- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Градския транспорт в София
Добър ден!В момента съм страшно ядосана....Днес със две мои приятелки решихме да се поразходим из центъра...обикаляхме доста и се запътихме към Мола на Стамболийски...ноо вече бяхме прекалено уморени след цялото това обикаляне,видяхме че тролея идва и решихме да се качим за една спирка... Нямаше смисъл да дупчим билети,тъй като спирката е буквално 200 метра... Но,по ирония на съдбата се качиха двама контрольори-мъж и жена,които първо дойдоха при нас... /бяхме в средата на тролея,а те се качиха от най-отпред... /Контрольорката ни попита за карти и билети,аз и казах че слизаме тук и сме само за тази спирка...Тя започна да ми крещи,че не ме питала дали слизаме ами имаме ли карти или биети...аз съвсем спокойно и казах не...Тогава почна да ни разпитва на колко години сме и..понеже никой не си беше взел личната карта казахме че сме на по 13,5 и скоро правим 14... а ние сме на 14,5 всъщност.Ииии каза,хайде да слезем от тролея и ще се оправим на спирката.Еми хубаво.Слезнахме и тя каза,че за тази кратичка спирка от 200 метра,дали има и толкова трябва всяка от нас да даде по 10лева....Ние веднага започнахме как е възможно това,10лева за такава кратка спирка,хубаво,ще платим глоба но не чак такава...Тя започна да се прави на интересна как ако не платим сега,след акта ще трябва да платим 150 лева дрън-дрън....Не се стърпях и съвсем неволно и покачих тон и и казах че те ако искат и 10 лева да направят билетите и всички определено ще дупчим за чта му спирка,а глобите 500 и така поне ще са доволни че ще пъхнат някой друг лев в джоба си.Тя ми каза,цитирам "Ти,пикло няма да ми се отваряш толкова да не ти заторя на бързо устата" след което последва гаден смях...Едната от пр ми и обясни как така за една спирка я е спряла контрола и тя си е заплатила само цената на билета...А тая пак започна това си е до колега,аз няма да ви пусна за нищо на света вас.Казвайте бързо плащате или глоба....И аз отново и се развиках как ще и дам 10 лева като имам 10в мен,трябва да ям,а и живея на другия край на София,как да се прибера пеша?! И тя пак започна със заплахите че щяла да ми затвори устата ако не млъкна на секундата,хайде от нея да минело,нали спирката наистина е кратка,да съберем 20лева и да и ги дадем...защото за тази спирка 30били много.....еми отворих си портмонето,и понеже имах 2 по 10 и едно по 5 ... тя веднага пак започна да ми крещи и едва ли не да ми дърпа портмонето,че съм имала пари и я лъжа....ами тези 20лева не са мои,на съседката са ми и имам да и купувам нещо.....кво,да и ги дам за да си начеше гъза с тях ли.... много се ядосах...събрахме парите,дадохме и и ги .... седнахме отвън пред мола и след 5 мин гледаме същите 2ма свалили още 3 момичета и се държат по абсолютно същия начин-грубо,цинично.... нямам думи...
Ох,просто исках да си изкажа яростта...и отсега нататък ей така нарочно вече за малки разстояния няма да дупча билет-не стига че колите са раздрънкани,мръсни и вонящи.... ох,хайде стига толкова...мерси на тези които прочетоха... и ако някой друг има подобна случка,нека каже...
За да има дъга,трябва да присъстват всички цветове
Кво да ти кажа... нищо чудно. Контролите са си кучки.
Щом са били двама, е можело да си тръгнете. И все пак - буташ им 2-3 лева и са доволни. Аз веднъж им дадох 1.50 и ме оставиха...
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Няма значение дали е за една спирка или за 10, билет се дупчи.
Като не ти изнася - имаш си крака.
exploitedteen, не са само драскачите и тея, които не плащат. С времето всичко се износва, а трамваите, които виждам сега, са същите, на които се возих, когато билетчето беше 30 ст.Не знам кво ги правят тия пари.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Хъх, аз за сега не съм имала подобни спречквания с контолата в градския, но жените са големи кучки.Защо ли подминават "трикрилни гардероби" без билет, а пък се захващат с малки момичета, които се предполага, че нямат собствен доход и то за една спирка-може и малко повече да са от 200 метра от Руски паметник, до Мола и все пак не им прави чест да ти вземат последните пари...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Как искаш лъскави автобуси, като ние ги правим мизерни, а не се поддържат поради лиспа на пари. Каква е причината? Гратисчиите! Плащай си билета и тогава имай забележки към транспорта.
Какво значение има какво разтояние сте изминали? Качи ли сте се, трябва да си платите за услугата. Уж бяха някви си 200 метра, но във вашия случай тия 200 метра са ви спестили доста усилия, защото сте били изморени. Аз винаги си дупча билет. Малко пъти не съм го правил, а в моя град си има кондуктори.
Не обичам градския транспорт, особено в София. Веднъж за 2-3 дена се качих само веднъж, и нямаше от къде да си взема билет, качи се контрола и имаше глоба. Аз нямаше да я платя де, но момичето с мен хем даде пари, хем пита защо да й ги взели
НА вас какво ви дадоха срещу заплатената сума? Или й ги пъхнахте в джоба? И как така тя ще определя за разтоянието колко да си платите? За 10 метра и 10 километра таксата е левче, нали?
Веднъж се качих заедно с контролата, но не знаех как става номера и билетите ги дадохме направо на тях. Имали сме право в разтояние на една спирка да го продупчим, но мислех че и 30 секунди забавяне е нарушение. Един от пътниците бутна 2 лева и ме беше много яд, понеже мислех че и аз съм виновен. Но все пак обяснявах на момичето до мен как, кога и защо съм се бил с контролите, защото правят глупости, а контролата в тролея само се пулеше и само попита "ама защо с лошото"![]()
Е,след като казахме за това с цената на билетчето тя почна да обяснява как я подкупваме....а в същото време тя ни изндудва така да се каже.... Хаха току-що казах на баща ми и съветът му беше:А,за една спирка...Що не идат при по-големите дет ше ги напраят на нищо и и стотинка няма да им дадат,а при вас идват първо...Хаде довиждане и си тръгваш....![]()
exploitedteen не можеш да отречеш , че 1 лев е прекалено висока цена за билетче , при положения на какво положение са автобусите и трамвайте .. Това е безумно...Съгласна съм , че и ние не ги пазим, но не може трвамвай на 20 години да изглежда в блестящо състояние при положение , че не се поддържа и обновява.Все пак не се качват 10-20 човека а хиляди на ден...Квото и да е се износва..
абе откакто направиха билетите един кинт контролите са плъзнали много яко...онзи ден си пътувам аз весело с 83 и ни спря цяла кола пълна с контроли...и запи6тя няква аларма бе6е мн странно![]()
Ами аз винаги! съм с билет или карта...просто този път решихме че не е необходимо... а и спирката не беше от Руски ами от другата посока,нз как се казва спирката,там до 18-то училище...а тя е наистина малка спирка,кой квото ще да ми казва...и наистина за мен си е безумно за това разстояние да дам един лев.... та аз докато го продупча ще трябва да слизам... а exploitedteen това,че имам 5-6 лева в мен и отивам в Мола,/в който всъщност отивахме да търсим нещо съвсем обикновенно-мрежа за коса... / не значи че отивам да изхарча парите си там,по дяволите.... защо винаги изкривявате казаното....![]()
ДА,попитах я за тези билетите за нередовни пътници... и тя ми каза,че такива не даваПървоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
ебахти корупцията.... демек,днеска покрай нас и онези други 3-4 момичета е изкарала поне 50 тина лева...а колко ли преди и след това е имало...
са без да се обижда6... Е ЗА ТВА НИ ПО4ВАТ НАС ПО-МАЛКИТЕ...6ТОТО СТЕ ПОСТЪПИЛИ АДСКИ ГЛУПАВО ТИ И ПРИЯТЕЛКИТЕ ТИ...ИСКА6 СИ БИЛЕТ ЗА НЕРЕДОВЕН ПЪТНИК БЕЕ ДУ6АА ТЦТЦТЦТТЦТЦТЦТЦТПървоначално написано от just smile =
Аз не спирам да се радвам на градския транспот тука![]()
Като съм си в България ВИНАГИ дупча билетче независимо къде отивам и за това никога не съм имала проблеми. Просто така съм свикнала. И на мен 1лв ми се вижда ужасно мн ама няма начин...
Цените са прекалено високи, факт.
НО!!!
Цената на картите за ученици не е повишена - аз съм за един месец, всички линии - 17 кинта. Перфектно се връзва, особено сега с тази повишена цена на билетите, просто за мен това е най-удобния вариант.
И да, напоследък и аз забелязвам доста контрольори, плъзнали са гадовете мръсни, защото знаят, че ще има повече гратисчии.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Здравей,
миналата седмица имах същата случка. Толкова ме беше яд, че накрая, след 20 минути разправии ме докараха до рев, когато си тръгнах.
Бях се качила в автобус също за много кратко разстояние - 1 спирка и си държах левче в ръката. Запътила се бях към шофьора, ако случайно ме хванат контрольори да им кажа, че сега съм се качила и отивам за билет. Обаче те изведнъж станаха и започнаха да искат карти и билети. СТигнаха до мен и аз им казвам, че току-що съм ес качила, че от спирката няма къде да си купа билет и че сега отивам към шофьора, понеже не може да се купува билет по време на движение! Те обаче ми казват, че е трябвало веднага пир качването, да отида и да си купя. Свалиха ме и започнаха да ме дърпат (понеже исках да си тръгна...) записваха с една тухла-"мобифон" от тия античните всичко, което говорим. Не ме пускат, а аз им казвам, че нямам 10 лв. Заплашиха ме, че ще им напишат акт за 100лв. Добре, че работя на близо, че се обадих на един колега и той ми донесе пари, с които да им дам скапаните 10 лева, иначе цял ден щяха да ме държат. По-злобни и мизерни говеда от контрольорите НЯМА! Не стига, че билетите са по 1 лв., в превозните средства не се диша от смърдня и жега, ами за една спирка да не може човек да се качи. И аз съм възмутена, точно като теб.
Искам да те попитам нещо. Дадоха ли ти билети, на които пише, че са за 10 лв? Защото ако не са, тези пари отиват в техните джобове.
Първоначално написано от exploitedteen
1) как реши че съм неграмотна,като не пиша с правописни грешки а просто съкращавам думите..../зле си,честно и просто се заяждаш..../
2)Баща ми определено не е селянин или комунист...тва че твоя е такъв не значи че и моят... До съвсем скоро не живееше в Бг и мн добре знае как е в другите държави и като си дойде беше шокиран... И недей да ми викаш що не земете да си се върнете на село кретен такъв Нито познаваш мен и семейството ми,нито нищо ама нали трябва да се направиш на кретен...ами успешно го правиш...
3)Да,грешката за картата е изцяло моя,признавам...става въпрос за друго.... и не,нямаше да искам да ми я дадат безплатно за твое сведение...
oooooo mrazq gi kontroliorite az sum na 14 vinagi si dub4a bilet 6toto sa me hva6tali mnogo puti bez bilet i se razpraam mn ama ve4e mi pisna i po4vam dori za 1 spirka bilet4e mn tupo ama kfo da se prai tva eama super se drazna na ciganite we basi tarikat4etata vliza kontrola i vmesto da im iskat bilet4eta ili karti te ne im obru6tat vnimanie vednuj beh v super gadno nastroenie i vliza nali kontrola i podminava mangalite i idfa pri mene i vika ,,bilet4e ili karta,, az pitam dobre 6to ne iskahte bilet4eta ot tqh nali i gi so4a sedi kontrolata i mi vika ne mi drujte smetka kfo pravq i az vikam dobre 6te vi dam bilet4eto si kato te dadut svoite toi sedi i me gleda tupo ama go zacepih mn qko. est svaliha ciganite ama imah 4uvstvoto 4e ako me vidat nekude pak moje i da me ostaat tam
kakto i da e dobre 4e imah bilet4e
![]()
ЩоМ vЭДнЪж SъБуДi Сэ МоЙtА ЖеNsКа ЗLОбА, SъМ ГоtоVа Да ПrАtЯ ВsЯкА tъПа КуЧкА,КоЯtО Те ХаRеsвА В гRоБа...
пътуваш - плащаш.
Не стига, че можеш да ползваш намаление за ученици/студенти (което си е доста голямо) и да си извадиш карта като цивилизованите хора, ами си и нагла.
Saatana vittu perkele hate crew!
Да,така е... по средата на 'кавгата' се сетих да я попитам,и след това отговора беше аз такива не издавам... жалко,че вече ни беше измъкнала парите от ръцете. Страшно се ядосах...и наистина ако се бях качила за по-дълго разстояние без билет,което едва ли би станало но все пак.... бих дала парите без да му мисля,ама сериозно при билет 1 лев....за една спирка..... ненене не си го обяснявам...Първоначално написано от aka6a_vamp
Няма значение къде ще ги похарчи, когато ги е получила като джобни от родителите и, едва ли е било за да си плати глобата.Знам, сега ще ми кажеш, че сама се е довела до това дережде като не си е продупчила билет, но е глупаво това, че някои нередовни пътници минават между капките, докато други са принудени да си понесат последствията.Първоначално написано от exploitedteen
П.С-В България стана така, че представители на властта започнаха да се страхуват от нарушителите, а не обратното.Смешно и нелепо е!![]()
Не твърдя, че всички трябва да сме на стадния принцип, защото съботажа не помага, а само влошава обстоятелствата.
еми първо е трябвало да ви даде билета и после да и дадете кинтите....ттцтцтцттцтц мое6 ги осъди6Първоначално написано от just smile =
Като има джобни, отпуснати от техните, ще си вземе билет, егати. Щом тя не ги дава й е още по-малък проблема.
Пазар на нещо в мола = мин. 50 кинта. Все един ще й се откъсне от сърцето, не мислиш ли?
Или айде, ако ядат нещо и пият - 10-15. Пак същата работа с кинта.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
1) Изобщо не намесвай баща ми,ясно.... и да ти кажа-не не е бил в Африка, не беше в Германия,във Франция беше...
2)Не съм на изпит по Бг за да не съкращавам...пиша си както искам,тебе тва не те бърка...достатъчно грамотна и умна съм и съм го доказвала не един или два пъти,и твоето мнение изобщо не ме интересува...
3) Boot това,че предпочитам да обядвам и след това да се прибера с превозно средство,на което да си КУПЯ билет,защото не живея на разстояние левче- от МОла... а на по-голямо...и хич не ми се върви пеша до Люлин.... Ок,нагла съм ...
Оф мислете си че съм нагла,тъпа,смотана,селянка, квото искате-сериозно...ако някога ви се беше случвало,/щото говорете квото искате,ако бяхте в подобна на моята ситуация,и не само моя де.../ямаше да говорите толкова...
Ох,правете квото искате...
пу за ексо без билет!![]()
^^ ми, девойче, 200 метра не са толкова много, в крайна сметка. Изморени или не - насилете се, това са ви няколко минутки зорлем, ахах. Още повече, като знаете, че са плъзнали контрите от 1 юли насам. Извинявай, ама си виновна. Още повече, че ако е бил проблема за обяда, може да го сместиш - да ядеш някъде, където не е 43112 кинта за дюнер, тако или каквото падне.
Аз как си мечтая за една мазна баничка...![]()
Ирония ли беше това или пък нещо друго, не знам...твоя работа.Първоначално написано от exploitedteen
Дори и ти да беше щях да те защитя, но както и да е и сам се справяш достатъчно добре.Има ситуации, в които положението на отсрещната страна не указва значение.