Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
Циганите се возят безплатно- факт. Колко от вас биха се направили на велики пред една тумба цигани?
Задайте си този въпрос и после критикувайте контрольорите, колко от вас биха се застъпили към контрольор, който примерно го бият цигани?
Ама не на приказки, където всичките сме терминатори, а в действителност?
С циганите проблема е много по-сериозен от недупченето на билети и е жалко, че искате да се сравнявате с тях и изобщо, че циганите са ви някаква мерило по обществено съзнание...

Сега е момента да възприемете и други техни способи като да не си плащате сметките, да просите, да сте необразовани и прочие и вече ще сме тотално горди.
Ама какво значи "искате да се сравнявате с тях" ? Нали живеем в една държава? Нали за всички правата и задълженията би трябвало да са еднакви? Да, БИ ТРЯБВАЛО.. Ми то по тоя логика айде всечки немци,французи,турци.. да се возят безплатно по автобусите, защото ние не трябва да се сравняваме с тях - ние сме българи !!

Проблема с циганите е известен, но по-страшно е, че в държавата има проблем след като не може да се справи с тях. Никой не смее да ги закача, защото се бият..то май и ние трябва да почнеме така щото цигани, цигани ама си получават тяхното в крайна сметка. Аз искам да съм съвестен гражданин и да си спазвам задълженията, но докато има такава расова дискриминация това няма да се случи. Няма аз да си плащам всички данъци, да не патувам гратис и няква си тумба цигани да живеят на моя гръб, с моите пари...

ПП И не се сравнявам с циганите просто казвам, че е редно след като споделяме територията на една и съща държава правата и задълженията за всички да бъдат еднакви.. Това че проблема с тия цигани все още не е решен говори лошо и за България, защото се получава малко както казаха някъде по-назад - властния се страхува от насилника..