- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни ?
интересувам се от противозачатъчни за приятелката ми на 17 години е обаче неиска да иди на генеколог![]()
![]()
моля дайте съвет какви да си купи![]()
Фарматекс. След като не иска да иде на преглед, по-добре да вземе тези.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ама все пак по-добре да отиде на преглед![]()
Защото винаги щом затворя очи аз съм с теб, само с теб...
няколко пъти говорихме за това не немога да я накарам да иди а тези фарматекс съм чувал че се поставят във вагината и имало някакво парене
Щом не иска да иде на гинеколог,прегледайте сайтове или се консултирайте с фармацефт и се ориентирайте към противозачатъчни с по-малко хормони,желателно е.
^^пише се фармацевт
Да, препарат с локално действие е и има разновидности- крем, меки капсули и т. н. Но не съдържат хормони и са относително безвредни. Сори, ама без преглед от гинеколог не е желателно да взема хормонални контрацептиви.Първоначално написано от vasboy
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Честно казано най-добре да не купува нищо без лекарско предписание, защото противозачатъчните са нещо с което шега не бива.
Да, в аптеката биха и продали какво ли не понеже не е със специална рецепта, но просто е много рисковано!
Човек живее без въздух 3 минути, без храна 3 седмици, а без акъл цял живот!!!
Абе да вземе да иде на лекар - най-малкото, за да й обясни как да ги пие. То от такива тъпи опити за взимане на хапчета после въртят митовете за това колко били вредни. Но ако толкова не иска да иде на гинеколог да иде при личния си лекар. Или в краен случай, ако иска да вземе нещо да взима Линдинет 20 - те са с възможно най-ниската доза хормони - към 17-18 лв мисля, че бяха, но не съм сигурен в момента, ако ви интересува толкова утре може да проверя. Може и Жанин - те също са за млади момичета - 12-13лв са някъде, но Линдинет-а трябва да е по-добър.
Az ot blizo godina piq Diane 35, ne sa mnogo skapi okolo 11-13 lv, no az gi piq po drugi pri4ini. Ina4e, ginekologa mi kazva, pone kato go gledah po televiziqta, 4e tova sa edni ot nai-upotrebqvanite i prepora4vani zatova prepora4vam tqh, no kazvam i da ne pie ni6to, bez da e oti6la na lekar. Vse pak nqma da i izbodat o4ite.... bez konskultaciq po-dobre da ne pie ni6to, za6toto ne se znae kakav efekt 6te imat v/u neq, 4e da ne stane nqkoq belq za v bade6te, znae6 li. ne sam lekar da kaja.
Презерватив!?
На 17 е-няма резон да взема ок. А и Фарматекс го има и във вид на хапчета. Така поне четох в друг форум. Да пие това и да не се празниш в нея.
Подкрепям .. Плюс това след като води полов живот е задължително да посещава гинеколог поне за профилактични прегледи. А за противозачатъчните не коментирам .. Просто е задължително ..Първоначално написано от Insalutary
Помислете си ако тези, които вие й препоръчвате не й понесът?! .. Организмите са различни .. Точно за това трябва да посети и да се консултира с гинеколог. Иска, не иска - това е.
Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.
Първоначално написано от Drogiranata_
Първоначално написано от gigiii
и какво кат не иска да ходи..дали да отида на нейно място![]()
![]()
т.14 от Правилника!
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.