- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Градския транспорт в София
Ако средната заплата беше в хиляди и билетчето нямаше да е левче и все ще са немери някой, който да не доволства.Първоначално написано от exploitedteen
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
След като се увеличи стойността на заплатата, ще се повиши и стандарт на живота, тоест ще имаме по-големи разходи.
Логично е като всичко останало поскъпва да поскъпне и цената на билетчето.![]()
ъъъ какво общо има това, къде работя с темата? Или с циганския ти начин на мислене?Първоначално написано от TheNh3
Срамна работа няма - срамно е да паразитираш на чужд гръб.
Или плащането за услуга, която получаваш е вид социално програмиране и не е приемливо.
Grumpy old madman
Ще те правим финансов министър теб.![]()
Хъм щом градския е на загуба защо функционира?
субсидии!Първоначално написано от ЦвЕтИт0
И защото, ако не функционира в София ще настане хаос, коео значи - икономическа криза в България.
Grumpy old madman
ATAKABG в страната на чудесата. Смени гъбите - заешката дупка все пак не е толкова дълбокаПървоначално написано от ATAKABG
![]()
Grumpy old madman
Хмм, на дали би настъпила такава в скоро време.Първоначално написано от Canis_Dirus
Гледам нови возила са пуснали, ако наистина положението беше чак толкова критично на дали щяха да се отделят пари за закупуването на нови автобуси и трамваи.![]()
Закупуването на един нов трамвай често е по-изгодно (за предвидения период на ползване), отколкото поддръжката на старите. Причините са съвсем тривиални - липсващи и скъпи резервни част, по-голям разход на гориво / енергия и тн.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Друга важна точка са еконормите за газове. Особено за градски автобуси е много рентабилна хибридната система, каквото имат например новите модели на Лексус - в града се спира често и много и това е супер, за да се понижи разхода. Особено, като се има предвид, че бензина поскъпна близо 50 процента за година. Пък и за въздуха не е лошо - не всеки желае да вижда, какво диша.
Grumpy old madman
Няма лошо, щом имат парички нека ги влагат в нещо, което може да използваме, а не да гледаме пушиляците от изгорените газове.
Иначе-Днес си говорих с приятели и се чудихме защо не чистят превозните средства отвътре, няма винаги да са нови.
Пък дори и ново, когато дадено нещо не се подържа се захабява.
Бе аз тези автобуси в Германия ги виждам всеки ден - па и съм се качвал, ама нямат минибар.Първоначално написано от ATAKABG
Разликите са - в тукашните функционират електронни табла, които съобщават спирките - има си и говорителчета. И има платформи за инвалиди - нещо, което няма смисъл в София поради липсата на пригодени за целта спирки.
А трамваите - в Германия се движат доста стари трамваи - просто цените са им доста високи и производството изисква време.
Grumpy old madman
А какъв е изобщо смисъла да си взимам билет и да не се качи контрола ?!?! да си харча парите и накрая НИЩО по-добре да ходя пеша...
От къде на ще искат глоба при положение че двама мъже бяха си ги продупчили даже рейса ги изчака да си купят билети и тоя ще спори че не били същи дупките ?! Какъв е смисъла изобщо ... поне да го направят така че качваш се плащаш си поне да знам че давам парите си не на вятъра и после да си оставам билетите по седалките ...
Ами те ги чистят, но клиента мърси.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Защо гражданите не ги пазят?
Не е логично да се оплакваме от мръсотията, при положение, че не пазим чистота.
То сега всеки ще каже "Ама аз пазя чисто"! Е, аз не очаквам някой да каже "Мърся като свиня в кочина!"
Grumpy old madman
pro4etoh si4koПървоначално написано от just smile =
abe v ruse ne e tei bileta struva 70stotinki i leko ne mojah da zacepq za ko dup4ene stava vapros za karta li za akkvo
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
СКГТ- Столична Компания за Градски Транспорт. Столичани и гости на столицата, тази компания е и ваша. Както и тротоара по които ходите. Отнасяйте се с тях като с личното си имущество.
Това 50 години комунизъм са насадили в главите едно странно разделение на държава и индивид. Държавата не си върши работата - ти си държавата. Ти я избираш. Ако не искаш - Асан и Айше ще изберат за теб. Държавата не ви е длъжна само и само защото сте се родили.
Grumpy old madman
Като ходих на тренировки се е случвало и преди 7 сутринта да се кача в трамвай и пак е било мръсно.
Тъпо е да се качиш и да почнеш да нагъваш така все едно за пръв и последен път в живота си виждаш храна, не казвам, че не ми се е случвало, напротив даже, но това не означава, че го приемам.Айде разбирам да хапнеш нещо дребно, ама да седнеш да ми люпиш семки е признак за липсата на каквато и да е култура и съобразителност...![]()
Хехе, е явно имаш повече късмет от мен.
Това ме оправдава, че мрънкам, то като се замисля малко са нещата, от които наистина да съм доволна.![]()
Иначе за семките-още не са си отворили очите в трамвая, ама измежду пръстите изпада я слънчогледово, я тиквено семе.![]()
Ееее и ти като 90% от хората тук веднага обиждаш ... "евалата " бате ексчо!Първоначално написано от exploitedteen
Ти май не разбра че там където играе двоен стандарт аз няма да участвам ... както са решили да направят и чернокожите в САЩ през 50те години отказвайки да се качват от задната врата на автобуса и да стоят най-отзад .. местата за цветнокожи!
Така и аз отказвам да седя на местата за български овце!
А и още нещо ... когато съм без билет не сядам в рейса/трамвая а стоя прав защото не смятам че заслужавам да седя а хора с билети да стоят прави!То не че от пенсионерите имам много по-голям избор ...
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
so damn right.Първоначално написано от Canis_Dirus
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Вече си тъп и дразнещ ... надявам се ти е гот ... а сега бегай се правиш на голям анархист и дупчи билети .. мене не ме занимавай повече ... ясно е че си знаеш само своето!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Nymus-Придържай се към темата.
Ако имаш нещо да кажеш лично на exploitedteen, моля използвай предвидената за такива случаи опция.
Благодаря!
Хаха, Ти добре ли си?
Айде да видим на кого ще викаш пача като изядеш един сочен банан!
Не че нещо ама се излагаш ... с тия заплахи ...Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Хмм и с какво точно се излагам?Първоначално написано от Initial_D
После да не се чуди откъде му е дошло.
За разлика от индивида по-горе аз имам възпитание и не му отговорих по подобаващ начин.Айде, мир да е.![]()