.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 66
    Супер фен Аватара на preichetoy
    Град
    София, Люлин

Ужасно е! Мина едва месец, а аз вече не издържам!

Здравейте. Става дума за вуйчо ми. Майка ми замина за Ирландия, за да търси работа, аз съм полусирак, така че сега съм поверена на грижите на вуйчо си, който ме обича, но меко казано, не може да го показва. Постоянно ме унижава, при всяка предоставена му възможност. Вика ми, обижда ме, казва ми, че не ставам за нищо, че нищо не мога да правя, спира поривите ми, казва ми, че не му помагам с нищо, а всъщност аз съм върша цялата домакинска работа. Не искам да казвам на майка си, защото за момента си има достатъчно грижи, но аз бях на успокоителни преди два месеца, не заради него, но все пак имам слаби нерви и не издържам. В момента плача, защото се чувствам обидена, унизена, безполезна, непълноценна... Той току-що се прибра от работа и веднага ми се скара за поне 4 неща, за които всъщност никой няма вина, те дори не са проблеми, той си ги измисля...Постоянно ме обвинява в неща, които не съм направила и дори е толкова филмиран, че ми описва как се е случило всичко. Никога не ми вярва, постоянно си доизмисля моменти в иначе несъществуващите ми ''бели''. Естествено така лъже само себе си, защото аз отлично знам, че не съм правила такива неща. Когато се разплача започва да ме имитира, сякаш иска да ме прободен още по-надълбоко...Тази нощ не спах, чистих, мих, прах, но не си легнах, леглото ми стои оправено от вчера сутринта, сега също не ми се спи...или по-скоро не мога да заспя, треперя и плача... Какво да направя?!

П.П. Знам, че е много дълго, но дори и да не ми отговорите, поне го прочетете, имам нужда, ако не да получа съвет, то да бъда разбрана...
    mindscan

Град
    DreamLand =)
    oxx..gorkata..naistina mn ti sachuvstvam..spored men e nai-dobre da my kajesh vsichko v ochite i go ovikai edno hybavo za da razbere..a ako i togava ti se podigrava i onijava mislq che trqbva da se iznesesh..moje bi a3 shtqh da napravq taka.. ti zaslujavash po-dobru jivot sig sm..ako toi ne moje da ti go predostavi prosto go potursi sama..ili puk zvunni na maika si ili idi pri neq v Irlandiq..nz nz a3 veche ti predlojih mn neshta pishi kakvo mislish i shte te posuvetvam otnovo
    За 3 неща бях напълно убедена.
    Първо Едуард бе вампир.
    Второ, някаква част от него - нямах представа колко силна може да бъде тя,
    жадуваше за кръвта ми.
    И трето, бях безусловно и необратимо влюбена в него. ♥

Честно казано нямам си на представа как се чувстваш мога само да ти кажа да не се предаваш и да му обръщаш колкото се може по малко внимание с теб съм вярвам че ще се справиш :P

Град
    в съня на елфите
    ами той е тъпанар някакъв явно. и да не искаш се налага да говориш с мяйка си и тя да се намеси. не виждам иначе как ще стане. не плачи пред него, а му показвай, че не ти пука от скандалите му и ти е все едно. може да се откаже.

Град
    DreamLand =)
    dam koeto ne te ubiva te pravi po-silna!!! no naistina ne my obrushtai vnimanie..naistina si mn dobur chovek i a3 sm s teb..! podkrepqm te napulno i ne se predavai..!!!
    За 3 неща бях напълно убедена.
    Първо Едуард бе вампир.
    Второ, някаква част от него - нямах представа колко силна може да бъде тя,
    жадуваше за кръвта ми.
    И трето, бях безусловно и необратимо влюбена в него. ♥

predpolagam 4e nqma6 drygi rodnini pri koito da ide6, 6tom si pri nego, no vse pak pomisli dali nqma6 nqkakvi drygi rodnini, priqtelsko semesitvo na maika ti i t.n. ako naistina nqma6 pri kogo da otide6 mislq 4e e nia-dobre da kaje6 na maika ti, da, tq moje da ima problemi i t.n. no tq e zanala zaradi teb, tq ti e maika, tq e 4oveka koito sam sigyrna 4e e gotov na vsi4ko zaradi teb i iska da si dobre i ako ne si, mislq 4e trqbva da i kaje6 4e ima6 problem.
    sled kato kazva6 4e ima6 problemi s nervite za6to trqbva da mal4i6 i da sedi6 pri nego? tova 6te se otrazi na zdraveto ti, taka 4e pomisli koe e re6enieto za teb.

Град
    Quelque part dans la ville pluvieuse
    Мисля,че не трябва да обръщаш внимание какво ти говори.Сигурна съм,че си прекрасен човек и незаслужаваш такова отношение,така че опитай се да потърсиш правата си.Ако трябва,седни и поговори с него,но съм почти убедена,че това няма да помогне.Най-добре поговори с майка си и й кажи как се чувстваш,как се отнася с теб,излей си душата.Тя ти е майка и е готова да направи всичко за теб,навярно затова е заминала.Най-важното нещо за нея в този свят си ти и тя не би позволила да ти се случи нещо,особено щом си изпаднала и в криза.Трябва да й кажеш,няма да я притесниш,не се безпокой.Напротив,ще е доволна,че си споделила с нея и тя ще направи всичко,за да не се чувстваш повече така.Това е моят съвет.Не се притеснявай да споделиш.Запомни:ти си всичко за нея.
    Вярвам,че всичко ще се оправи. Вярвай в това и ще се получи.
    П.С:Не обръщай внимание на оскърбителните думи-те са казани точно за това-за да те накарат да се почувстваш зле.Знай,че ти не си това,с което той те нагрубява и ако повярваш в думите му,ще се заблудиш и ще приемеш,че наистина е така.Но ще сбъркаш.

Град
    (= В ДолИнаТа нА ЦвТятА и ЩаСтиеТо =)
    Може да е всико,но ти е майка.Според мен напиши в едно писмо точно това което си написала и на нас и и го прати.

Град
    София, Люлин
    Хора, благодаря ви. Да, имам баба и дядо, но те са в малък град и там не мога да се развивам в никакви аспекти, а и той няма да иска да се занимава с отписване от училище, пък и аз не искам, да ходя там, ще уча в тъпа гимназия, няма да мога да ходя на танци, града е по-малък от Люлин дори... При майка си не мога да отида, защото тя е при една нейна приятелка, няма как да ме гледа, не знам достатъчно добре езика, за да започна да уча веднага там, майка ми все още няма работа, защото за българи и румънци процедурата е по-сложна. Няма алтернатива да отида да живея с некой друг. Опитах се да говоря с него, а реакцияа му беше ''Ооо, Многострадалната Геновева?!'' (с преправен изтънен глас) Той единствено купува храна и готви, а аз нямам и стотинка, нямам пари дори да си купя едни дъвки. Той няма много, но има достатъчно, за да купи на абсолютно малоумната си във всякакъв смисъл приятелка, която е на 19 (той е на 40) някакви си глупости, а няма да ми даде поне два лева, защото колкото и да не ви се вярва, аз живея вече седмица без стотинка дори...Тва с игнорирането...няма да подейства, защото той е енергиен вампир...
    mindscan

Град
    София, Люлин
    Колкото и жестоко да звучи, майка ми ме помоли да не и съобщавам лоши неща особено случки с вуйчо ми. Не че не иска да я информирам, не иска да се лсучват, само че аз не мога да ги предодвратч, правя всичко възможно, за да съм иделанта племенница, но той иска още и още, сам дори не знае какво. Споделих с майка си съвсем дискретно и тя ми се скара, не и казах точно това, защото знаех какво ще се случи. Разказах и една конкретна случка, когато той ме напсува на майка, защото не исках да пресека на червено на най-големия булевард в София. Той искаше да преминем, за да се качим на трамвай който минава на 9 минути... В този същия ден се прекачвахме на 4 трамвая само на връщане + метро(минахме с моята магнитна карта), само защото той не искаше да плати маршрутка...Майка ми не може да се върне, не може да говори с него, само ще и създам ядове и двамата ще ми се скарат. Аз съм им отдушник и на двамата, понеже се прикривам с широка усмивка през целия ден, те си мислят, че нищо не ми става и продължават, така им олеква, след като ми се накрещят...
    mindscan

Град
    Stara Zagora
    не не не те не са прави нз тоя нещасник (с извинение) какво толкова иска от тебе...мамка му не си машина но явно нямаш никви груги опции искам да помогна, но просто нямам на идея как поне пари да имаш... че без тях доникаде неможеш да стигнеш поне се опитай малко да починеш поспи няколко часа. вече се изумявам кви хора има в момента нищо полезно не ти казвам...ама немога чак да реагирам. побеснявам при мисалта какво е даржанието на тия хора

Цитирай Първоначално написано от sobieski'boy'stz
    не не не те не са прави нз тоя нещасник (с извинение) какво толкова иска от тебе...мамка му не си машина но явно нямаш никви груги опции искам да помогна, но просто нямам на идея как поне пари да имаш... че без тях доникаде неможеш да стигнеш поне се опитай малко да починеш поспи няколко часа. вече се изумявам кви хора има в момента нищо полезно не ти казвам...ама немога чак да реагирам. побеснявам при мисалта какво е даржанието на тия хора
    +1, а от мен поговори с майка си

Град
    София, Люлин
    Казах вече, не мога да говоря с майка си, ще стане по-лошо.
    mindscan

Повече от фен
    Нямаш ли някоя приятелка при която да отидеш?

Град
    София, Люлин
    Не, родителите им не могат да ме издържат естествено, а и той много ясно, че няма даме пусне.
    mindscan

Ще започна така:вуйчо ти е пълен психар. В пълния смисъл на думата.Просто е селяндур,затова не се задоволява с нищо.Каквото и да направиш,той никога няма да е удволетворен.Явно и родителите му така са се държали с него и затова е станал такъв.Чела съм ти голяма част от постовете и си ми оставила доста добро впечатление.Определено си добър човек,с много акъл,така че не разбирам защо му се връзваш.Не обръщай внимание на природната грешка,че сте роднини и го игнорирай,така както той теб.Не проумявам как може да се засягаш от думите на някакъв пръч,който на такива години,блика от комплекси.Хванал си е,както ти казваш,такава млада и малоумна във всяко едно отношение приятелка,защото едва ли някоя красива и начетена,би се вързала на тъпанар,който нон-стоп мрънка.Сети се по тая логика и защо на 40 години не е женен и си е хванал гадже,което може да му бъде дъщеря. Той просто си избива комплексите върху теб,понеже си лесна жертва.Ти живееш под неговия покрив,с неговите пари и той едва ли не си мисли,че щом те храни и ти дава джобни,значи ти си длъжна да си смирена и да му слушаш упреците.Това не е живот.Майка ти не може просто така да бяга от тоя проблем като махва с ръка и казва:"Не искам да ми съобщаваш лоши новини засега.".Нали,тъпо е.Дъщеря си й все пак.Независимо,че е в Ирландия,щом тебе те тормозят психически,би трябвало да те защити.И как собствената ти майка,ще ти се кара,ако й кажеш какво ти причинява вуйчо ти ?Какво си виновна ти,че той е смотан чукундур. И тук вече почвам да си мисля,че майка ти се страхува от вуйчо ти.Нея я е страх да те защити,за да не се скара с вуйчо ти,защо ?Само ти можеш да знаеш.Ако имаш 16,че може и 15,можеш да почнеш някъде работа.За да си изкарваш джобни,а и за да не стоиш по цял ден и да му слушаш комплексарските глупости.Другия вариант е да излизаш с приятели.

П.П-И ако има нещо-пиши на ЛС.

Повече от фен
    Не знам как мога да ти помогна много ми е мъчно като си представя какво ти е сега.А ти на колко си години, можеш да се хванеш някъде на работа и както ти казах можеш да идеш при някоя приятелка няма да се налага родителите и да те издържат само да нощуваш при тях.Надиавам се да имаш добри приятели, които могат да ти помогнат.
    Не се предавай!

Град
    София, Люлин
    Всъщност той НЕ ми дава джобни и апартамента е на майка ми, само и единствено неин (и мой, като нейна законна наследница). Аз съм малка - на 14 съм, търся си работа, въпреки да знам, че е малко възможно накой да ме наеме, дори бившия ми треньор не иска, каза, че ще ме вземе за хореограф чак след като стана на 16. Майка ми ми казва същото каквото и вие, но не би трябвало, вие сте някакви хора, които дори не ме познават, но са се хванали да ми помогнат, просто защото са добри, а тя ми е майка и е длъжна да се грижи за мен, но на този етап тя няма какво да направи, а това, че ми се кара, тя ми се кара за всичко, когато е нервна, а в псоледните 4-5 месеца беше нервна редовно, ето това беше причината да мина на успокоителни + малко стрес на тренировките и в училище, но главният проблем беше у дома. Благодаря ви за това, че се опитвате да ми помогнете, но като гледам наистина няма друг вариант освен да се примиря и да го оставя да си смуче енергия, за да съществува все пак.
    mindscan

Град
    при мама
    Влизам ти мн добре в положението,може би защото и аз съм така,е не точно така,но нещата са почти същите.
    Първо се успокой малко,разбери,че няма смисал да се ядoсваш и плачеш заради него.Само защото той не заслужава дори и това.
    По-добре поговори с майка ти,знам мн добре,че не трябва точно сега да я притесняваш с този проблем,но няма как.Ако не поговориш с нея,с кой др тогава?Единствено тя може да оправия някак нещата.
    Моята майка и тя не е в България,а аз живея с баба ми и сестра ми и винаги когато имам някакъв проблем съм го казвала на майка ми,тя колкото и проблеми да е имала винаги е оправяла нещата.
    Просто и кажи,че вече не можеш да мълчиш и трябва да споделиш с нея.
    Успех,дано съм ти помогнала някак.
    ;]

Град
    София, Люлин
    Преди споделях всичко с майка си, но постеменно се дистанцирах, защото тя ме изкарваше виновна за всичко. Веднъж ми бяха забили химикалка на 1мм от окото (от вътрешната страна) и когато се прибрах у дома си слоших очила и уж почнах нещо да се лигавя, за да го прикрия, накрая не издържах, защото безумно много болеше и й казах, тя побесня и ми се скара доста жестоко.
    mindscan

Град
    при мама
    Ами виж,сигурно майката ти не издържа на такова голямо напрежение,казах ти да поговориш с нея,смао защото аз така правя с моята майка.
    Опитай се да поговориш с нея,а ако не стане просто не обръщай внимание на вуйчо си,знам,че е много трудно,но опитай нищо не губиш.
    ;]

Ти съвсем си се отчаяла.А не бива.Слушай сега:щом сме се хванали да ти помагаме,ще ти помогнем.Докато не се успокоиш,аз няма да си легна(и без това си търся причини).Такаа..Оказва се,че комплексирания ти вуйчо,си има млада куха приятелка,с която се натискат във апартамента,който всъщност е твой(докато майка ти я няма).Де мек,тоя жалък човечец нищо не е постигнал в жалкия си живот.Нито семейство,нито апартамент си има.И майка ми беше нервна преди и ми се караше за някакви глупости,но си намери стабилна работа,на която й плащат стабилно и работното време я устройва.Нещата вкъщи се нормализираха и няма напрежение.Майка ти най-вероятно по същата причина ти е крещяла.Била е напрегната,недоволна,че не изкарва достатъчно пари и си го е изкарвала на теб.Но нещата ще се оправят,повярвай ми.Въпроса е,че трябва да разкажеш на майка си.Или да се опълчиш на вуйчо си.В крайна сметка той е търтея,който се натиска с гаджето си у вас и все ти вика,при положение,че ти вършиш всичко.Аз по принцип съм доста цапната в устата и имах ли такъв вуйчо или свако,като нищо щях да го съсипя.Много мразя да ми се налагат и да не оценяват какво върша.Другия начин е да поговориш с него,въпреки че ме съмнява тоя вариант.Може да се обадиш и на "Закрила на детето".Има много варианти,ти трябва да избереш,но не и да оставиш нещата така.Според мен поне.

Град
    София, Люлин
    Да, ама сега той е Дъ Мен. Плаща режийните, купува храна и чат-пат готви едно и също мазно нещо... С майка си да говоря няма абсолютно никакъв шанс. Да, точно проблемите в работата и личния й живот ни се отразиха, но аз и другият ми вуйчо, който ми е приятел и обикновено сме на едно мнение, й казахме, че разбираме, че това е проблемът, но не бива да си го изкарва на мен, щото не съм чучело, тя отрече всякакви връзки с това, каза, че аз съм виновна за всичко, че не я уважавам, не съм добра дъщеря и т.н. А пък аз все си мисля, че ако се обадя в закрила на детето ще ме пратят в дом, докато майка ми се не върне...не го искам това! Другата възможност (мое мнение), сигурно, ще бъде да задействат някви инстанции, глупости, които ще възпрепятстват развитието на майка ми в Ирландия, т.е. ще бъде хипер егоистично от моя страна, вместо да търпя, да съсипвам живота на майка си, която реално сега е там и се мъчи само заради мен.
    mindscan

Град
    при мама
    Ами тогава ти остава да го изтърпиш,докато майка ти не стъпе здраво и направи нещо по въпроса.
    Гадно е да се примириш,но няма какво друго да направиш.
    ;]

Град
    София, Люлин
    Да, и аз така мисля... ама имам чувството, че майка вместо да ме вземе там ще трябва да ме прати в някой санаториум или
    mindscan

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си