха ми се тук таме огромни мехури спуках ги и сега ми се вижда месото.Как да постъпя за да не го замърся
ami prosto go po4istvai sas spirt ili revanol za da ne te boli seki den po nqkolko pati i si slagai nqkfi prevrazki [marlq] ili prosto lepenki koito da predpazvat ot zamarsqvane... ne mislq 4e ima dr variant..ne hodi mn na plaj...takiva rayti ;D
ПОЛ&ВЪЗРАСТ?!Първоначално написано от DJ_LION
щом си имал/а глупостта да "спукаш" "мехурите" вече си го замърсил/а!
някой да отиде до първата аптека и да поиска спрей за изгорено. напръскай обилно за да се създаде защитен филм!
никакви спирт и никакви превръзки!
утре при дерматолог, който ще предпише общо антибиотично и специфично локално възстановително лечение!
Абе ти в ред ли си изришно не трябва да се слага спиртПървоначално написано от ell_ownz
А относно др отговор има лекар срещу нас който ми каза да ги спукам
НИКАКЪВ СПИРТ!!!Първоначално написано от DJ_LION
тоя "лекар" да си върне дипломата!
тези "мехури" са физиологичната защита на организма реакция на термичната травма! пълни са с лимфна течност изпълнена с кръвни клетки от белия ред лимфоцити..etc ..тоест с армията на имуната система, която се е активирала за да предотврати масирана и животозастрашаваща инфекция.
при огромни изгаряния пациентите умират в първите часове от хипиволемичния шок и електролитния дисбаланс.
при масивни изгаряния умират след около седмица от вторични инфекции понеже точно кожата е бариера за тях а имун. с-ма може да се справи с определен процент проникване на патогени.
отстранявайки мехурите си създал входна врата за инфекции.
мехурите се отстраняват САМО в стерилна обстановка със стерилни инструменти в специализирани звена и то под антибиотичен чадър!
Доки, само не знам за изгарянето какво общо имат пола и възрастта?
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
има ПРЯКО!Първоначално написано от Wrathchild
реактивността на имун. с/ма и регенерационната способност на тъканите са различни примерно на 2, 12, 22, 52, 82 години.
също така зависят от пола поради хормоналната му обусловеност.
И според мен не е трябвало да ги пукаш...Иди на дерматолог.А какво се е случило,ако мога да попитам?