kajete mi ako znaete kakvi knigi trqbva da se 4etat sled 6 klas
Те бъдещите седмокласници не са ли по нова програма?Май произведенията са различни![]()
Това е спусака на брат ми.
Каравелов-Мамино детенце
Иван Вазов-Български език -*
Иван Вазов-Немили недраги
Иван Вазов-Опълценците на шипка -*
Иван Вазов-Една Българка -*
А.Константинов-До Чикаго и назад*
Елин Пелин-Ангелинка*
Елин Пелин-Напаст божия *
Йордан Йовков-По жицата*
Йордан Йовков-Шибил
Първоначално написано от ™G-Baby™
Дам и аз така чух,мисля че вече няма да се учи "На прощаване" и "Ангелинка",но незнам с какво ще бъдат заместени.Първоначално написано от LittLe{}BuNnY
"Ангелинка" я заместват с "По жътва", "Маминото детенце" отпада, включени са и Пенчо Славейков с "Неразделни" и Яворов със "Заточеници", за Ботев не знам дали отпада, от Алеко освен "До Чикаго и назад" трябва да прочетеш и "Бай Ганьо".
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
blagodarq na vsichki koito mi otgovoriha
Леле...защо Ангелинка да отпада. Това пройзведение е точно за тази възраст. Първа любов..трепети....... интересна е.Първоначално написано от amazonkata90
Първоначално написано от ™G-Baby™
aбе Немили-недраги сега се учи в шести клас.
Малее,съвсем ще ги побъркат...Първоначално написано от amazonkata90
![]()
Първоначално написано от Izzy_
![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
защо пък точно "Ангелинка"Първоначално написано от Brunoo
та това е мн по-хубав разказ от тъпия пътепис "До Чикаго и назад"
![]()
![]()
Глупости,на мен ми беше много тъпо...уж е за тази възраст,но е написано по такъв начин,че...за едно време може и да си е било супер,но като се има в предвид това,че във въпросното произвдение героя е доста по-различен от 'днешната младеж",то просто е прекалено измислено..Обръщам се към всички бъдещи седмокласници: четете си първо другите задължителни книжлета,а пък това го оставете за края, и без това е лесно и няма да ви навреди ,дори и ако не го прочетете през ваканцията. След това всичко се дъвчи до припадък,докато и най-тъпия не схване целия материал.Първоначално написано от BeBsItO
![]()
Знам,че звуча малко странно,но си е вярно !
![]()
![]()
Никога не спирай да се усмихваш, може би някой живее за усмивката ти!
Първоначално написано от amazonkata90
Бай Ганьо беше миналата година... Е верно ли са махнали маминото, аз го прочетох, прецаках се...
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
И как си се прецакала? Като си прочела една книга, която засяга сериозен проблем съществуващ и днес?Първоначално написано от GbSy
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.