Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
явно си голям разбира4,но аз си говоря от 4исто практи4еска гледна то4ка..вземи си ку4е от изолатор,което е било гонено,ръфано от други ули4ни ку4ета или пък връзвано и бито от предишни стопани,после го храни редовно и се грижи за него,пък да видим дали ще е злобно и неблагодарно..

родословието на ку4ето въобще не ме интересува,4естно казано,казах ти..аз си взимам ку4е за да го оби4ам,а не за да го водя на конкурси.
Ето... значи стигнахме до консенсус. Освен всичко друго зависи и с каква цел си вземаш кучето. Ти вземаш куче, за да го обичаш, т.е. ти вземаш куче на всяка цена, само да е куче и да го имаш. В това няма нищо нередно точно както няма и нищо порочно в това да обичаш дадената порода. Пак казвам. Извън конкурсите (защото не всички кучета, взети от развъдник се допускат до конкурси или до разплод), за мен родословието е една гаранция. Днес ще хвърля парите, а утре ще знам, че кучето е здраво. Докато едно куче от изолатор или куче, плод на междусъседска скачка може да е болно от най - различни болести, за лечението на които после да пръснеш много повече пари, отколкот за чистопородно куче.

TheNh3, специално Дого-то никога не е било кой знае колко интересно за мен и не съм се задълбочавала в информацията за него, но по принцип при питоподобните трудно се постига контролируема агресия.