- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеистично изказване
Не знам за какви глупости, теорий и философий измислени пише автора. Аз лично знам истината за Бог и знам че той същестува, мога само да се смея на автора, той е в дъното.
Поне казваш, че е собствено мнение.Според мен такива нещо като Бог няма.
Слушай дядо ти Айнщайн, който казва, че времето е относително. Може да са шест дни, може да са 6 милиарда години.За 6 дни казвате е създаден света...странно,ама как всичката материя е била събрана,концентрирана и там всички други неща, че да се получи всичката тази зеленина, рекички ,езерца и тем подобни.
Извън земята.За извънземни...питате дали има извънземни? Ще ви кажа,че този въпрос е тъп! Правилният е Къде има извънземни.
Не видях въпрос. Също така как ще накараш нещо да избухне в свръхнова? Ако успееш - да, Бог си.Аз лично вярвам в науката,не на Библията,която според мен си е една фантастика,ама скучничка.Наскоро четох,че черните дупки са вселени във вселената.Ако това се окаже вярно(не е доказано и не го твърдя,но не го и отричам)то тогава,ако ние предизвикаме някоя Супер Нова да избухне преждевременно, то тогава ние богове ли сме.
Ако успееш ще си доста богат човек.Ами ако аз например съм ученътм, който води проект по предизвикването на черна дупка.То тогава аз Бог ли съм!?
Теории колкото искаш. Истината е една, Вселената е сложка като часовник, а всеки часовник си има часовникар. Изтъркано, ама вярно.Чел съм навремето тук таме нещо, там нали тоз Христос от 2,3 риби(някъде там май) успял да нахрани хиляди души.Е как става тоя номер.Мога да направям пример с една джаджа от Стар Трек.Там хората си имат една технологийка, която прави всичко от въздуха, чрез ядрен синтез( странно,но сега не се сещам името на това устройство).Идеята ми е,че защо този "Бог" да не се окажат разни извънземни в бели престилки наричащи себе си учени.Може нашата вселена да е направена по начина с черните дупки.След някоя друга година...като се замисля по скоро хилядолетие и ние ще правим вселени.И ние ще правим живот.
От къде е дошло това съзнание? И то ли еволюира?Това, че животните си говорят си е ясно.Човекът просто минава над обикновенни неща като "натам има храна" , "натам има опасност" .Ние се осъзнаваме и това ни отличава.
Няма тези отговори, поне доколкото знам. На Бог Му е нужно да знае как, за да го направи. Той е всемогъщ.Аз лично винаги ще си вярвам на науката, тъй като тя би могла да дава познание.Тъй като не съм си правил труда да чета Библията ,ще ви питам Как слънцето свети? Защо планетите се въртят? Защо Слънцето има по голяма гравитация? Какво егравитация? Как "Бог" е създал гравитацията? Там едва ли има тези отговори.
Добре... разбирам адаптацията. Но тази адаптация може ли да направи гущерът в птица?За ДНК ,наистина еволюцията е мутация в структурата.Ако тя е сполучлива се пренася в следващото поколение.Ако не е...новороденото просто....е то зависи каква е,ама ако е нещо по сериозно...
Изказвам си мнението,нали е позволено.Мисля по този начин и е достатучно за мен.Само да попитам къде точно е този Бог.Само не ми казвайте,че е някаква енергия
и че съществува в нас
![]()
Не съществува в нас, а навсякъде. Да, вижда те дори като сереш.Първоначално написано от Admiral John
![]()
Грубо, да.. Бог не е брадат чичка в небето...
Второто ти изречение не знам как да го приема...както и да е...обясни под каква форма е де.Нали не очакваш просто като кажеш "съществува навсякъде'' да ти повярвам.
Тука говорим за духовни неща, библията няма нищо общо с науката. Бог е създал Големият Взрив, и цялата вселената се подчинява на неговите физични закони, които ние учим в училище.
Не си търси научни доказателства, защото Бог е нещо, което науката не може да опише. Физичните закони важат само за нашата вселена, а има и други съществуващи неща.
В Библията изобщо не става въпрос за материални глупости, тя те учи как да живееш, пълна е с мъдрости и духовни закони. Да вярваш в Бог, значи да вярваш в добра сила, създала видимия и невидимия свят, която има промисъл за всеки човек, сила на любовта.
Не очаквам. Просто си нямаш идея какво е Бог. Бог е огромно съществуване. (Не е създание) Той е създал цялата Вселена каквато е преди някакво време. Той също така е създал и времето, всички физични закони, направил е всяка отделна звезда.Първоначално написано от Admiral John
Библия няма да цитирам.
Бог го смяташ за някакво там божество на някъв пустинен култ, а?
Просто не знаеш колко е огромен. И не говоря за размер.
Редакция: Nam3less, моля те, махни ги тия ню ейдж доктрини за прераждане и простотии, и тогава говори за Бог.
Правилно.Библията няма нищо общо с науката.Казваш,че Бог е създал Големия взрив.Тука имаме проблем.Нали уж беше,че Бог е създал всичко за 6 дни.Чрез Големия взрив се обяснява началото на Вселената и след това нейното развитие,което е доооооста на 6 дни.Еми аз не вярвам в Бог,ама знам как да живея добре.Бих казал,че живея и пълноценно.Какво имаш предвит,когато казваш "добра сила".Нека да "вникнем в понятието" (какво казва една моя учителка).Да не би да значи,че те кара да правиш добри неща.Защото мене никой не ме кара да правя каквото и да е било.Ако случайно видя някоя стара жена да падне на улицата,няма да и помогна, просто защото нещо ме кара да върша добрини,а ще го направя защото мозъкът ми ще вземе предвит най-различни неща ,ще направи някое бързо изчисление и ще отида да и помогна да се изправи.например ще взмеа предвит колко е стара,физиката и(ако е прекалено слаба, това би означавало,че мускулите и ще са доста отслабнали и трудно би се повдигнала сама),ще го направя и от уважение,тъй като тя е живяла доста по-дълго от мен и със сигурност знае повече за живота,например.Въобще много неща ще взема впредвит.Няма да го направя просто,защото нещо ме блъска към нейната посока и ме кара да и помогна и същевремнно аз не го осъзнавам![]()
Това за 6те дни е специална история, с духовно значение. Като пише нещо някъде, не значи че се е случило наистина, това е нещо като басня.Първоначално написано от Admiral John
Библията не дава отговори на подобни въпроси, как е създаден света и т.н., тя е духовна книга, и подобни историй не са истина, ами имат специално значение, което малко хора разбират.
Ми айде обяснете де.Само повтаряте едно и също."Нещата са много сложни", "имат специално значение" ,"става въпрос за енергия" и тем подобни.Ми ако става въпрос само за душата и такива , ми да бяха написали само за душата неща какви са тия сложнотии.Така нямаше ли повече хора да ги разбират,а не само малко както ти казваш???
"Фактите са си факти " <-болезнената истина
Dubito, ergo cogito, ergo sum ->"I doubt, therefore I think, therefore I am"
Рене Декарт много хубаво го е казал
Дали има нещо сигурно в моя живот......сигурно е че ще умра,всеки човек умира,сигурно е че светът ще продължи да се развива,сигурно че след 100 години никой няма да си спомня че сме съществували.
....Каква по хубава основа.
Хората винаги търсят сигурност и основа,но минават през различни ситуации,премеждия и случки,от което си вадят изводи и заключения за това кое е полезно и вредно за самите тях!
"Разум? Кой ти е дал властта да даваш дефиниция за това? Добро, зло - наистина ли си мислиш, че представите ти за тези двечките, силно ограничени от собствената ти клетка, наречена световъзприятие, важат и за останалите хора? Някога да са чувал/а за относителността? И нима религията дава ценностите, нужни на един човек, за да не става пълен роб на материалния свят, който го заобикаля? Нямаш власт да определяш кое е добро/лошо; правилно/неправилно, защото те просто не съществуват в статична форма.
А къде отива варианта с хората, които единствено в израз на лицемерие и страх от нещо, *което на практика не съществува*, изберат пътя на религията?
Какво прави тази религия, която *е плод на умствената дейност на някои други люде*, по-разумна от науката, например? А коя е тази "невидима сила", която определя, че и самите тези и създатели не грешат? Къде отива рационалното и, незаслепено от каквито и да е предубеждения, мислене на хората?
Нима самата стадност, която религията създава, обединявайки сума "поклонници" (маса от които са заслепени от собствения си страх, глупост, лицемерие и комплекси за малоценност), не е в ущърб именно на тази благодетел, човешкия разсъдък?"
Как можеш да вярваш на една книга,която сама си противоречи и в която пише незнам вече как да ги наричам...."небивалици".
Ако изповядваш християнството,то ти не само си убеден/а,но и вярваш че света е създаден за 6 дена и че Адам и Ева са имали двама сина,едния от които убива другия и от тези трима човека се появяват всичките хора на този свят.
И това е словото на бога......значи според това слово,Ева и Адам имайки първоначално само двама сина,в последствие повече,което води до кръвосмешение,а кръвосмешението до тежки малформации.
Обедена ли си във истинноста на това слово......докажи че светът е създаден за 6 дена.
"Бог е съществувал винаги. В началото на времето той е бил сам. В света не е имало нищо освен него. Впрочем не е имало и никакъв “свят”. По онова време бог се наричал “елохим”. Тъй го възвеличава древноеврейският текст от книгата Битие. Думата “елохим” буквално значи “богове”. Доста странно е, че Библията нарича така един съвсем самотен господар.
И така “елохим”, или другояче “яхве”, “саваот”, “адонай” както го нарича на разни места Библията, скучаел (или скучаели) сред собствения си хаос. Библията нарича този хаос “тогу богу”, което свободно може да се преведе: “без дъно, без покрив”.
Тъй като вечността е безкрайно дълга, трябва да предположим, че “елохимите” са скучали така безброй много милиарди и милиони векове. Най-сетне у бог (ще го наричаме така по-съвременно) проблеснала мисълта: щом е бог и всемогъщ, той не бива да се терзае от мъка и скука, а трябва да прави нещо. "
<- началото на "Забавна библия" от Лео Таксил
Лео Таксил е показал колко много абсурди има в библията.
Вярваш ли в тези абсурди до толкова голяма степен,защото за да се наречеш християнин/нка трябва да загърбиш всички материална блага и да приемеш в живота си за вярно всичко що го пише в библията,без опровержения и ако не го направиш,според тази религия отиваш в Ада.
Доказвайки абсурдността на словото,доказваме че божествата са измислени от човека с ясна цел....контрол.Доказвайки това доказваме че няма светлина,рай,ад от което следва че ПБС са самоубеждения че си видял нещо.
И аз съм изпитвал всичките тези характеристики които изброи,когато съм бил под влиянието на голямо количество адреналин,освен срещите и навлизане в разни душевни среди,което е направо абсурдно.....какъв процент от всички тези хора които са били под ПБС,са лъжели,са били убедени понеже някой им е казал,които преди ПБС силно са вярвали и в следствие на това са видяли(сънували) именно това.какъв е процента на хората които от не вярващи,но страхуващи се от "невидимата сила" са попадали в ПБС и са станали твърдо вярващи,какъв процента на хората които просто използват това като реклама и какъв процент остава за хората които наистина са видели бог,светлина в тунела,граница и т.н.
Библията няма за цел да обяснява в какви измерения същестува душата и т.н. Смисълът го казах какъв е, всичко останало като твойте въпроси са чисто любопитство, просто щото не се интересуваш от това как да се спасиш.Първоначално написано от Admiral John
И как можеш да вярваш на приказките на един човек,без да знаеш той дали го прави с някаква цел или е бил убеден от други хора или са му дадени пари,или е станал жертва на собствената си психика.
Ако аз сега ти кажа че светът е създаден за 7 дена,а не за 6 както пише в библията и използвам цитати,логични,разумни обяснения и философски възгледи и разнищвания ще ми повярваш ли?Да или Не и защо точно да или не?
k`man, ходи си лапай патката. Богохулство не толерирам.
Имаш нулева представа за какво говориш.
Да се спася от какво ???Първоначално написано от Nam3less
Christ -какви са тези думи.Не сме тук да се обиждаме,а да изказваме мнения и да разсъждаваме върху тях.По -спокойно.Човека дава само пример.![]()
Поредния дървен философ. Това за 7те дена не е истина, ами е история с духовно значение, не всичко се възприема буквално в библията. Тя те учи на по-добър живот, на духовни закони, с твойте философий и науки си хабиш времето. Стига си на занимавал с безсмислици, и не отвличай вниманието от същността на библията.Първоначално написано от k`man
Първоначално написано от Admiral John
Как е създаден ли?А ти 'Бог' знаеш ли какво значи?Та седнал да задава тъпи въпроси.Той е Всемогъщ,може всичко.Кратко и ясно.Просто защото аз го възприемам като Бог,защото Той е Бог.Когато ти не Го възприемаш като такъв как да ти обясня каквото и да било относно тези неща?
Да.Извънземни има.Това са ангелите и демоните,защото те не са 'земни'.А това дали наподобяват зелени човечета вече незнам.Първоначално написано от Admiral John
Първоначално написано от Admiral John
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
След няколко милиярда години може да не ни има.Зависи кой как разсъждава......Първоначално написано от Admiral John
Обещаваш ли?Първоначално написано от Admiral John
Бог е любов.....любовта е химия,хормон
"Възвишените описания на любовта нерядко включват в себе си симптоми, наподобяващи на някое заболяване, например: любовна треска, любовно помрачение, безпричинен смях, безпричинна печал, често сърцебиене, задържане на дишането, насечено дишане, безсъние, загуба на апетит, стягане в слепоочията и т.н. Съвременната наука, все по-често се натъква на подобни състояния, които описват влюбените, което дава основание на много чени да считат, че хората могат да са болни от любов. Тази болест, в никакъв случай не е по-леко протичаща от едно отравяне, тежък грип, жлъчна криза, зъбобол и пр. Дори напротив, често любовната болест може да протече доста дълго и да има голям брой усложнения, вкл. и завършващи със смърт.
В научните среди се провеждат редица изследвания, които всеки ден доказват, че въпросът отново опира до промяна в химичния състав на човешкото тяло, т.е. в процесите свързани с любовта се намесват голям брой вещества, които самите човешки тела произвеждат. Оказва се, че голям брой от естествените хормони, които нашият организъм произвежда са като вид наркотици. Така например, когато срещнем човек, който ни привлича, започваме производството на веществото фенилетиламин. Това е хормонът на увлечението и интереса. И когато след известно време, вече познаваме този човек, и нашите чувства станат взаимни, то в кръвта ни се изръсват големи количества катехоламини, в частност допамин, който е хормона на любовния екстаз. Тези вещества като цяло повишават общата възбудимост и ни дават сили да осъществим любовната връзка.
Естествено, тези хормони, както и всички "наркотични вещества" предизвикват привикване. Именно затова, ако чувствата ни не са взаимни или угаснат, то човека започва да изпитва силна депресия, поради рязкото спадане нивата на тези хормони в организма. В този случай, старайки се да запълним липсата, "хормоните на еуфорията" ни карат да търсим нови партньори.
Ако отношенията ни преминат в леглото, т.е. в постелен стадий, в състояние на възбуда започва производството на хормона окситоцин, който е доста силен и е свързан с емоциите. С този хормон се свързват по време на сексуалните преживявания оргазмите и сексуалните удовлетворения. Факт е, че и двата пола отделят този хормон, макар, че доскоро е считан основно за женски хормон. Интересното обаче е, че при жените той се отделя по-бавно, за разлика от мъжете и поради това, за пълната сексуална възбуда на жената се изисква повече време, дълги еротични стимулации, любовни игри и разговори.
По време на честите, регулярни съприкосновения с рецепторите на кожата, последните ни информират за това главния мозък и окситоцина започва да се изработна в още по-големи количества, докато накрая се стигне и до екстрено повишаване нивата на ендорфина - естествено болкоуспокояващо вещество, което произвежда органима. Ендорфина е сходен по химичен състав с морфина, като оказва ефект на чувство за безопасност, спокойствие и увереност. Колкото повече се занимаваме с любовни ласки и любовно ухажване, толкова в по-големи количества ще сеотделя това вещество и привързаността ни ще се увеличава. След такова силно опиянение с хормони, ние се влюбваме силно, без значение дали чувствата са взаимни, което е доста чест феномен.
Основна роля в любовната болест играе молекулата РЕА, благодарение на която е достатъчно да видим, чуем или усетим партньора в отрязък от времето, за да отделим отново ендорфин. С това се обяснява и странното поведение на хората, които без възлюбените си не могат да живеят дори и час. Причината е, че мозъкът през определен период от време е длъжен да получава все по-голяб брой любовни импулси, и постепенно привиква към тях. В край сметка, чрез 2-4 години, РЕА-молекулите и ендорфина престават да действат въобще. Любовта и привързаността, естествено, изчезват. На партньорите са нужни нови увлечения. И ако това се случи в една семейна двойка, то намаляването на хормоналните нива става причина за т.нар. критичен период в брака, в който най-често ако не бъде преодолян, партньорите се развеждат. Най-силният такъв период в едно семейство е към 7-10-та година от брака."
Отричаш ли съществуването на тези хормони....
„В началото беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото.” Евангелие от Йоан 1:1
Светът създаден ли е за 6 дена....НЕ.....Лъжа ли е че светът е създаден за 6 дена......Да
Има ли още много абсурди в библията....ДА
Тези абсурдни твърдения смятани ли са за Лъжа.....Да защото не са иситна.....това е извода.
"What was the purpose for which the women went to the tomb?
(a) To anoint Jesus’ body with spices (Mark 16: 1; Luke 23:55 to 24: 1)
(b) To see the tomb. Nothing about spices here (Matthew 28: 1)
(c) For no specified reason. In this gospel the wrapping with spices had been done before the Sabbath (John 20: 1)
A large stone was placed at the entrance of the tomb. Where was the stone when the women arrived?
(a) They saw that the stone was “Rolled back” (Mark 16:4) They found the stone “rolled away from the tomb” (Luke 24:2) They saw that “the stone had been taken away from the tomb” (John 20:1)
(b) As the women approached, an angel descended from heaven, rolled away the stone, and conversed with the women. Matthew made the women witness the spectacular rolling away of the stone (Matthew 28:1-6)
Did anyone tell the women what happened to Jesus’ body?
(a) Yes. “A young man in a white robe” (Mark 16:5). “Two men ... in dazzling apparel” later described as angels (Luke 24:4 and 24:23). An angel - the one who rolled back the stone (Matthew 16:2). In each case the women were told that Jesus had risen from the dead (Matthew 28:7; Mark 16:6; Luke 24:5 footnote)
(b) No. Mary met no one and returned saying, “They have taken the Lord out of the tomb, and we do not know where they have laid him” (John 20:2)"
така ли е....Така е.
Така ли е, така е.
Различните евангелия са от различна гледна точка. Тоя е видял така, оня е бил по-далече и е видял друго.
Вчера след 00.00 часа ми беше съвсем ясно,че е нормално да се публикуват такива идиотщини,ма още е рано....защо бързаш k'man?
Не не обещавам!Първоначално написано от nailana
Единственото,което искам да разбера е защо вярваш в БОГ!!!Кажи де?!Само защотоедна книга казва,че е всемогъ и ти вярваш в това!Къде е Бог,когато умират невинни хора под гумите на някое пиян шофьор,а?
За извънземните...ти къде си виждал/а тия ангели и демони?След като не са земни,би трябвало да живеят някъде другъде,нали?Само не ми ръси глупости,че живеят в друго измерение!
Вярвам в Бог, защото вярвам в добрата сила на любовта, създала вселената и всички нас, и имаща промисъл за всички нас. Но това не значи че щом има добър бог, не съществува зло. Страданието е необходимо на хора като нас за да ставаме по-добри и да се очистим от греховете ни.
Първоначално написано от Nam3less
Аха, значи смъртта на Христос е недостатъчна за очистването на нашите грехове?