- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Вегетарианци ли сте?
Mn mi e inter da razbera kolko ot vas sa vegetarianci..?4ustvat li se pylnocenno? Ot koga ne konsumirat meso?![]()
NqMaM nUjDa oT Mn fR,StIgAt mI 2/3,AlA TaKiVa 4E KoGaTo GrYm UdArI i SvQt PoMrYkNe,dA zNaE6 4E NqKoI RoVi V gRObA tI dA Te iZmYkNe!Ne E Ne6TaStNo mOmi4eTo ZaGuBiLo lUbOvTa nA EdIn GlUpAk,A E nE6TaStEn gLuPaKa,zAgUbIl pOsLeDnIq 6aNs dA StAnE 4oVeK!!!
не,но бих опитала
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
Нее, аз без месо не мога да живея![]()
az moga bez meso,no znam 4e ne trqbva da go izklu4va6 ot menuto si-vse pak e neobhodimo
![]()
Най- якото на анкетата е, че няма опция "да"
Инач(е по темата- никога няма да стана- просто не искам.
az sum :P ne qm nikakvo meso ot nzn kolky godini..![]()
EvErY sEcOnd ChAnCe bEg!nS w!tH a f!rSt step..
месото си е много важно, как няма да ям![]()
особено пък подрастващите трябва да го консумират, а не да се правят на вегетарианци![]()
![]()
Първо бъдете сигурни, че сте наясно със значението на думата "вегетарианство" - това не значи просто да се инятиш и да не ядеш месо. Има различини видове вегетариански диети - в едни случаи не се консомират месо, в други и млякото се пропуска, в други случаи субектът не приема и яйца, а в най-крайният случай(веганството) от хранителният режим се изключват всякакви храни от живитински произход.
Аз съм лактовегетарианец - приемам млечни продукти, но не и месо и яйца и честно казано не ми е зле и не се оплаквам. Не съм тругнал да го натрапвам на тоз и оня и да ги убеждавам "зарежи го, то т'ва не се яде", просто си живея както на мен ми е добре и толкоз!
Човек живее без въздух 3 минути, без храна 3 седмици, а без акъл цял живот!!!
Izvinqvam se 4e nqma otgovor "da" ,uj pisah takyf ama ne6to sym se obyrkala![]()
![]()
NqMaM nUjDa oT Mn fR,StIgAt mI 2/3,AlA TaKiVa 4E KoGaTo GrYm UdArI i SvQt PoMrYkNe,dA zNaE6 4E NqKoI RoVi V gRObA tI dA Te iZmYkNe!Ne E Ne6TaStNo mOmi4eTo ZaGuBiLo lUbOvTa nA EdIn GlUpAk,A E nE6TaStEn gLuPaKa,zAgUbIl pOsLeDnIq 6aNs dA StAnE 4oVeK!!!
Az predi godina nqkada opitah s laktoovovegeterqnstvoto i za okolo 4 meseca bqh. No posle po4na da mi prilu6ava, praviha mi izsledvaniq za drugi ne6ta, razbra se 4e imam zabolqvane, a ot nego posredstvom zabolqvaneto se razbra 4e imam i anemiq. Ti po rojdenie li si si vegetarqnec ili po sobstven izbor. Ta vaprosa mi e imal li si problemi sas jelqzoto, za6toto ne priema6 meso, i kak si go nabavq6, 6toto znam 4e ako ne skoro, to pak 6te probvam s vegetarianstvoto ama nz koga ta mi e lubopitno. bLAGODARQ PREDVARITELNO.Първоначално написано от Insalutary
Хранителният ми режим си е мой личен избор, но за да съм сигурен се консултирах с диетолог който ми помогна с доста полезна информация!Първоначално написано от cooool
Аз си имам проблеми с кръвното налягане и нивото на желязото в кръвта ми още от малък и периодично приемах определени медикаменти. От около 5 години вече съм ограничил храната си изключвайки определени неща, и честно казано от тогава не съм имал сериозни проблеми с инъче многото ми алергии и хронични заболявания!
Абсолютно всички неубходими за организма витамини, минерали и органична материя, човешкото тяло може да си достави от растителната храна. Поинтересувай се и проучи как стоят нещата с храните който ти приемаш и си изгради стабилен хранителен режим, защото все пак всичко е полезно, но в умерени дози.
Ами не съм вегетарианка. Ям си яйца, млечни продукти, старая се и месо да ям. Но никак не ми харесва. В последно време почти не ям, но не искам да спирам, тъй като ме е страх от анемии и други проблеми. Някой може ли да ми даде информация, ако не се яде месо, с какви други храни е удачно да се змести?
Може да не обичам месо, но за сметка на това пък ям риба често![]()
Сама трябва да решиш какво ще е менюто ти и какъв тип хранене искаш да имаш!Някой може ли да ми даде информация, ако не се яде месо, с какви други храни е удачно да се змести?
За този сайте се сещам в момента:
http://vegetarianstvoto.hit.bg/health.html
изчети го и после ми пиши ЛС ако искаш някаква допълнителна информация или разяснения.
Az predi da stana vegetarqnka, pro4etoh celiq sait.. no nz. pak ne6to qvno ne mi e dostigalo. to qvno pak 6te go otkazvam, ama nqma da e skoro, 4e maika pi6ti..Първоначално написано от Insalutary
10x vse pak
Аз съм! Месо никакво не ям, незнам защо.![]()
♥ ♥ ♥
Не не съм! А тези, които са - Мноо ви здравеАз съм животно.... не виждам нищо лошо да се хараня с месо... така все едно подценявам природата ми.... колкото до животните не си мислете, че не ги обичам.... обичам ги повече от хората може да се каже
![]()
Неее съм умряял ша' знайш' за твойта' слива миризлива, ша'знайш. Ебах ти майката керлива ша' знайш'... ОБИЧАААМ ТЕЕ !
Никога няма да стана вегетарианка.
ПП. Един въпрос - защо няма отговор "Да"???
http://www.jivotno.com/blqqqq - Дай 1 жълтица на рибката ми
Месото съдържа важни витамини за растежа и куп други неща свързани с организма на човека и смятам,че вегетерянството е глупаво нещо.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
I taka mi e dobre s mesoto![]()
Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head .....
+1Първоначално написано от rachel_billson
![]()
Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything..
Мразя месото ,но няма начин
Имам само един въпрос към теб - от къде си набавят всички хищни видова нужната органична материя?Първоначално написано от sexy_baby_originale
Отговор: Продуценти(растения) или консументи К1(растителноядни видове) и К2(хищници хранещи се с К1) следователно всичко което поемаш идва от растителните видове само дето е втора или трета употреба!