.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Книги на английски

Кажете сега четете ли книги на аглийски и кои са ви любимите?От кой клас започнахте и на какво ниво ви е английският?Аз още в осми клас започнах с адаптирани(бях ниво Intermediate) и в девети клас четох някои и една в оригинал,но откровено казано много мразех,защото само някви думи не знаех и се дразнех.В десети клас прочетох шестия Хари Потър и от тогава не съм спрял да си чета нещо на АЕ.Чел съм много от тогава-може би над 50 и са най-различни-класически произведения на Wordsworth и Penguin и много фентазита.Любима ми е The Hobbit(много смешна и увлекателна книжка).Харесвам и Прачет-Night Watch.Също много ми хареса Wuthering Heights-по принцип не си падам по любовните истории,но тая книга ме грабна.
    Puedo escribir los versos m

Ami 4eta knijki na ang ot taq godina 6toto nq ma na4in, v angliiska gimnaziq sam i trqbva da ne go zabravq vse pak...SEga 4eta edna neadaptirana knijka na Agata Kristi i e mnogo iznervq6to 6toto naistina postoqnno sre6tam nqkvi trudni dumi...

дам така е,но ако си ги вадиш от няколко книги и след тва вече няма да имаш толкова.Аз така си бях вадил от Harry Potter and the Half-Blood Prince и после като четох седмата почти нямах.Вече даже чета без речник,защото ако имам непознати,те са много малко.Ние тая година нали учихме английска литература и имаше толко думи колкото в осми клас.

Аха...амиии надявам се и аз скоро да свикна

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Само една книга съм прочела на английски досега и то защото беше задължително Не съм много добре по английски ама в 8ми клас понаучих някои неща и ся може пак да са пробвам с някоя по-дълга книга,че оная беше 90 страници
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Започнах да чета книги на английки по средата на 8-ми клас. Започнах с по-лесни детски книжки, а после приминах на по-сложни. Гадното е, че аз си взимам книжки от училищната библиотека, а те са стари и има много думи, които са излезнали от употреба и ги няма в речника.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Дам а и не са много интересни са от някви непознати автори.И в нашта училищна библиотека е така.Има в Хеликон много на английски и не са скъпи 10-15 лв,но поне ще ти е приятно да си четеш.

Град
    [Градът, който никога не спИ]
    От както се помня, чета книги на английски Любимата ми е Selections from Oscar Wilde
    It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!

Град
    The Land Of Shadows, Sofiq
    Преди 1 месец си взех първата книжка на английски.. то си е цял роман де на Thomas Gifford - "The Assassini" ("Братството")
    `*The day I learn to fly, I'm never coming back...^

Глупости вършат само умните, за останалите това е ежедневие!

•●HEROES●•

Кажете накой друга книжка фентъзи или криминале....аз много ги обичам ама само на български ги чета ама сега и на английски ще почна
    I have lost contact with my soul....

Освен заглавията и авторите ако може
    I have lost contact with my soul....

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Книгите са най- добри в оригинал. Тоест, винаги когато мога да намеря дадена книга в оригинал си я вземам така вместо да се нервя с некадърните български преводи.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Е не винаги са некадърни.Даже напротив.Големите български издателства залагат на добри преводачи.Пример "Властелина на пръстените".ПРосто ,за да е добър превода трябва и преводача да има художествена дарба.Не случайно големи български писатели са били и преводачи.Иначе относно по-горния пост-The Children of Hurin-фентъзи е.Това е публикуван ръкопис на Толкин и разказва история,която е много преди Хобит или Властелина-от първата епоха на Средната земя.

Чета, но доста рядко. /На английски./

Сега съм започнала "Perfume: The story of a murderer".

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Сбогом на оръжията /Хемингуей
    Джейн Еър и Брулени хълмове /сестрите Брьонте
    Хъкълбери Фин

Започни с тези, няма да съжаляваш

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Брулени хълмове е наистина хубава книга,но на английски за човек,който не е чел много книги в оригинал може да има обратния ефект.Писана е на труден езк и Йоркширски акцент и по добре като свикнеш да не се откажеш от четенето на АЕ.Най-добре като стигнеш Advanced Ниво пробвай с нея.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си