- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Мама пие...
Аз съм на 17...живея с майка си,нейната майка и нейната майка...Тревожа се за майка си...преди време аз и баба я заварихме да пие....беше пияна...аз я утешавах...каза ми че има проблеми...помоолих я да спре и тя ми обеща...Мина се време и се наложи да спя в нейната стая...заедно с нея...И всяка нощ я слушах как пие...как си скрива шишето водка...после отново го взима и отново пие...и всеки път ми иде да закрещя...но не мога...Страх ме е да кажа и на баба...незнам какво да правя...мина се известно време ,аз се приместих в мойта си стая...и след като не я виждах и чувах...ми беше добре....Имам и един прекрасен мъж до себе си....който ми помага...но все пак тя ми е майка и ме боли да я гледам така...а да немога да и помогна....Днес отново е замаяна...незнам какво да правя...ако някой е преживял това моля да ми помогне,да ме посъветва....Благодаря
при мене е същата работаАз съм малка по-малка от тебе Майка ми си попийваше но не много докато не започна да се налива здраво .Всеки път обещаваше че няма да се повтори , но се повтаряше и то много често
![]()
Пре мен е по-лошо защото мойта правеше опити за самубейство Вечното й извинение беше , че имала много пробелеми и така отпускала Венаге съжаляваше , но продължаваше да пие За мене това е проблем на психиката Прекалено със лабилна психика са че така разсъждават ....Смятат Че така си решават проблемите и всичко е наред,но не е така Те просто се самозаблуждават или просто искат за момент да избягат от всичка около тяхНещата се оправиха когато се случиха хубави работи в семейстмото ни и тя спря да пие Опитай се да направиш живота и поне малка по-хубав Знам какво ти е И аз минах по тоя път и знам колко е тежко до гледаш майка си в такова състояние Говори с ния ! Кажи й че ти си до нея и че като пие не си решава проблемите Тя вероятно го знае , но има нужда от подкрепа Покажи и че не е сама в този момен
Всечко ще се управи споко Хайде късмет
![]()
![]()
blagodarq ti...no problema e 4e ako i kaja 4e znam 4e prodyljava...neznam kak 6te reagira...boq se...
Ясно но нямя друг изборПо добре е да поговориш с нея отколкото да стоиш и да гледаш ! А ако кажеш на баба си ... нз ти прецени дали гя ще постъпи правилно или ще вземе да я обвинява и напада , защото според мен така ще стане по-лошо ...
az imam sushtiq problem...samoche moita q izbiva na agresiqprosto q ignoriram i se pravq che q nqma.na sledvashtiq den vse edno nqma nishto..
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
може би в такъв момент е хубаво да й покажеш,че я обичаш и че си с нея...давай й подкрепа,сиг има нужда от рамо,на което да поплаче,някой с който да поговориуспех
![]()
И мойта я избиваше на агресия и м вачалото правх като тебеПървоначално написано от Blue_Mushroom
Правех се че не я чувам и веждам и на другия ден все едно нищо не се е случило , но така почват да си мислят , че всичко е наред и няма проблем да се напиват и да не знаят какво правят ....
Обяснете й,че алкохола не е решение,защото наистина е така.Ако трябва се консултирайте със специалист в тази област.Дано всичко се оправи.
Точно така. Най-добре да се консултира със специалист. Те знаят какво да препоръчат. Ако всичко е на усновата на проблеми - има различни видове анти-депресанти и повярвайте ми - помагат. Всичко е до воля. Ако започне лечение и самия човек има волята да спре да се налива - ще спре. Трябва да се взимат мерки навреме. Системното пиене на голямо количество алкохол води до множесто увреждания - главно на мозъка и неврната система. Лошото идва когато настъпят тези проблеми - епилептични припадаци и т.н. ...Първоначално написано от sasha_90
Затова говорете с родителите си за някакъв вид лечения, когато са трезви - не са ли - няма смисъл от приказки.
Успех!!!
Според мен кажи на баба си и двете заедно ще поговорите с майка ти за проблемите й....Така ще имаш някой на твоя страна а и майка ти може би ще се убеди по-лесно.Ако не успеете да разрешите проблема можете да отидете на специалист докато не е станало твърде късно![]()
Успех![]()
When they ask me what I do,I say.. I DANCE.. ♫♪
Първоначално написано от mel4ety
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Направи каквото искаш,но не стой спокойно и да гледаш как майка ти деградира.Говорете,отидете на лекар,намерете решение на проблема![]()
баба ти само може да влоши нещата, говори направо с майка си. сигурна съм 4е ти си 4овекът който оби4а най много и 4е би имала най силно влияние в/у нея. обясни й как се 4увстваш и т.н. и я убеди да потърси помощ. има няколко при4ини да пие-едната е многото проблеми и слаба психика както казаха. другата е например ако имате и друг алкохолик в семейството, да е наследствено, защото алкохолизма може да се наследи. във вси4ки слу4ай й трябва специалист, сама много трудно може да се справи
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Поговори си с нея,за да разбереш какви са й проблемите...ако можеш с нещо й помогни,но дори и да не й помогнеш физически я подкрепяй психически и също така,кажи на останали с които живееш,за да могат и те да й помогнат...![]()
Докажи й че я подкрепяш и й кажи как вреди на себе си като пие.Надявам се всичко да се оправи
аЗ сЪм дРоГа мИлО...тИ сИ нАрКоМаН...[!]