- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- айде да некажете че съм много сериозен ето нещо по ведро :)
Целувката празнува
"На мъжа с мустаци е забранено да целува човешко същество" - това гласи все още действащ закон в щата Индиана, САЩ. И то днес, когато светът вече 20 години чества Деня на целувката, който е на 6 юли.
Празникът е предложен от жителите на Великобритания и признат от ООН през 1988 г.
За целия си живот средностатистическият човек се целува средно две седмици. Въпреки че някои, в името на рекорда, са правили това и по 30 часа без прекъсване.
Докосването с устни е цял "букет" от сложни химични реакции. Най-новите медицински изследвания показват, че продължителната страстна целувка увеличава пулса до честота дори над 100 и повече удара в минута и повишава нивото на хормоните в кръвта на човека до толкова, че може да удължи неговия живот с 1 минута.
При това, по време на страстната целувка се губят приблизително 6,4 калории за 1 минута. Психолозите твърдят, че целувката успокоява нервната система и предотвратява стреса.
Хората, които обичат да се целуват, като правило са оптимисти, те са убедени в своите сили и постигат значими лични и професионални успехи. Според източната философия сливането на устните на двама души е най-голямото тайнство, защото в него се събира стремежът за сливане на две сродни души.
Процесът на целуването си има дори официално научно название. Науката, която се занимава с изучаването на целувките, се нарича филематология. Към научните доказателства за огромните ползи от целувката се прибавят и откритията на китайската медицина.
Според тях по устните са концентрирани нервни окончания на всички човешки органи и тяхното докосване, триене, силно притискане пречиства организма от вредни натрупвания.
По света се отнасят различно към целувката. Някои народи я заменят с търкане на носовете. Ескимосите в условията на арктически студ си търкат носовете, приветствайки се един друг.
В Югоизточна Индия и в Лапландия вместо целувка е прието уважително притискане на носа към бузата, като едновременно с това се прави и дълбока въздишка. В Япония целуването пред свидетели се смята за крайно неприлично. Именно поради тази причина никога няма да видите целувка в японски филм.
По целия свят, полу на шега, определят "японската" целувка по следния начин: застанете на една крачка разстояние един от друг, наведете се напред и с устни докоснете устните на партньора, като в никакъв случай не отваряйте устата.
Африканците изразяват своята почит към божествата и вожда си като целуват земята, по която той е вървял. Според статистическите данни най-любвеобилната нация са германците - те се целуват всеки ден средно 3,2 пъти (по бузата) и 1,3 пъти си подаряват един на друг еротични целувки.
На места целувката се смята дори за престъпление. В щата Кънектикът е забранено жените да бъдат целувани в неделя. А в Седар Рапид (щата Айова) местният шериф може да арестува всеки, който целува непознат човек. От всички животни целувката на шимпанзето най-много прилича на човешката. Кучетата и конете също се целуват по устата.
Аз съм МОМЧЕ R.I.P. липсваш ми боже колко ми липсваш защо трябваше да става така мамкаму
младеж има увраждания с мозъка...
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
то многоПървоначално написано от tuzaro
![]()
![]()
![]()
Аз съм МОМЧЕ R.I.P. липсваш ми боже колко ми липсваш защо трябваше да става така мамкаму
ходи на лекар..Първоначално написано от ivakavlad
ходих казаха м че съм безнадежден случайПървоначално написано от tuzaro
![]()
Aз влагам надежди в теб...![]()
рискувай за да живееш и живей за да рискуваш..
Лошо е да си безнадежден случай!![]()
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
The love is behind the gossip! ;]![]()
е не е чак толкова лошо![]()
Понякога даПървоначално написано от ivakavlad
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
Егати, откога хората се кефят като им кажеш,че са тъпи кат' дъски? -.-
откакто не им пука за мнението на другите![]()
А после на мене ми викат че съм в кофти настроение.Май има и по-зле от мене.Първоначално написано от AFT
Първоначално написано от ivakavlad
В много лошо настроение съм, а като прочетох т'ва направо ми прилоша. Абе, да го ева, кой залъгвате? Къде е тоз' човек, на който не му пука за мнението на другите?! Нека ви помогна - НЯМА ТАКЪВ. И като почнете да се правите на много готини и да бърборите подобни тъпотии,ми идва да ви удрям главите в земята, докато станат зелени!
Все още знам че нямам патка,но обичам да имам на думи
И тфа е за ivakavlad
защо все още , понататък може да забравиш лиПървоначално написано от paranoia
![]()
Сега, като се поуспокоих малко, се чувствам зле, че обиждам хората. Сори.![]()
сори-->кон да ти го напориПървоначално написано от AFT
![]()
Абе, ей! Не ме ядосвай, че пак ще почна да нареждам.![]()