- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеистично изказване
"Той е Всемогъщ,може всичко."
След като е всемогъщ защо има незправедливости,защо има гладуващи хора,защо хората убиват в името на религията?Убиват в негово име,защо вземат пари в негово име,защо правят всичко в негово име?
Е как защо защото го няма.Защото съдбата ни лежи в нашите ръце.
Ангелите и дяволите били извънземните......недей да говориш небивалици.
Хайде като сте толкова запознати с религията ми кажете защо бог е сложил вода и на луната,няма смисъл,за какво е тази вода там,неможем да я стигнем или да я вземем на земята.....или целта е да се чудим как я е сложил и да се убеждаваме че бог е всемогъщ и може да прави каквото си иска,а не го прави.
За това ли са написани тези небивалици в библията,за да се чудим и да се маем,за да се убеждаваме колко е велик.
Защо винаги трябва да се чудим и да никога да не знаем защо се случват всички тези неща в живота.
"Почитай царя,страхувай се от бога" е казал народа.....защо да се страхувам.....защо той цели да ни плаши като ни стоварва всички тези беди,за да ценим хубавото ли......и така си ценя добродетелите в живота без бедит.
Когато нещо хубаво се случи....."благодаряйте се на бог,че гое дарил"
Когато нещо лошо се случи....."такава е божията воля,трябва да страдаме,за да отидем в рая"
Водил съм много спорове и винаги когато опонентът губи спор,или зацикля или се обръща към агресивността.
Последно.....хора ли са писали библията.......хората безгрешни ли са,какъв е реалния шанс да са збъркали при положение че всеки човек греши и няма безгрешни хора.
И как точно любовта създава вселената?Какво общо има тя?И защо любовта да е добра?Въобще как преценяваш кое е добро и кое лошо.Например:Първоначално написано от Nam3less
Един човек ограбва някой друг с 500 лева.Това от гледна точка на ограбения е нещо ужасно.За този,който краде е може би шанс за оцеляване.Това значи ли,че е лошо?
Специално за този пример ,аз съм против кражбата,ама то зависи от гледната точка.
Ами психичноболните хора.Те не правят разлика.Ама кое те кара да мислиш,че това,че ти мислиш едобро е правилно,а не всъщност идеята на някоя друг.Например на крадеца?
Друг пример:
Лъвът хваща някакво животно(какво намери там) и го убива.Това лошо лие?Еми ако не я убие,лъва ще умре.Значи ли,че ти избираш смърта на лъва пред тази на животното,само защото 10 Божи заповеди казват "Не убивай"(едната от тях де,не че всички казват не убивай)
Виж сега аз не те обвинявам за каквото и да било,просто някой от теоритте ти ми се видяха абсурдни.Бог ни даде ние да избираме,Той не ни кара насила да повярваме в него,Той ни остави ние да изберем как да водим живота си.А ние избрахме да убиваме,да изнасилваме,да караме пияни,за да умират невинни хора под гумите на колите,ние избрахме да забогатяваме на гърба на бедните,избрахме проституирането,алкохола,н аркотиците,избрахме войните,избрахме парите,избрахме кражбата и моралното падение!Първоначално написано от Admiral John
Аз вярвам по ред причиниИ много много пъти съм ги обяснявала,но никой дори не ме чува,ако наистина се интересуваш можем да говорим на ЛС.Не е само заради една книга,повярвай ми
Знам,че има ангели и демони и не им пречи да ни навестяват....което пък не означава,че можем да ги виждаме.
Съжалявам отново ако съм била груба,но причината е една - цикъл![]()
Първоначално написано от k`man
Не съм чела целият ти коментар,само тези първите подчертани изречения и ми стана ясно....казах в предишният си пост,че ние избрахме тези неща,не Той.Говорила съм и за фалшивата църква,която се опитва да манипулира хората(предполагам знаете за Светата Инквизиция).Тези хора са разбрали нещата които четат буквално,защото хората понякога сме заблудени и глупави.....питам се относно някои хора,примерно ако църквата им каже,че за да докажат любовта си към Бог,трябва да се хвърлят от някой мост,то те сигурно ще го направят.Това,че ние смятаме едни неща за редни,не означава че всъщност са такива.Това ,че църквата казва,че нещо е правилно и Богоугодно,не означава че е така!
Аз не зная какво е това 'религия',аз зная Христос!(има разлика).
Повтарям за последен път - това,че смятаме едни неща за Богоугодни правилни,не означава че всъщност са такива!
Спокойно няма проблем.За щастие не съм злопаметен![]()
Само да кажа,че когато казваш "Ние избрахме" имаш грешка.Когато казваш "ние" слагаш под общ знаменател всички.Мога да ти кажа например,че аз не изнасилвам,не убивам,не крада,не буйствам и там още такива.
За ангелите:
1. Да кажа,че когато говоря за тях,имам предвит някаква раса,еволюирала на някоя планета,а не разни добронамерени духчета и такива.
2.Сега да кажа за тях:
Не мисля,че има такива,за които описваш.Защо биха идвали при нас?Какво биха ИСКАЛИ от нас?Едва ли ще нарушат етичен закон и ще се намесват в еволюцията на една раса.Тъй като ако ги приемем за някакви божествени неща,то ние вървим назад.
Например...ражда се един човек,който би могъл да е най-големият учен раждал се някога и би могъл да тласне цивилизацията ни на светлинни години оттук(буквално),ама той чува за тия неща и започва да изучава религия и така ест цивилизацията ни си остава на същото ниво.
"Теории колкото искаш. Истината е една, Вселената е сложка като часовник, а всеки часовник си има часовникар. Изтъркано, ама вярно. "
Дааааа и всяка пица си има пицаджия,създател,един човек който да я създаде.......е да де,обаче пицата не я прави един човек,а кетчупа минава през много ръце докато излезе от еди коя си фирма,после горчицата,после и сиренето,после доставчиците и накрая пицаджията,който само ги съединява и после сервитйора ги поднася.....същото е и с часовника.Но това не е създадено от ЕДИН.
Нито часовника....нито пицата...камо ли вселената....
Първоначално написано от Admiral John
Нарочно казвам 'ние' защото всички 'ние' сме хора и грешим.И също така за да някой да не си помисли,че казвам че съм безгрешна.Само поради тази причина.Аз не казвам,че убиваш или изнасилваш.
1.Ангели има най - различни видове!Може би цели раси(порода,разновидност,в д).
2.Пак повтарям - Бог,ангелите не се месят в живота ни(Те ни наблюдават),докато Той не реши(за определен човек/някой)обратното.
То ние достатъчно сме се развили в технологии и медицина.Гледай,че скоро и на Марс смятат да ни местят.Бог не е спрял Айнщайн нали?Аз незнам какво още има да се тласкаме,като сме в последните времена,но само Той знае кога точно ще настане Краят.
".Тези хора са разбрали нещата които четат буквално,защото хората понякога сме заблудени и глупави.....питам се относно някои хора,примерно ако църквата им каже,че за да докажат любовта си към Бог,трябва да се хвърлят от някой мост,то те сигурно ще го направят.Това,че ние смятаме едни неща за редни,не означава че всъщност са такива."
Изблик на съмнение.....сега приложи тази гледна точка върху цялата картинка за сътворението,имайки на предвид фактите!
фактите които казват че "хората понякога сме заблудени и глупави...."
и можем да бъдем манипулирани.
Знаейки че има хора които могат да изпозлват и използват религията "да докажат любовта си към Бог,трябва да се хвърлят от някой мост,"
.....просто приложи това в по голям мащаб.
От къде изхожда тази "църква" от бибилията,какво пише в библията....
За краят вече писах доста неща....прочети всичко което написах и цитирах и после използвайки тези факти помисли за вселената и бог.
Напълно не е достатъчно.Това за Марс като го спомена го подкрепям напълно.
Аз не съм казал,че спира когото и да е било,нали?Казах само,че някой човек може да се захване с религия,когато може да е най-големия учен.
Някъде прочетох ,че Земята е люлка на цивилизацията ни.Значи би трябвало някога да проходим,а това означава да се преместим на друга планета,коет огарантира оцеляването ни като вид завинаги!.Излезем ли навън сме безсмъртни.Ако например някой астероид удари Земята и унищожи,хората от друга планета ще оцелеят и вида ни също.Ако си стоим тука и се занимаваме само с душите си,то сме загубени!
Admiral John има хубав възглед за развитието на човешкия вид......а това се базира на оцеляването.....за да може видът да оцелеее и да еволюира.....а религията застава срещу тези неща,поддържайки развитието и еволюцията в статичност,а такова нещо като статичност няма както по рано писах.
Писнахте ми и ти и твоето съмнение,за което говорих преди 1-2 стр.Първоначално написано от k`man
Манипулирани от фалшивата църква,модата,телевизията, писанията,всякакви компютърни игри,които ни промиват мозъците,музиката - когато започнем да следваме идеологията и убежденията й(примерно да носиш пентаграма),интернет....след ователно сме като 'овце'.И казах 'понякога'.Не съм твърдяла,че непременно сме такива,просто се оставяме лесно да бъдем контролирани от не който трябва!Как да ти обясня сътворението?В Библията не се говори за църквата като здание.Има се предвид друго.И вече съм го обяснявала милион пъти.
Писна ми от Вас.Само Вашето си знаете.Оправяйте се!Лека вечер!
Не понякога,а винаги.....така правят пари хората,така стават милионери,защото светът се управлява от парите и властта.
Ето защо съмнението е ключът,ти се съмняваш в много неща,но не и в религията.....
И аз това съм го обяснявал милион пъти и винаги се стига до тук....
Първоначално написано от k`man
Да,но не всички хора се борят за пари и власт.Има някои,макар и многоооо малко,които се борят за правдата,и всеки да получава толкова за колкото се е трудил!Съмнявам се в 'религията',но не се съмнявам в Христос
Това е всичко![]()
И на техен гръб се правят пари,защото те все трябва от някъде да идват тези пари
И с това слагаме край на приказката,е нали с края на едно нещо идва началото на нещо друго....но това вече е друга приказка![]()