Цитирай Първоначално написано от k`man
хах експерименти...."експеримен " не е правилната дума,изпобвал съм начини да си контролирам сънищата и да мога да се будя когато аз пожелая,защото често сънувам и.....сънувам неща които са ми се случили или искам да ми се случат.

"..оборена от много хора." е безсмислено.".......съмнениет е ключът.

Разликата е че при ПБС усещането е по силно,понже си на границата на смърта,в кома,а комата е близка до заспиването и изпадането в безсъзнание.Като има различни етапи,при които етапи нервната система и психиката играят различна роля,различни химични елменти и хормони се изпускат и особенно в болница където вливат различни медикаменти,които влиаят и на мозъка и на нервната система и на цялото тяло.....много дълга тема.
Едни като теб,едни като мен.....един християнин,един католик,един будист,един мюсюлманин,един атеист,един сатанист и още много други които следват различни религии и убеждения(атеизмът не е религия)и всеки си защитава ревностно своята и какво става....противоречия и войни.Докато истината е една,но малко хора се водят по нея.
И затова има сега " ти не си като мен,ти си различен" и всички мразят различните и от там произлизат всичките тези неправди и апсурди.
Истината е една,това че някой не я приема и я мисли за "зло" не я променя и не променя последствията от тази истина.
Коя истина....майката природа.Когато четете нещо,вниквайте в това което четете.

Няма такова нещо като да се оставим на времето,нищо не стои на едно място,нищо не е статично.....всичко се променя и изменя,без значение дали го искаме или не.А истината се разкрива не от самото време,а защото с времето хората започват да се съмняват и да поглагат на съмнение всичко.

Ти сам използва думата 'експеримент'.
Да....аз затова говорих за разликите понеже ти ми обясняваш как си сънувал нещо,което си искал(или там както беше),но ПБС не става когато си поискаме ние.И все пак:

"ПБС принадлежат към една по-голяма категория от преживявания, които надминават ограниченията на пространството и времето и имат силата да променят живота и вярата на човек. Често се наричат духовно транформиращи, преломни или мистични преживявания.

Характеристики на ПБС:
* чувство, че човека е извън физическото си тялото
* понякога възприемайки го от външна гледна точка
* чувство на преминаване през тъмнина или тунел
* силни емоции
* повишени възприятия
* изживяване на велика светлина или тъмнина
* навлизане в духовната среда, което може да включва ясни запомнящи се пейзажи
* среща със починали хора, духовни същества и/или религиозни личности
* знание за същността на вселената
* преглед на живота
* чувство на единство и взаимовръзка
* граница, от която няма връщане
* чувство, че има знание за бъдещето
* съвети относно целта на живота

* Никои две преживявания близки до смъртта не са еднакви и нито една характеристика не се намира във всяко ПБС.

* Най-честия доклад за ПБС включва силно чувство на мир, радост и обич, често среща със безусловно обичаща светлина.

* Мъчителни преживявания понякога са докладвани, включващи същите елементи, но със противоположните емоционални състояния - огромен страх, изолация, не съществуване, объркване, мъка и вина."

Не си ме разбрал правилно.Поне аз не мразя различните,уча се да приемам хората такива каквито са.Но когато започнете съвсем категорично да твърдите "Няма Бог" и се ядосвам.За мен няма значение дали някой е атеист,мюсолманин,будист,б л,черен,жълт,червенокож...... ..нека бъдат такива.Аз не мога да съдя който и да било.С всеки човек можем да бъдем приятел!Казвам,че едни твърдят"Христос няма",а други като мен "Христос има".Дали можем да бъдем наистина сигурни/категорични?Ето - аз съм сигурна,аз съм убедена че Той съществува,то е и до вътрешно усещане и разбиране!
И времето се 'движи'....зависи кой как си го представя.Хмм....както всички знаем времето и пространството се променят и са взаимносвързани. Но разбира се не времето променя нещата,а ние.Но като казах да се оставим на времето да ни разкрие истината,говорих за Съдния ден .Но как реши,че съмнението е ключът?Има ли нещо сигурно в твоя живот тогава?Имаш ли основа?Сигурна основа?