.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 107
    Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Цитирай Първоначално написано от bungle
    Прав си.

Ама не бяха прави да вдигнат цената на билетчетата толкова рязко.
    Майка ми, например, взима 350 лева , от които 120 са за хапчета за нея и 80 лева за баба ми. Какво остава ? 100 лева ? С тия 150 лева билетчета ли ще си купи или хляб ? Ток ли ще плаща или вода ?

Яд ме е, Ексо, много ме е яд. Тия за никакви ни нямат.
    И канис ти го написа- цените са ниски.
    Просто труда ни е безплатен, ето за това трябва да протестираме.
    Ако средната заплата в България беше 3-4-5 хиляди лева, изобщо нямаше да коментираме цената на билета...
    Ако средната заплата беше в хиляди и билетчето нямаше да е левче и все ще са немери някой, който да не доволства.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    I don`t know where
    След като се увеличи стойността на заплатата, ще се повиши и стандарт на живота, тоест ще имаме по-големи разходи.
    Логично е като всичко останало поскъпва да поскъпне и цената на билетчето.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от TheNh3
    тузара, който работи на 5-места за да се издържа да мълчи

exploitedteen в случая с манго не е ли дискриминация ?

а дрехите са друг въпрос , и тях по един или друг начин съм си залужил да ги нося .
    ъъъ какво общо има това, къде работя с темата? Или с циганския ти начин на мислене?

Срамна работа няма - срамно е да паразитираш на чужд гръб.

Или плащането за услуга, която получаваш е вид социално програмиране и не е приемливо.
    Grumpy old madman

Град
    I don`t know where
    Ще те правим финансов министър теб.

Хъм щом градския е на загуба защо функционира?

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0

субсидии!
    И защото, ако не функционира в София ще настане хаос, коео значи - икономическа криза в България.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от ATAKABG
    личи си че не излизаш от вас... изобщо реалноста ти е непонятна...
    ATAKABG в страната на чудесата. Смени гъбите - заешката дупка все пак не е толкова дълбока
    Grumpy old madman

Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus

субсидии!
    И защото, ако не функционира в София ще настане хаос, коео значи - икономическа криза в България.
    Хмм, на дали би настъпила такава в скоро време.
    Гледам нови возила са пуснали, ако наистина положението беше чак толкова критично на дали щяха да се отделят пари за закупуването на нови автобуси и трамваи.

Хмм, на дали би настъпила такава в скоро време.
    Гледам нови возила са пуснали, ако наистина положението беше чак толкова критично на дали щяха да се отделят пари за закупуването на нови автобуси и трамваи.
    Закупуването на един нов трамвай често е по-изгодно (за предвидения период на ползване), отколкото поддръжката на старите. Причините са съвсем тривиални - липсващи и скъпи резервни част, по-голям разход на гориво / енергия и тн.
    Друга важна точка са еконормите за газове. Особено за градски автобуси е много рентабилна хибридната система, каквото имат например новите модели на Лексус - в града се спира често и много и това е супер, за да се понижи разхода. Особено, като се има предвид, че бензина поскъпна близо 50 процента за година. Пък и за въздуха не е лошо - не всеки желае да вижда, какво диша.
    Grumpy old madman

Град
    I don`t know where
    Няма лошо, щом имат парички нека ги влагат в нещо, което може да използваме, а не да гледаме пушиляците от изгорените газове.

Иначе-Днес си говорих с приятели и се чудихме защо не чистят превозните средства отвътре, няма винаги да са нови.
    Пък дори и ново, когато дадено нещо не се подържа се захабява.

Цитирай Първоначално написано от ATAKABG
    да бе,а после в германия и в българия били еднакви автобусите ахахахахаха

кой е на гъби сега,а?
    Бе аз тези автобуси в Германия ги виждам всеки ден - па и съм се качвал, ама нямат минибар.
    Разликите са - в тукашните функционират електронни табла, които съобщават спирките - има си и говорителчета. И има платформи за инвалиди - нещо, което няма смисъл в София поради липсата на пригодени за целта спирки.

А трамваите - в Германия се движат доста стари трамваи - просто цените са им доста високи и производството изисква време.
    Grumpy old madman

А какъв е изобщо смисъла да си взимам билет и да не се качи контрола ?!?! да си харча парите и накрая НИЩО по-добре да ходя пеша...
    От къде на ще искат глоба при положение че двама мъже бяха си ги продупчили даже рейса ги изчака да си купят билети и тоя ще спори че не били същи дупките ?! Какъв е смисъла изобщо ... поне да го направят така че качваш се плащаш си поне да знам че давам парите си не на вятъра и после да си оставам билетите по седалките ...

Я малко Усещaне

Няма лошо, щом имат парички нека ги влагат в нещо, което може да използваме, а не да гледаме пушиляците от изгорените газове.

Иначе-Днес си говорих с приятели и се чудихме защо не чистят превозните средства отвътре, няма винаги да са нови.
    Пък дори и ново, когато дадено нещо не се подържа се захабява.
    Ами те ги чистят, но клиента мърси.

Защо гражданите не ги пазят?
    Не е логично да се оплакваме от мръсотията, при положение, че не пазим чистота.

То сега всеки ще каже "Ама аз пазя чисто"! Е, аз не очаквам някой да каже "Мърся като свиня в кочина!"
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми

Re: Градския транспорт в София

Цитирай Първоначално написано от just smile =
    ]Добър ден!В момента съм страшно ядосана....Днес със две мои приятелки решихме да се поразходим из центъра...обикаляхме доста и се запътихме към Мола на Стамболийски...ноо вече бяхме прекалено уморени след цялото това обикаляне,видяхме че тролея идва и решихме да се качим за една спирка... Нямаше смисъл да дупчим билети,тъй като спирката е буквално 200 метра... Но,по ирония на съдбата се качиха двама контрольори-мъж и жена,които първо дойдоха при нас... /бяхме в средата на тролея,а те се качиха от най-отпред... /Контрольорката ни попита за карти и билети,аз и казах че слизаме тук и сме само за тази спирка...Тя започна да ми крещи,че не ме питала дали слизаме ами имаме ли карти или биети...аз съвсем спокойно и казах не...Тогава почна да ни разпитва на колко години сме и..понеже никой не си беше взел личната карта казахме че сме на по 13,5 и скоро правим 14... а ние сме на 14,5 всъщност.Ииии каза,хайде да слезем от тролея и ще се оправим на спирката.Еми хубаво.Слезнахме и тя каза,че за тази кратичка спирка от 200 метра,дали има и толкова трябва всяка от нас да даде по 10лева....Ние веднага започнахме как е възможно това,10лева за такава кратка спирка,хубаво,ще платим глоба но не чак такава...Тя започна да се прави на интересна как ако не платим сега,след акта ще трябва да платим 150 лева дрън-дрън....Не се стърпях и съвсем неволно и покачих тон и и казах че те ако искат и 10 лева да направят билетите и всички определено ще дупчим за чта му спирка,а глобите 500 и така поне ще са доволни че ще пъхнат някой друг лев в джоба си.Тя ми каза,цитирам "Ти,пикло няма да ми се отваряш толкова да не ти заторя на бързо устата" след което последва гаден смях...Едната от пр ми и обясни как така за една спирка я е спряла контрола и тя си е заплатила само цената на билета...А тая пак започна това си е до колега,аз няма да ви пусна за нищо на света вас.Казвайте бързо плащате или глоба....И аз отново и се развиках как ще и дам 10 лева като имам 10в мен,трябва да ям,а и живея на другия край на София,как да се прибера пеша?! И тя пак започна със заплахите че щяла да ми затвори устата ако не млъкна на секундата,хайде от нея да минело,нали спирката наистина е кратка,да съберем 20лева и да и ги дадем...защото за тази спирка 30били много.....еми отворих си портмонето,и понеже имах 2 по 10 и едно по 5 ... тя веднага пак започна да ми крещи и едва ли не да ми дърпа портмонето,че съм имала пари и я лъжа....ами тези 20лева не са мои,на съседката са ми и имам да и купувам нещо.....кво,да и ги дам за да си начеше гъза с тях ли.... много се ядосах...събрахме парите,дадохме и и ги .... седнахме отвън пред мола и след 5 мин гледаме същите 2ма свалили още 3 момичета и се държат по абсолютно същия начин-грубо,цинично.... нямам думи...

Ох,просто исках да си изкажа яростта...и отсега нататък ей така нарочно вече за малки разстояния няма да дупча билет-не стига че колите са раздрънкани,мръсни и вонящи.... ох,хайде стига толкова...мерси на тези които прочетоха... и ако някой друг има подобна случка,нека каже...
    pro4etoh si4ko abe v ruse ne e tei bileta struva 70stotinki i leko ne mojah da zacepq za ko dup4ene stava vapros za karta li za akkvo
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

СКГТ- Столична Компания за Градски Транспорт. Столичани и гости на столицата, тази компания е и ваша. Както и тротоара по които ходите. Отнасяйте се с тях като с личното си имущество.

Това 50 години комунизъм са насадили в главите едно странно разделение на държава и индивид. Държавата не си върши работата - ти си държавата. Ти я избираш. Ако не искаш - Асан и Айше ще изберат за теб. Държавата не ви е длъжна само и само защото сте се родили.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от uнTi7лeD:
    ]А какъв е изобщо смисъла да си взимам билет и да не се качи контрола ?!?! да си харча парите и накрая НИЩО по-добре да ходя пеша...
    От къде на ще искат глоба при положение че двама мъже бяха си ги продупчили даже рейса ги изчака да си купят билети и тоя ще спори че не били същи дупките ?! Какъв е смисъла изобщо ... поне да го направят така че качваш се плащаш си поне да знам че давам парите си не на вятъра и после да си оставам билетите по седалките ...

Ти изобщо направи ли си канския труд да прочетеш темата и да се опиташ да помислиш преди да излееш така щедро умствената си диария?
    да, проблем ?
    първо се говори за билети после се говори за колко пари са в не знам си къде |( а кажи ми за кво става въпрос ?!

Я малко Усещaне

Град
    I don`t know where
    Като ходих на тренировки се е случвало и преди 7 сутринта да се кача в трамвай и пак е било мръсно.

Тъпо е да се качиш и да почнеш да нагъваш така все едно за пръв и последен път в живота си виждаш храна, не казвам, че не ми се е случвало, напротив даже, но това не означава, че го приемам.Айде разбирам да хапнеш нещо дребно, ама да седнеш да ми люпиш семки е признак за липсата на каквато и да е култура и съобразителност...

Град
    I don`t know where
    Хехе, е явно имаш повече късмет от мен.
    Това ме оправдава, че мрънкам, то като се замисля малко са нещата, от които наистина да съм доволна.

Иначе за семките-още не са си отворили очите в трамвая, ама измежду пръстите изпада я слънчогледово, я тиквено семе.

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    фактите са следните:
    циганите не плащат
    ти не плащаш

приличате си, аз съм си спокоен, защото съвестта ми е чиста. Ти искаш да се сравняваш с циганите - окей. Не одобрявам пътуването им гратис, но докато не се научат хората, че трябва- така ще е. Всеки ще прехвърля топката на другия и ще се въртим в омагьосания кръг, само където накрая аз съм вътре с кинти, а ти с поведение и мислене на циганин.
    А парите се печелят...
    Нищо не каза ...
    И това ми бил млад човек с идеи за промени ... всъщност ти не искаш явно нищо да промениш ... ти се кефиш на статуквото!
    Е да ама аз не съм от стадото което търпи униженията .. защото това са си унижения ... ае догодина пусни една бюлетина за Бойко та да си спокоен!

И да .. пари се печелят .. знам го!

Сподели си идеите, за да ги чуем всички, защото единственото, което чухме от теб е, че...
    ми дам, нищо не чухме - само мрънкаш...

За другите - Деца, комунизма си отиде, а с него и безплатните услуги- вече, за да ползваш нещо трябва да си плащаш - транспорт, образование, здравеопазване- всичко това иска пари.
    Ако не искате да плащате- не го ползвайте, не се оплаквайте и е решен проблема.

Циганите се возят безплатно- факт. Колко от вас биха се направили на велики пред една тумба цигани?
    Задайте си този въпрос и после критикувайте контрольорите, колко от вас биха се застъпили към контрольор, който примерно го бият цигани?
    Ама не на приказки, където всичките сме терминатори, а в действителност?
    С циганите проблема е много по-сериозен от недупченето на билети и е жалко, че искате да се сравнявате с тях и изобщо, че циганите са ви някаква мерило по обществено съзнание...

Сега е момента да възприемете и други техни способи като да не си плащате сметките, да просите, да сте необразовани и прочие и вече ще сме тотално горди.

За контрольорите - ако ви е взела по 10лв. трябва да ви даде билет за нередовен пътник, задължително. Ако ви е взела по 2-3 лева- това е корупция и вие сте участник в престъпление, защото давате подкуп, който е част от стойността на глобата.

Сам90, не плащаш за нещо, което получаваш?
    Т.е. автобуса не те придвижва от точка А до точка Б?
    Ползвай таксита
    Ееее и ти като 90% от хората тук веднага обиждаш ... "евалата " бате ексчо!

Ти май не разбра че там където играе двоен стандарт аз няма да участвам ... както са решили да направят и чернокожите в САЩ през 50те години отказвайки да се качват от задната врата на автобуса и да стоят най-отзад .. местата за цветнокожи!
    Така и аз отказвам да седя на местата за български овце!

А и още нещо ... когато съм без билет не сядам в рейса/трамвая а стоя прав защото не смятам че заслужавам да седя а хора с билети да стоят прави!То не че от пенсионерите имам много по-голям избор ...
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    СКГТ- Столична Компания за Градски Транспорт. Столичани и гости на столицата, тази компания е и ваша. Както и тротоара по които ходите. Отнасяйте се с тях като с личното си имущество.

Държавата не си върши работата - ти си държавата. Ти я избираш. Ако не искаш - Асан и Айше ще изберат за теб. Държавата не ви е длъжна само и само защото сте се родили.
    so damn right.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    леле, колко си благороден...

Каква съвест, какъв граждански дълг...

адски смешно е това... ама адски смешно...
    Вече си тъп и дразнещ ... надявам се ти е гот ... а сега бегай се правиш на голям анархист и дупчи билети .. мене не ме занимавай повече ... ясно е че си знаеш само своето!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    I don`t know where
    Nymus-Придържай се към темата.
    Ако имаш нещо да кажеш лично на exploitedteen, моля използвай предвидената за такива случаи опция.
    Благодаря!

Абе, таа не знае какво говори, нали ?!

Град
    I don`t know where
    Хаха, Ти добре ли си?
    Айде да видим на кого ще викаш пача като изядеш един сочен банан!

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Хаха, Ти добре ли си?
    Не че нещо ама се излагаш ... с тия заплахи ...

Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Хаха, Ти добре ли си?
    Не че нещо ама се излагаш ... с тия заплахи ...
    Хмм и с какво точно се излагам?
    После да не се чуди откъде му е дошло.
    За разлика от индивида по-горе аз имам възпитание и не му отговорих по подобаващ начин.Айде, мир да е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си