- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Кичури с прежда/конци
Здравейте!Искам да попитам някой дали знае за това как става да си сложиш прежда/конци на кичур от косата си ? Много търсих и нищоо не намерих.. Благодаря предварително !
![]()
Ааааалала опа!! Животът ти е поп-фолк!
Ами не знам как точно става! Чувала съм, че можеш да си го сплетеш в плитка! Но това вече не е модерно!!!![]()
Аз пък чух, че било модерно да ходиш с пръст в едната ноздра!Първоначално написано от `*`MaLkA SlAdUrKa`*`
По темата- увиваш около кичура преждата или конеца и когато искаш да сложиш нов цвят го застъпваш с предишния(увиваш го с предишния). Ако не ти стои на косата пробвай да завържеш преждата за малко ластиче и самото ластиче за кичура.
Увивам спирално...ммм не мога да обяснявам=/...иначе става като го вплетеш в плитка, ама според мен е по- готино като цял кичур е увит в шарени конци.Първоначално написано от Whisskas
хипарски плитки
http://fc01.deviantart.com/fs12/i/20...y_baunilha.jpg
http://tn3-1.deviantart.com/300W/fs7..._parazitte.jpg
http://tn3-1.deviantart.com/fs7/300W..._parazitte.jpg
трябват ти качествени конци (може и прежда ) захващат малък кичур коса ... може да си с къса ,дълга ..тва няма зн просто да има малко косичка да може да се завържат конците за косата ти .
след това избираш дадения цвят и започваш да овърташ стегнато около кичура и конците който висят надолу (след като си ги завързала за косата)и така почваш да въртиш... това 'спираловидното ' се пряви като избереш един примерно зелен и един оранж само по 2 конеца и започваш да въртиш но върти така че да е равно да няма бубуни и да е право....!
и едно важно нещо докато въртиш дадения конец недей да въртиш косата и останалите конци!!!!може да избираш и вимаш по няколко конеца така ше ти е по-лесно.
http://prikachi.com/files/46873K.jpg
P.S by ~egoistiC
Най-добре се посъветвай с фризиор
на мен ми правиха един кичур, но предо доста години беше, мисля че първо изплете съвсем тънка плитка и после с някакъв по-специален конец усуква около плитката и така редуваше няколко цвята и на края на плитката имаше някакво манисто
елаате на гореещите плитки моляяяяяяяя
Whisskas ако зн кфи яки мога д ати направя .. ти каквото си шаренкоо!!!![]()
Ami to e slojno da se obqsni,no shte se opitam.Rejesh ot prejda dylyg konec svyrzvash dvata kraq pyhash si paleca i pokazaleca kydeto se svyrzva koneca ovyrtash taka che da se poluchi dypka.Vkarvash koneca v kichura i zatqgash sled tova pletesh na plitkaMoje da ne me razberete no... naistina e slojno za obqsnenie
![]()
leleee,super si! mn mi pomogna! az slu4aino vidqh temata i vednaga re6ih da eksperimentiram varhu kosata na bratov4ed mi,vapreki,4e e kasi4kaПървоначално написано от tigarski
ms mn! spr qko se polu4i
Да ама трябва някой да ми го направи ... веднъж се мъчих ли мъчих сама и накрая си отрязах косата![]()
Хаха това ми харесвааСега си 'наплетох' част от бритона и съм мега-доволна
![]()
{ Георги the one ♥ }
...........run MF run ;]
Може ли да качиш снимка.Първоначално написано от buttertoast
![]()
Голям размер на картинката! /machoka/
Бих,но фотоапаратае в сестра ми,а с телефона не стават хубави снимки.Като се видим ще го взема и ще пусна ^.^Първоначално написано от sweet_baby_cool
![]()
{ Георги the one ♥ }
...........run MF run ;]
Аз го правя по мн по-лесен начин и става наистина мн яко.Отделям един тънък кичур,връзвам за него 3 конеца прежда,разделям кичура на 2 и сплитам плитка(третия кичур е преждата).След това връзвам вече готовата плитка с друг конец прежда и отрязвам стърчащите,останали,ненужн и конци.Моята коса е тъмно кафява и с червена прежда става супер!![]()
V momenta sum v germaniq i ima Dorf fest vuv grada,v koito mi e ezikoviq kurs(St.Peter-Ording) i ima6e edna jena koqto plete plitki i takova koeto se uviva i cenata e 6 evro ZA 1 PLITKA i 20 EVRO ZA EDNA OT TEZI KADETO SE UVIVAt![]()
![]()
![]()
Malele ta tva i az moga da go napravq!Az sum probvala plitki i stavat mn dobre vuv bg imam rusa i tumno kafqva pregja i stava super sus tumno kafqvata,za6toto moqta kosa e takava,no svetlata ne mi stoi dobre.Kato se pribera 6te probvam i tova ili o6te tuk
![]()
![]()
![]()
Дай кат му е минала модата да не си го правим тогава.Първоначално написано от sarityy
{ Георги the one ♥ }
...........run MF run ;]
plela sym nqkolko pyti sestra mi s prejda... ne e trudno, no mi otne okolo 10 4asa za cqlata kosa...hva6ta6 prejda i q zavryzva6 kym korenite na kosata i oplita6 nadolu...ne e trudno!probvai![]()
Mi prosto e izturkano vsmisul ne e ne6to novo i intПървоначално написано от buttertoast
Оуу, ужас, това ми напомня на Пеньо от Биг Брадър!Първоначално написано от `*`MaLkA SlAdUrKa`*`
![]()
x
аь ус ефь пьтнсше
Айде сега някой да опише по - обстойно как се сплита това чудо![]()
http://fc01.deviantart.com/fs12/i/20...y_baunilha.jpg
![]()
......
SkYpE --- ex_clussive ;]
А! Браво! Точно за това се опитвах да обясня!Първоначално написано от Ex_ClUsSiVe
Значи!(да оточня, че може и други начини да има- по- лесни, но аз го правя така)
Необходими са(за един кичур): малко гумено ластиче, n-на брой конци(в зависимост от това, което искате да вплетете)
Стъпки:
1. На ластичето завързвате цвета, с който искате да започнете.(нормално двойно завързване)
2. Отделяте кичур коса(колкото искате дебел)
3. Слагате ластика на кичура и го връзвате с него(както си връзвате косата примерно на конска опашка, но само с кичура)
4. След като ластика е добре стегнат около кичура започвате да увивате кичура спираловидно с конеца. Стягайте колкото се може повече(за да не се разплита по- долу)
5. За да вплетете нов цвят: взимате друг цвят конец и все едно е част от кичура- увивате и него със стария конец. Когато се убедите, че вече е здраво закрепен започвате и с него да увивате.
6. За да направите плитката по- дълга от естествената си коса трябва да предвитите още докато сте по- горе на кичура да сложите още конци.
Ако има неразбрали да питат
Едит: ако има хора с две леви ръце да казват и да ви плета лично- само материали да си носите