- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Градския транспорт в София
Добър ден!В момента съм страшно ядосана....Днес със две мои приятелки решихме да се поразходим из центъра...обикаляхме доста и се запътихме към Мола на Стамболийски...ноо вече бяхме прекалено уморени след цялото това обикаляне,видяхме че тролея идва и решихме да се качим за една спирка... Нямаше смисъл да дупчим билети,тъй като спирката е буквално 200 метра... Но,по ирония на съдбата се качиха двама контрольори-мъж и жена,които първо дойдоха при нас... /бяхме в средата на тролея,а те се качиха от най-отпред... /Контрольорката ни попита за карти и билети,аз и казах че слизаме тук и сме само за тази спирка...Тя започна да ми крещи,че не ме питала дали слизаме ами имаме ли карти или биети...аз съвсем спокойно и казах не...Тогава почна да ни разпитва на колко години сме и..понеже никой не си беше взел личната карта казахме че сме на по 13,5 и скоро правим 14... а ние сме на 14,5 всъщност.Ииии каза,хайде да слезем от тролея и ще се оправим на спирката.Еми хубаво.Слезнахме и тя каза,че за тази кратичка спирка от 200 метра,дали има и толкова трябва всяка от нас да даде по 10лева....Ние веднага започнахме как е възможно това,10лева за такава кратка спирка,хубаво,ще платим глоба но не чак такава...Тя започна да се прави на интересна как ако не платим сега,след акта ще трябва да платим 150 лева дрън-дрън....Не се стърпях и съвсем неволно и покачих тон и и казах че те ако искат и 10 лева да направят билетите и всички определено ще дупчим за чта му спирка,а глобите 500 и така поне ще са доволни че ще пъхнат някой друг лев в джоба си.Тя ми каза,цитирам "Ти,пикло няма да ми се отваряш толкова да не ти заторя на бързо устата" след което последва гаден смях...Едната от пр ми и обясни как така за една спирка я е спряла контрола и тя си е заплатила само цената на билета...А тая пак започна това си е до колега,аз няма да ви пусна за нищо на света вас.Казвайте бързо плащате или глоба....И аз отново и се развиках как ще и дам 10 лева като имам 10в мен,трябва да ям,а и живея на другия край на София,как да се прибера пеша?! И тя пак започна със заплахите че щяла да ми затвори устата ако не млъкна на секундата,хайде от нея да минело,нали спирката наистина е кратка,да съберем 20лева и да и ги дадем...защото за тази спирка 30били много.....еми отворих си портмонето,и понеже имах 2 по 10 и едно по 5 ... тя веднага пак започна да ми крещи и едва ли не да ми дърпа портмонето,че съм имала пари и я лъжа....ами тези 20лева не са мои,на съседката са ми и имам да и купувам нещо.....кво,да и ги дам за да си начеше гъза с тях ли.... много се ядосах...събрахме парите,дадохме и и ги .... седнахме отвън пред мола и след 5 мин гледаме същите 2ма свалили още 3 момичета и се държат по абсолютно същия начин-грубо,цинично.... нямам думи...
Ох,просто исках да си изкажа яростта...и отсега нататък ей така нарочно вече за малки разстояния няма да дупча билет-не стига че колите са раздрънкани,мръсни и вонящи.... ох,хайде стига толкова...мерси на тези които прочетоха... и ако някой друг има подобна случка,нека каже...
За да има дъга,трябва да присъстват всички цветове