- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни?
абе лакарска тайна... тва са глупости...
Пия противозачатъчни от 16 годишна. Първата опаковка се започва на първия ден от течението ти. Може да започнеш всеки ден до 5-тия, но тогава няма да си защитена първите 7 дни от приема им.Първоначално написано от some_on3
За 1 море не си струва. казва ти го човек, който вече 7 години се блъска с хормони ежедневно. Заради 1 секс не си прецаквай организма. Още повече, че първия месец нещата не са на 100% сигурни, зацапванията са чести, а неразположението е почти постоянно. Организмът не е свикнал. Толкова ли не вярваш на добрите стари презервативи? Има спрейчета, глобули, които + прекъснат полов акт ще ти дадат абсолютна сигурност. И помни, че забравиш ли смо 1 хапче, всичко отива по дяволите. Не го прави само, за да се сцепиш от секс 10 дни на морето. Аи няма да се 10 дни.да ти кажа. На 3-тия ще те боли всичко.
Помисли си пак много хубаво.
Всъщност не са глупости.Първоначално написано от some_on3
И както казаха преди мен - трябва да започнеш да ги пиеш от първия ден на цикъла си.
Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.
Първоначално написано от Drogiranata_
Първоначално написано от gigiii
не знам какво да мисля вече...иска ми се да пробвам а пък и да съм спокойна...за съсипването на организма ми е мн кофти попринцип съм против противозачатъчните на 16/17 год. но още повече съм против забременяването на 16/17 год.
Такова течение се получава ако дозата на хормоните не е подходяща за организма ти и тряба първо да се нагоди към тях. Аз не съм имала подбни проблеми. И бтв тва се получава и при другите противозачатъчни не само при ЯсминПървоначално написано от some_on3
![]()
За това има и други методи за предпазване. Пак ти казвам.първият месец на противозачатъчни, дори и кат си пил и си правил пауза, е гаден. А да не говирим, че при някои жен либидото пада до нулата. питай Къдли
А някой да е ползвал Логест. И тях съм пила и съм супер доволна от тях.
а какво казвахте за тези вагинални капсули? аз не можах да намеря нищо по въпроса![]()
Общите правила са следните:Първоначално написано от SpOrTs_GiRl
1)Започвайте да взимате таблетки от петия ден на менструалния цикъл, по 1 таблетка всеки ден, в продължение на 21 дни. Това е лесно, защото всяка опаковка има 21 таблетки.
2)След приключване взимането на таблетките, след 1-3 дни започва менструацията, която продължава 4-5 дни. След края й, взимането на таблетки трябва да продължи със следващата опаковка;
3)Извънредно важно е таблетките да се взимат ВСЕКИ ДЕН, без ПРОПУСКАНЕ!
Попринцип се пият от 5тия ден на цикъла но понеже моят трае 5 дена че дори и по малко,за това казах като спре цикъла тогава.И не е вярно че не деистват първите дни,наи-малкото пък първият месец.отново от личн опит го знам.пия противозачатъчни вече 4-5 години.
На нищо е те е научила майка ти.Първоначално написано от krisito9212
![]()
1. Взимат се от първия ден на цикъла за да си защитена още от началото. Ако не и вземеш първия ден то тогава първата 1 седмица не си защитена. Най-добре е да се изчака 1 месц за да видиш дали ще ти дойде и дали всичко е нормално и ти действат защото има жени на които не им понасят и забеменяват въпреки ОК.
2. Нова опаковка се започва точно след 7 дни независимо дали ти е спряло или не.
е незнам какво да правя... ако съм ви омръзнала просто не пишете нищо... аз наистина незнам какво да правя
http://www.teenproblem.net/index.php?m=s&id=617 чети и се учиПървоначално написано от slun4ice
Вземи си капсули. Шадоуче от форума ползваше такива и нямаше проблем. Прочети линковете които ти даде Кремчето. Най-добре ползвай презерватив че е практчно и сигурно.Първоначално написано от some_on3
![]()
Аз каквото е трябвало съм прочела и научила. А на статиите точно в този сайт нямам вяра.Първоначално написано от krisito9212
![]()
Вие луди ли сте да изписвате и препоръчвате противозачатъчни по интернет на малко момиченце? НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ, ЧЕ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ СЕ ИЗПИСВАТ ОТ ГИНЕКОЛОГ?
some_on3, защо не отидеш на лекар, който да ти обясни как точно, колко време, по какъв начин се пият и кои да си купиш? Какво, срам ли те е? Но не те е срам да правиш секс? Доверяваш се на някакви тотално непознати, които нямаш идея що за хора са и може ей така за кеф да те излъжат? И после, какво, сметка на тях ли ще търсиш?
Това да не са ти бонбонки "хмм три регол или ясмин, хммм сникърс или марс"?!?!
Някой беше предложил Диане 35 - нямам думи, тези хапчета отдавна се изписват за хормонални проблеми, никога просто за контрацепция. А препоръчването на хапчета просто защото ТИ не си имала никакви странични ефекти е вече върхът! Може би не ви е хрумвало, че на всеки му понасят различно, различните хапчета?
Някой модератор трябваше да заключи тази тема, преди да е пуснат и един отговор.
Не ми се мисли колко момичета ще започнат да си пият хапчета самоцелно. И да, сигурно за повечето няма да има последствия, но за някои ще има и ще се бият по главата колко са били плиткоумни.
неискам да споря с никои имам си мнение по въпроса и изграден режим за вземане на противозачатъните които е идеален за мен и немисля да променямПървоначално написано от slun4ice
както и да е нека момичето ползва презерватив може и от тези капсулки,но може и без тях да мине,презерватива си е достатъчно надежден
![]()
нека да не започваме нов спор,токущо приключихме предишния.момичето каза че не иска да ходи на гинеколог,разбрахме се.казахме и да ползва презервативи или капсули и точка. краи на проблемаПървоначално написано от f(x)
въпрос към авторката,защо заложи на противозачатъчните а не се довери направо на презервативите
f(x) не ме е срам да правя секс защото го правя само с един единствен човек, срам ме е да говоря за това защото го смятам за нещо интимно а не просто за секс. точно заради това не искам да споменавам пред гинеколог, който ще си каже " абе на тва дете му се е*е и иска противозачатъчни" а пък за майка ми да не става дума, тя е мн смотана по отношение на тези теми... просто не искам да забременявам...и смятам че 1 2 кила или 20 30 косъма в повече няма да ми навредят толкова колкото бременност и аборт... затова се допитвам и до такива хора който не ме учат а споделят...
Ооо много се извинявам! Момичето е казало, че не иска да ходи на гинеколог! Не думай! Е, това решава всичко. Милата. А каза ли защо не иска? Щот така й е кеф, предполагам. Ами докато си мисли, че това е по желание - лошо за нея. А тези, които ходят, са балами сигурно. Глупачки. За какво си губят ценното време да ходят на лекар, като могат да влязат в тийнпроблем и да си самоизпишат противозачатъчни за нула време. Другите са хитрите, значи. Благодаря, че ми разяснихте!Първоначално написано от krisito9212
А аз видях 1-2 мнения препоръчващи презервативи, докато 3-4 страници надъъъълго и нашироко мацките се препирате да се покажете коя от коя е по-знаеща и осведомена относно "бонбонките", за каквито ги смятате.
защо противозачатъчни така ли.... ами защото от 2 години правя секс със приятеля си, ту със презерватив ту без... и всеки месец когато доиде време да ми идва а то обикновенно закъснява той започва...а сега какво ще правим няма ли да ти идва... ужас ами ако си бременна...и тези въпроси ме изнервят..все пак аз не мога да кажа на организма си днес ще бъде утре ще бъде и така.... след като той няма вяра на себе си аз как да му имам ?
Ако правече секс С презерватив редовно нямаше да се притесняваш вскеи месец.Първоначално написано от some_on3
Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.
Първоначално написано от Drogiranata_
Първоначално написано от gigiii
ако съдя по отговорите ти в другите теми си скандалджиика.пак казвам момичето е направило темата за да търси мнения и да и дадем съвет,а ти с нищо не и помагаш.спести си поучителните слова за тебПървоначално написано от f(x)
![]()
Не. Не защо противозачатъчни. А ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ НА ГИНЕКОЛОГ ДА ТИ ГИ ИЗПИШЕ, след като сте нередовни с презервативите?!Първоначално написано от some_on3