- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- хормонални хапчета
здравейте.разбрах че има хормонални хапчета които забавят менструацията.вупросът ми е как се казват,от каква възраст се използват и колко струват? мерси.
Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
правя малко оф топик, моля да ме извините...Първоначално написано от anonim4e2
не пий хормони - ще си прецакаш цикъла много лошо...не си заслужава просто...попринцип не е добре да се пият хормони докато си в пубертета, освен ако няма медицинска причина...
предполагам, че искаш да си забавиш цикъла, заради море...по-добре седмица преди да тръгнеш на морето започни да пиеш витамин "ц"...той забавя също, но е по-малкото зло...казвам по-малкото, защото аз заради него си прецаках менструацията много здраво, но тогава го пиех заради проблем с венците
какво става ако се пият?оправяш ли се после?мн жалко,винаги пропускам най-хубавото заради това,а и не ми се иска да използвам тампон...
Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
За Примолут-Нор ли питаш? Ако е за тях пиши тук или на ЛС да ти изясня повече.
ми незнам.може би.кажи ми повече.
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
Те също са хормонални, но не са особено силни и няма проблем да ги пиеш 1 път годишно. Започваш 2 дни преди морето и ги спираш предпоследния ден. Пият се по 1 сутрин и вечер. Пила съм ги за море и най-много 1 месец след това да имаш проблеми....нередовна мнструация. 2 дни след като ги свършиш ще ти дойде......Цената им е 6-7 лева за 20 хапчета( т.е. 10 дни). И все пак-умната. Аз не съм имала проблеми, но това не значи, че ти няма да имаш.
П.С.Ако се натъпче с витамин Ц знаеш ли какво става?
витамин С също забавя менструацията.
мерси![]()
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
между другото за каква възраст е?
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
Аз съм го пила преди да пия ок.....преди 16 значи.
Такамммммм........ за кой ли път питам що препоръчвате витамин С, без да знаете дали пие лекарства за анемия?!![]()
А, за примолута- година след него цикълът ми беше по 58-60 дни! Помисли си внимателно!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не пий такива хапчета по самопредписание.
А эа витамин Ц-с него си прецаках менструацията,така че не ти го препоръчвам.
[size=7][b][u]fosse cos
Освен Примолут Нор друго такова лекарсто е Оргаметрил. Но пий подобен род хапчета само по лекарско предписание.
Аз за това казах при мен.....Първоначално написано от kalpazanka
. Не мисля, че е фатално да си 1-2 дни неразположена на море. А и ние обикновено сме си планирали почивката така, че никоя от 3-те жени в къщи да не е на червено...
Тия хормони могат да ти прецакат здравето толкова сериозно,че не можеш да си представиш.Не само да ти прецакат цикъла,може да се окосмиш по лицето,може да спрът да ти растат гърдите,абе вс,дето зависи от хормоните,може да се обърне надолу с главата.Зареди се с тампони и толкоз,нщ няма да ти стане.