- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Градския транспорт в София
Естествено, че няма да дупча билети. До преди няколко години не е имало случай, когато да съм нередовен. А сега понякога съм с карта, понякога не. Преди пак можеше да се случи, но да давам 1лв за тая консервена кутия - не. И жалко, ако това ме прави "селянин, простак, неграмотник...", но нямам намерение да плащам за нещо, което не получавам.
И кво, викате лошо е да се харчи в мола? Не мисля - имам пари, давам ги за нещо, което искам или ми трябва. А като ги дам в градския транспорт какво? Да не би да съм сигурен къде отиват? Да не би да виждам резултат от всички тези пари? Да, тук там има нови автобуси - БИГ ДИЪЛ.
А колко ми е смешно, когато лисиците се правят на овци.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Така аз съм на мнение, че без значение колко голямо е разстоянието ти си длъжен да си платиш за билета! Аз живея в US и ти казвам, че тук за 1 м. като се качиш си плащаш веднага без тун, мун.
От друга страна пак те опреквам, как може да се оставиш на тази оФца? Казваш и да ти даде бележка или нещо като доказателство, че си си платила билета. Иначе парите, които ТИ си дала отиват в джоба на тази. И
Аз ако бях щях ест да си взема билет, но ако бях в твоята ситуация и ме бяха хванали щях да и кажа на онази (контрола ли е, какво се води) че няма да и дам и лев ако не ми даде бележка като доказателство за платената сума! Ако ще полиция да вика, ако ще да ме глобява! Ако не аз на съд ще я водя! Как така ще и давам пари, които наще с пот на челото са ги изкарвали бе?
♥ ♥ ♥
1лев е много .. Аз лично не си купувах билети до сега освен ако не пътувам до някое по далечно място.. Обикновенно си ходя пешачката - ей ми го Мола на 10 минути път между блоковете (живея почти зад него (, ей ми го НДК-то на 20-30 минути , ей ми го и старото даскало на 15 минути пеша .. Перфектно ми беше.. Ама сега в новото даскало ми е 40 мин път с рейса и ще си зимам билетче,а даже може и карта да ми земат нащте ..
А по темата : според мен сте постъпили малко глупаво,че сте и дали пари на тази контролиорка,казвате 'Нямаме.Довиждане' или ако не ви пуска да си ходите викате 'Тати след 10 минути ще дойде да ви нашамари .. той е мутра'![]()
![]()
В крайна сметка какво може да ви направи като сте на спирката пред Мола сред толкова много хора?
Ммм аз така бих направила (без тва за тати мутрата ;дд) , не за друго , ами защото градския траснпорт в България (най-вече София) е под всякаква критика.Вярно,че и ние не пазиме,ама може ли да подминават цигани дето също са гратис и да се хвърлят на малките момичета (дори и на 14 и полувина).А самите рейсове и трамвай са пълна скръб..България не е бедна държава и смятам че могат да се намерят начини за подобряване на градския траснспорт.Биха могли даже да има контролиори на всяка врата в рейсовете,който при качването на пътниците да им се плаща за билетчето,или пък четох някъде че някога си щяло да има апарати , който да изчисляват колко да се заплати за пътя през който някой се е возил в превозното средство и така да има по реална цена.
Съгласен съм, но можеш ли да ми кажеш защо циганите се возят гратис?Първоначално написано от exploitedteen
Ама какво значи "искате да се сравнявате с тях" ? Нали живеем в една държава? Нали за всички правата и задълженията би трябвало да са еднакви? Да, БИ ТРЯБВАЛО.. Ми то по тоя логика айде всечки немци,французи,турци.. да се возят безплатно по автобусите, защото ние не трябва да се сравняваме с тях - ние сме българи !!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Проблема с циганите е известен, но по-страшно е, че в държавата има проблем след като не може да се справи с тях. Никой не смее да ги закача, защото се бият..то май и ние трябва да почнеме така щото цигани, цигани ама си получават тяхното в крайна сметка. Аз искам да съм съвестен гражданин и да си спазвам задълженията, но докато има такава расова дискриминация това няма да се случи. Няма аз да си плащам всички данъци, да не патувам гратис и няква си тумба цигани да живеят на моя гръб, с моите пари...
ПП И не се сравнявам с циганите просто казвам, че е редно след като споделяме територията на една и съща държава правата и задълженията за всички да бъдат еднакви.. Това че проблема с тия цигани все още не е решен говори лошо и за България, защото се получава малко както казаха някъде по-назад - властния се страхува от насилника..
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
Това пък е пълна селяндурщина...Първоначално написано от ATAKABG
По темата - щом един лев е прекалено много за условията, които ви предлага градския транспорт защо го ползвате изобщо?
Градския транспорт е много смешен
От одавна съм спрял да го ползвам,с изключение на нещо много налагащо се... осовено сега когато е 1 лев,живея доста близо до центъра и почти навсякъде си ходя пеша... и ми е много добре,дори стигам по-бързо
пп: Смешно е да се карате на таз девойка че не е дупчила билет,защото преди когато сте(сме) били на 13-14 години контрольорите дори ни пропуска и никога не са правили проблем за деца,а сега са станали изруди и от 6 годишно момче може да искат глоба...
На ненормален превоз не можеш да искаш нормално отношение
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Здравейте, тъкмо се чудех къде да си задам въпроса и дали да правя нова тема но видях тази.
Някой знае ли дали маршрутка No. 25 ходи до кв. Хладилника?
Попринцип знам че ходи, но сега с тия ремонти не съм мн сигурна, ще ви помоля ако някой знае да пише!
мн благодаря!![]()
не че искам да ви прекъсвам ''чата'' но може ли някой да ми каже дали тази маршрутка 25 ходи до хладилника?!
Докато повечето са на твоя акъл, рейсовете няма да станат по-хубави. Нищо не ти пречи да си извадиш една карта и да си праскаш насам-натам съвсем спокойно, щом толкова бързо се изморяваш. =]
Вива ла 102!![]()
HEP is not style! HEP is my life!
Защо сте кръстили темата "градски транспорт" при положение, че повечето от вас пътуват гратис - като селяни.
Скъп бил билета. Ами нафтата да не е евтина? Цените на нафтата и цените за закупуване и поддръжка на автобусите са почти същите като в западна Европа. А тук билетчето е ~ 2 евро. Тоест - 4 пъти по-скъпо. А стандарта в София със сигурност не е 4 пъти по-нисък, отколкото в останалата част на Европа.
Пък и за 4 пъти по-ниска цена - 4 пъти по-лош стандарт трябва да се очаква. Вие за 1 лев какво очаквате? Сандвич от цицеста стюардеса?
"Социално програмиране" е често срещано в определенията на понятието "култура". Не е зле да си некултурен. Иначе чакането на опашка е присъщо на Западните култури. На изток е на тумба![]()
Grumpy old madman
хем не ви изнасят цените,хем се качвате..
не ви харесва,не се возите
просто е...
а ти остави къде си гледала да минеш тънко,ами и недоволстваш,че са те наказали
нафтата е 2,50 литъра.едно време зареждах нафтеники...
![]()
Пфф най-ужасния транспорт![]()
![]()
![]()
Първия път когато ме хванаха само тогава си разделихме по 3лева с мойта приятелка дето бях и дадохме 6 лева, повече НИКОГА !!!!!!![]()
Те тия нямат никво образование, толко са прости :х
Един път ме хващат и пак бях с мойта фр. и нямах билет пък тя беше с карта и викам, че нямам билет сигорно го повторих 10000 пъти и тоя ми разправя ма какво е това '' НЯМАМ '' аз пак повтарях ми нямам билет и тоиа само ма кво е тва нямам и накрая му викам ми човек който НЯМА нещо![]()
А тая ме заплашва че съм била заснета, то в тия реисове няма къде да седнеш пък камери ще има
и щото аз само се съгласявах с тях щяха да ме водят в 5РПУ викам ми океу ;d и ме остайха накрая.
Пффф![]()
Ти да не си контрольор?Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Първоначално написано от exploitedteen
![]()
аууу, много лошо...
![]()
ей са ше те сбия!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Представям си какво ще стане, ако един ден ти определяш правилата в градския...Първоначално написано от exploitedteen
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ексо, има ебати селяндурите сред контрольорите и се заяждат, защото просто не са на кеф. Много пъти съм попадала на такива, последният път някакъв скапаняк се заяде с две момичета, които пред очите ми дупчиха билетчета (но както винаги перфораторите явно не са направили хубави дупки) и онзи започна да се прави на важен. Застъпих се за тях и знаеш ли какво, още малко щях да бъда набита и ми беше обяснено, че аз нямам право на глас. Ама нали съм си устато копеле.. щом стане дума за правата ми, та заради това ми се размина боя...![]()
Искам да се отнасят с мен цивилизовано.
Като с човек.
А не като с кон, ебати.
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
оо дали ще е за 1 спирка или 101 винаги съм без билети доста пъти са ме хващали ...
на един господин който бая настояваше за кинти а азест отказвах да дам
и накрая му се разкрещях на спирката да ме пусне че имам среща и не ми се занимава.. и той :" Такава като тебе никога не съм срещал" аз си тръгнах ест..
някой са ме пускали ей така.. други не са ме провелявали мен.. пък трети са се разминавали и с кинти.. но последния път бая се издразних защото некъф си тъпак ме спира и ми казва да слизам и аз слезнах и от там изкочиха още 2-ма и 1 некъф си там нз си къф.. с телефон от 800 и нещо си лв и с риза от цифра кинти с ланеца при1еската и ще ми казва дай пари иначе ще извикам полиция ..![]()
и другите там пригласяха но аз пак се заинатих!
Прав си.
Ама не бяха прави да вдигнат цената на билетчетата толкова рязко.
Майка ми, например, взима 350 лева , от които 120 са за хапчета за нея и 80 лева за баба ми. Какво остава ? 100 лева ? С тия 150 лева билетчета ли ще си купи или хляб ? Ток ли ще плаща или вода ?
Яд ме е, Ексо, много ме е яд. Тия за никакви ни нямат.
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
В Германия средната заплата е 1500 на месец. Тоест 3000 лева. 3000 : 4 = 750. Е, ако значи билет за 2 евро (макар да е поне 2,10) при заплата 3000 лева се равнява на билетче от 1 лев при средна заплата 750 лева.Първоначално написано от ATAKABG
Тоест - стандарта е почти един и същ, при положение, че най-голямата част от разходите - нафта и резервни част (примерно една гума струва бая пари) са почти еднакви.
Луксозен? Автобусите Мерцедес, които обикалят София са същите, каквито обикалят в и в Германия. Подмяната на старите икаруси изисква време и средства и плащащи клиенти - иначе няма пари за нови автобуси.
Били мръсни автобусите - ами те от СКГТ ги чистят - не са виновни, че имат за пътници всякакви свине.
Претъпкани били - идете в Япония - там са още по-претъпкани и са много по-скъпи.
Не те ебавам - само пускам по малко "код" да програмирам![]()
Grumpy old madman
Те и циганите са така. Що да работят, като може да просят и някой ще им даде стотинки?Първоначално написано от TheNh3
Grumpy old madman
Хмм, според теб цивилизовано ли е да ступаш с някой, с цел принудително да заплати глобата си?!Едва ли.Първоначално написано от exploitedteen
Ако имах правото да въведа реформа в системата на градския транспорт, тя би била следната-Да не се допуска пътник без билет в превозните средства, независимо от това за какво разстояние ще ползва услугата.На който пък тези условия не му изнасят, няма да се качва, няма да има контрола, няма да има мрънкащи и вечно недоволни хора, просто всичко ще бъде регламентирано.Другото, което е в края на всеки месец-отчет съответно на дохода и разхода, съпоставка с предишния месец и така.Трябва всеки платил своя билет да знае къде отиват парите му, а не просто да е съвестен гражданин.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone