.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 107
    Естествено, че няма да дупча билети. До преди няколко години не е имало случай, когато да съм нередовен. А сега понякога съм с карта, понякога не. Преди пак можеше да се случи, но да давам 1лв за тая консервена кутия - не. И жалко, ако това ме прави "селянин, простак, неграмотник...", но нямам намерение да плащам за нещо, което не получавам.

И кво, викате лошо е да се харчи в мола? Не мисля - имам пари, давам ги за нещо, което искам или ми трябва. А като ги дам в градския транспорт какво? Да не би да съм сигурен къде отиват? Да не би да виждам резултат от всички тези пари? Да, тук там има нови автобуси - БИГ ДИЪЛ.

А колко ми е смешно, когато лисиците се правят на овци.
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Супер фен Аватара на Vikitooo
    Град
    Here
    Така аз съм на мнение, че без значение колко голямо е разстоянието ти си длъжен да си платиш за билета! Аз живея в US и ти казвам, че тук за 1 м. като се качиш си плащаш веднага без тун, мун.
    От друга страна пак те опреквам, как може да се оставиш на тази оФца? Казваш и да ти даде бележка или нещо като доказателство, че си си платила билета. Иначе парите, които ТИ си дала отиват в джоба на тази. И
    Аз ако бях щях ест да си взема билет, но ако бях в твоята ситуация и ме бяха хванали щях да и кажа на онази (контрола ли е, какво се води) че няма да и дам и лев ако не ми даде бележка като доказателство за платената сума! Ако ще полиция да вика, ако ще да ме глобява! Ако не аз на съд ще я водя! Как така ще и давам пари, които наще с пот на челото са ги изкарвали бе?
    ♥ ♥ ♥

1лев е много .. Аз лично не си купувах билети до сега освен ако не пътувам до някое по далечно място.. Обикновенно си ходя пешачката - ей ми го Мола на 10 минути път между блоковете (живея почти зад него ( , ей ми го НДК-то на 20-30 минути , ей ми го и старото даскало на 15 минути пеша .. Перфектно ми беше.. Ама сега в новото даскало ми е 40 мин път с рейса и ще си зимам билетче,а даже може и карта да ми земат нащте ..
    А по темата : според мен сте постъпили малко глупаво,че сте и дали пари на тази контролиорка,казвате 'Нямаме.Довиждане' или ако не ви пуска да си ходите викате 'Тати след 10 минути ще дойде да ви нашамари .. той е мутра' В крайна сметка какво може да ви направи като сте на спирката пред Мола сред толкова много хора?
    Ммм аз така бих направила (без тва за тати мутрата ;дд) , не за друго , ами защото градския траснпорт в България (най-вече София) е под всякаква критика.Вярно,че и ние не пазиме,ама може ли да подминават цигани дето също са гратис и да се хвърлят на малките момичета (дори и на 14 и полувина).А самите рейсове и трамвай са пълна скръб..България не е бедна държава и смятам че могат да се намерят начини за подобряване на градския траснспорт.Биха могли даже да има контролиори на всяка врата в рейсовете,който при качването на пътниците да им се плаща за билетчето,или пък четох някъде че някога си щяло да има апарати , който да изчисляват колко да се заплати за пътя през който някой се е возил в превозното средство и така да има по реална цена.

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Аз пък не мога да ви разбера скапаното комунистическо мислене, че всичко трябва да ви е безплатно.

Качила си се ако ще и за 30 метра и четвърт спирка- ще си платиш. Градския транспорт е услуга и всички трябва да си плащаме, а не да има привилигеровани хлапенца, които да се качват за една (десет) спирки, за двеста метра или каквото и да е, просто ако ще се качваш трябва да си платиш за возенето, защото безплатен обяд няма.
    Ако не ми вярваш- качи се при бакшиш за същото разстояние и опитай да минеш със същите оправдания.

ПП. И да, автобусите са мръсни, разбити и в гадно състояние, защото хората, които се возят не ги пазят, а доста от тях са и гратисчии като вас.
    Съгласен съм, но можеш ли да ми кажеш защо циганите се возят гратис?

Град
    ~`*`~ СоФиЯ ~`*`~
    Циганите се возят безплатно- факт. Колко от вас биха се направили на велики пред една тумба цигани?
    Задайте си този въпрос и после критикувайте контрольорите, колко от вас биха се застъпили към контрольор, който примерно го бият цигани?
    Ама не на приказки, където всичките сме терминатори, а в действителност?
    С циганите проблема е много по-сериозен от недупченето на билети и е жалко, че искате да се сравнявате с тях и изобщо, че циганите са ви някаква мерило по обществено съзнание...

Сега е момента да възприемете и други техни способи като да не си плащате сметките, да просите, да сте необразовани и прочие и вече ще сме тотално горди.
    Ама какво значи "искате да се сравнявате с тях" ? Нали живеем в една държава? Нали за всички правата и задълженията би трябвало да са еднакви? Да, БИ ТРЯБВАЛО.. Ми то по тоя логика айде всечки немци,французи,турци.. да се возят безплатно по автобусите, защото ние не трябва да се сравняваме с тях - ние сме българи !!

Проблема с циганите е известен, но по-страшно е, че в държавата има проблем след като не може да се справи с тях. Никой не смее да ги закача, защото се бият..то май и ние трябва да почнеме така щото цигани, цигани ама си получават тяхното в крайна сметка. Аз искам да съм съвестен гражданин и да си спазвам задълженията, но докато има такава расова дискриминация това няма да се случи. Няма аз да си плащам всички данъци, да не патувам гратис и няква си тумба цигани да живеят на моя гръб, с моите пари...

ПП И не се сравнявам с циганите просто казвам, че е редно след като споделяме територията на една и съща държава правата и задълженията за всички да бъдат еднакви.. Това че проблема с тия цигани все още не е решен говори лошо и за България, защото се получава малко както казаха някъде по-назад - властния се страхува от насилника..
    Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от aka6a_vamp
    Цитирай Първоначално написано от just smile =
    ]
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    НА вас какво ви дадоха срещу заплатената сума? Или й ги пъхнахте в джоба?
    ДА,попитах я за тези билетите за нередовни пътници... и тя ми каза,че такива не дава ебахти корупцията.... демек,днеска покрай нас и онези други 3-4 момичета е изкарала поне 50 тина лева...а колко ли преди и след това е имало...
    са без да се обижда6... Е ЗА ТВА НИ ПО4ВАТ НАС ПО-МАЛКИТЕ...6ТОТО СТЕ ПОСТЪПИЛИ АДСКИ ГЛУПАВО ТИ И ПРИЯТЕЛКИТЕ ТИ...ИСКА6 СИ БИЛЕТ ЗА НЕРЕДОВЕН ПЪТНИК БЕЕ ДУ6АА ТЦТЦТЦТТЦТЦТЦТЦТ
    Napulno suglasen

Цитирай Първоначално написано от ATAKABG

ето,оня ден ходих да си плащам здравните осигуровки,на входа чакаха около 30 човека,при положение че поне 7-8мин. се губят на човек вътре. заобиколих ги най-спокойно,вместо да се редя и аз,влязох,свърших си работата и си излязох. за няколко минути. а някои са чакали часове за същото нещо...
    Това пък е пълна селяндурщина...

По темата - щом един лев е прекалено много за условията, които ви предлага градския транспорт защо го ползвате изобщо?

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Градския транспорт е много смешен
    От одавна съм спрял да го ползвам,с изключение на нещо много налагащо се... осовено сега когато е 1 лев,живея доста близо до центъра и почти навсякъде си ходя пеша... и ми е много добре,дори стигам по-бързо

пп: Смешно е да се карате на таз девойка че не е дупчила билет,защото преди когато сте(сме) били на 13-14 години контрольорите дори ни пропуска и никога не са правили проблем за деца,а сега са станали изруди и от 6 годишно момче може да искат глоба...
    На ненормален превоз не можеш да искаш нормално отношение

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Град
    София
    Здравейте, тъкмо се чудех къде да си задам въпроса и дали да правя нова тема но видях тази.

Някой знае ли дали маршрутка No. 25 ходи до кв. Хладилника?
    Попринцип знам че ходи, но сега с тия ремонти не съм мн сигурна, ще ви помоля ако някой знае да пише!
    мн благодаря!

Град
    София
    не че искам да ви прекъсвам ''чата'' но може ли някой да ми каже дали тази маршрутка 25 ходи до хладилника?!

Докато повечето са на твоя акъл, рейсовете няма да станат по-хубави. Нищо не ти пречи да си извадиш една карта и да си праскаш насам-натам съвсем спокойно, щом толкова бързо се изморяваш. =]
    Вива ла 102!
    HEP is not style! HEP is my life!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Защо сте кръстили темата "градски транспорт" при положение, че повечето от вас пътуват гратис - като селяни.

Скъп бил билета. Ами нафтата да не е евтина? Цените на нафтата и цените за закупуване и поддръжка на автобусите са почти същите като в западна Европа. А тук билетчето е ~ 2 евро. Тоест - 4 пъти по-скъпо. А стандарта в София със сигурност не е 4 пъти по-нисък, отколкото в останалата част на Европа.
    Пък и за 4 пъти по-ниска цена - 4 пъти по-лош стандарт трябва да се очаква. Вие за 1 лев какво очаквате? Сандвич от цицеста стюардеса?

"Социално програмиране" е често срещано в определенията на понятието "култура". Не е зле да си некултурен. Иначе чакането на опашка е присъщо на Западните култури. На изток е на тумба
    Grumpy old madman

хем не ви изнасят цените,хем се качвате..
    не ви харесва,не се возите
    просто е...
    а ти остави къде си гледала да минеш тънко,ами и недоволстваш,че са те наказали

Град
    Club Old Number One / RPU 24h
    нафтата е 2,50 литъра. едно време зареждах нафтеники...

Пфф най-ужасния транспорт
    Първия път когато ме хванаха само тогава си разделихме по 3лева с мойта приятелка дето бях и дадохме 6 лева, повече НИКОГА !!!!!!
    Те тия нямат никво образование, толко са прости :х
    Един път ме хващат и пак бях с мойта фр. и нямах билет пък тя беше с карта и викам, че нямам билет сигорно го повторих 10000 пъти и тоя ми разправя ма какво е това '' НЯМАМ '' аз пак повтарях ми нямам билет и тоиа само ма кво е тва нямам и накрая му викам ми човек който НЯМА нещо А тая ме заплашва че съм била заснета, то в тия реисове няма къде да седнеш пък камери ще има и щото аз само се съгласявах с тях щяха да ме водят в 5РПУ викам ми океу ;d и ме остайха накрая.
    Пффф

Я малко Усещaне

Град
    София
    ама се возите...

трябва всички нередовни с шутове да ви научат...
    Ти да не си контрольор?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
    ама се возите...

Ти да не си контрольор?
    ДА!

аууу, много лошо...
    ей са ше те сбия!

окей...
    Контрольор с кубинки!

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    ама се возите...

Представям си какво ще стане, ако един ден ти определяш правилата в градския...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Ексо, има ебати селяндурите сред контрольорите и се заяждат, защото просто не са на кеф. Много пъти съм попадала на такива, последният път някакъв скапаняк се заяде с две момичета, които пред очите ми дупчиха билетчета (но както винаги перфораторите явно не са направили хубави дупки) и онзи започна да се прави на важен. Застъпих се за тях и знаеш ли какво, още малко щях да бъда набита и ми беше обяснено, че аз нямам право на глас. Ама нали съм си устато копеле.. щом стане дума за правата ми, та заради това ми се размина боя...

Искам да се отнасят с мен цивилизовано.
    Като с човек.
    А не като с кон, ебати.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Супер фен Аватара на rakiQ
    оо дали ще е за 1 спирка или 101 винаги съм без билет и доста пъти са ме хващали ...

на един господин който бая настояваше за кинти а азест отказвах да дам
    и накрая му се разкрещях на спирката да ме пусне че имам среща и не ми се занимава.. и той :" Такава като тебе никога не съм срещал" аз си тръгнах ест..

някой са ме пускали ей така.. други не са ме провелявали мен.. пък трети са се разминавали и с кинти.. но последния път бая се издразних защото некъф си тъпак ме спира и ми казва да слизам и аз слезнах и от там изкочиха още 2-ма и 1 некъф си там нз си къф.. с телефон от 800 и нещо си лв и с риза от цифра кинти с ланеца при1еската и ще ми казва дай пари иначе ще извикам полиция .. и другите там пригласяха но аз пак се заинатих!

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Прав си.

Ама не бяха прави да вдигнат цената на билетчетата толкова рязко.
    Майка ми, например, взима 350 лева , от които 120 са за хапчета за нея и 80 лева за баба ми. Какво остава ? 100 лева ? С тия 150 лева билетчета ли ще си купи или хляб ? Ток ли ще плаща или вода ?

Яд ме е, Ексо, много ме е яд. Тия за никакви ни нямат.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Цитирай Първоначално написано от ATAKABG
    в германия заплатите са доста по-високи и тия 2 евро са нищо,още повече,че там градския транспорт е доста луксозен в сравнение с нашия.

не се опитвай да се ебаваш с мен,и-нет мишморок. ще загазиш...
    В Германия средната заплата е 1500 на месец. Тоест 3000 лева. 3000 : 4 = 750. Е, ако значи билет за 2 евро (макар да е поне 2,10) при заплата 3000 лева се равнява на билетче от 1 лев при средна заплата 750 лева.

Тоест - стандарта е почти един и същ, при положение, че най-голямата част от разходите - нафта и резервни част (примерно една гума струва бая пари) са почти еднакви.

Луксозен? Автобусите Мерцедес, които обикалят София са същите, каквито обикалят в и в Германия. Подмяната на старите икаруси изисква време и средства и плащащи клиенти - иначе няма пари за нови автобуси.

Били мръсни автобусите - ами те от СКГТ ги чистят - не са виновни, че имат за пътници всякакви свине.

Претъпкани били - идете в Япония - там са още по-претъпкани и са много по-скъпи.

Не те ебавам - само пускам по малко "код" да програмирам
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от TheNh3
    да бе аз да не сера парите ?

разправял съм се не веднъж с контроли и минавам с някви стотинки за кафе .

като тоя номер минава що да плащам билет ?
    Те и циганите са така. Що да работят, като може да просят и някой ще им даде стотинки?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    ама се возите...

Представям си какво ще стане, ако един ден ти определяш правилата в градския...
    Не само в градския...
    А знаеш ли какво ще има- ахаахахха модерно и цивилизовано общество, щом с кадифената ръкавица не става, какво остава?

Атакабг, заплатите им са по-високи, ама аз какво казвах в предните постове?
    Хмм, според теб цивилизовано ли е да ступаш с някой, с цел принудително да заплати глобата си?!Едва ли.
    Ако имах правото да въведа реформа в системата на градския транспорт, тя би била следната-Да не се допуска пътник без билет в превозните средства, независимо от това за какво разстояние ще ползва услугата.На който пък тези условия не му изнасят, няма да се качва, няма да има контрола, няма да има мрънкащи и вечно недоволни хора, просто всичко ще бъде регламентирано.Другото, което е в края на всеки месец-отчет съответно на дохода и разхода, съпоставка с предишния месец и така.Трябва всеки платил своя билет да знае къде отиват парите му, а не просто да е съвестен гражданин.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си