- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Едно място като София
Не говоря на шопски диалект а на македонски, но те си приличат и затова се бъркаш.Първоначално написано от exploitedteen
София е пълна с мангали и турци, както и с хора от бедните райони от С.З. България където има голема безработица и София е най-близкия голем град.
София - квартал на Перник!![]()
Рангел е прав за това, че на някои места няма канализация и че пасат крави (и то не само по селата).
Но пък тогава защо всички се бутат да живеят в София и броя на жителите непрекъснато нараства?
Заради безработицата в некои райони. В София наистина има повече инвестиции и възможности за работа от Враца например или Видин. Затова хората се заселват в Сф, а не че им харесва...Първоначално написано от zloto
Ето какво открих за София в един сайт, може да ви е интересно:![]()
"Най-сетне пристигнах в София, твърде голям и населен и много неприятен град."
Луи Жедоен, 1623
"София ни се видя първоначално твърде хубава (и то при едно изключително разположение), когато се показаха множеството нейни джамии, които на брой са повече от 24, доколкото можах лично да ги изброя, качен върху минарето на една от главните джамии, а също и многото ханове в този град. Но ние се разочаровахме, когато при влизането си видяхме едно неравно селище с колиби, примесени с хубави къщи, с обикновени базари, с малко постлани с камък улици и с извънредно много калища."
Генерал Д`Арш, 1700
"София е град без стени. Впрочем градът е огромен, тъй като има осем хиляди мюсюлмански, две хиляди български и хиляда еврейски къщи. Има 24 джамии и 7 православни черкви, които са подчинени па архиепископ. Всички къщи в града са мизерии, но се виждат и някои сгради, които са с по-солидна направа и са предназначени за магазини на стоки."
Кемпелен, 1740
"София е много лош град и хората са с лош нрав, защото стояха и ни зяпаха и ни плюеха, но не ни биеха.
Хенри Кевъндиш, 1589"
(Ако е отишъл в Перник сигурно са щели и да ги бият)
п.с. София не се е променила много през последните неколко века.![]()
Хаха ами искам или не искам, столица е все пак.Първоначално написано от exploitedteen
За съжаление си много прав.Първоначално написано от exploitedteen
А Рангел да си стои в провинцията и да си плюе колкото иска.
За 18 години в квартала, в която живея( Разсадника) са спирали водата точно 2 пъти- заменят старите тръби с нови.
Така е- панелки има, ама те са построени, за да задоволяват нуждата на твоите съграждани/съселяни, който след ликвидацията на селското стопанство и ТКЗС-тата се преселиха в София, за да си осигурят що годе нормален живот.
Това, че София заема такава важна част от твоето съществуване говори само едно- за него всички се сещаме. Ти сигурно с твоите авери като излезете във фешън къфето/на полето плюете София.
А за джамиите: аз лично повече от 1 в София не знам. Знам само, че при откриването на католическата катедрала през 2004 година един ватикански кардинал сравнява София с Йерусалим, защото в непосредствена близост се намират катедрала, православен храм, джамия и протестантска църква.(Не знам защо ти обяснявам това- никога няма да оцениш това- освен ако не е в твоята прониция де).
Единственото, което не ми харесва в София са многото коли. Но тези коли се карат все от някого и определено това не са само софиянците
Обичам София!Обичам я заради всичко онова, което е, с всичкия ни боклук, препълнени кофи, обгазен въздух, мръсни улици и т.н и т.н...
Който не е живял тук, само той не е усетил магията на големия град.
Обожавам нощна София/нямам предвид клубовете и дискотеките/, а атмосферата навън...сякаш града се преобразява, сякаш цялата шумотевица денем се заменя от един необятен простор, потънат ли в мрак големите булеварди и малките улички обграждащи ги...
Толкова е хубаво, толкова е хубаво да си щастлив и просто да се радваш на това, което имаш, да го оценяваш въпреки недостатъците му...
(:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
От сф по-голема провинция нема.Първоначално написано от ^Santra^
Не обсъждаме тъпия ти квартал а сф.За 18 години в квартала, в която живея( Разсадника) са спирали водата точно 2 пъти
Плюем сф само ако има софиянци при нас за да се гаврим с тех и тъпия им град, иначе последното нещо за което си говорим е сф. то нема и какво толкова да се каже за сф.Това, че София заема такава важна част от твоето съществуване говори само едно- за него всички се сещаме. Ти сигурно с твоите авери като излезете във фешън къфето/на полето плюете София.
На кой му пука? Тия цитати са стари, има години под тех. Джамиите сега може и да са по-малко, но със сигурност ходжата се чува по-силно от преди неколко века защото има тонколони на минаретата, а и мюсюлманите със сигурност сега са ви повече.А за джамиите: аз лично повече от 1 в София не знам.![]()
Ами вие затова и никога нема да се отървете от "боклук, препълнени кофи, обгазен въздух, мръсни улици и т.н и т.н.", защото си ги обичате и ако ги нема сигурно ще ви липсват.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
![]()
Дамз, ще ми липсва, защото едно нещо не може да бъде напълно съвършенно...
Ако не е боклука, друго ще е... и какво от това?!
Лошо е когато човек свиква с лошото! Съвършенство не може да се постигне, но требва да се стремим към него и да не се примиряваме с това което не ни харесва.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Градът така се преобразява, че и физиономията ти ще се преобрази ако не си дадеш портфейла пред насочен пистолет/опрян нож в гърлото.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
А ти пък точно си толкова страхливо ;PpP Не знам какво те кефи, ама те е бъзе да се движиш по тъмното ;PpP~
Кой плюе бе, това са фактите.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Или ви е неприятно да ви ги напомнят?
Размечтах се малко...хихи и виж какви слова редя (:
А колкото до страха-преодолява се с времето.
Романтично е бре, но на НДК си е страшничко и има полицаи дето дебнат дали непълнолетните си спазват вечерния час![]()
П.С-Не ме кефи да се движа по тъмното, харесва ми атмосферата на тъмното.![]()
Рангеле, тъпия ми квартал е част от София- дадох пример. С малоумните си цитати с годините нищо не каза. А глупостите, които изказа с всичките си мнения в темата говорят единствено и само за това, че говориш наизуст( явно не си идвал скоро НА София) и за комплексарщина.
Твоя пример не е важен защото той не опровергава моите думи за София по принцип.Първоначално написано от ^Santra^
Както виждаш има доста неща които не са се променили за неколко века и сега са си същите.С малоумните си цитати с годините нищо не каза.
Кое напримерот това което казах не е верно? Май ти говориш на изуст.А глупостите, които изказа с всичките си мнения в темата говорят единствено и само за това, че говориш наизуст.
+1Първоначално написано от Pliok0019
mindscan
Щом толкова пък си компетентен- подкрепи твърденията си с примери: в кои квартали на София няма водя лятно време, кои квартали имат външни тоалетни, къде се чуват джамии(?!).
Тук има достатъчно софиянци, които да кажат дали това е вярно или просто злобееш.
Моята не е градивна но е верна.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Нема ама, самите вие признавате че е мръсно, даже на некои им харесва.Ти плюеш- било мръсно, ама...
Ами все пак са в София, те знаят в какво бунище са пристигнали и като видят толкова боклук по улиците нормално е да хвърлят там. В Петрич едва ли правят така, там е чисто.като спре автобуса от Петрич и всичките си мятат боклука не в кофата, а на земята.
Единствения голем град с външни тоалетни е София!все пак сере във вътрешна тоалетна, а не на клекалото в двора и се вози на метро.
Това всичкото което го казваш си е типично избиване на комплекси и нема връзка с темата и с моите коментари.
Манете го тоя Рашо... или е крайно тъп, или се ебава (на никого не може да се вярва вече, хах).![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Обичам София, но я обичам от времето, както я помня като малка... Живея в "Лозенец" и помня квартала когато имаше само къщи, Витоша се виждаше от прозореца, имаше 3 коли на кръст по цялата улица и Сити Центъра беше парк с малко пазарче и павилионче за мазни банички и пирожки. А сега - нашата къща остана единствената на улицата ну, всичките ни тъпи съседи си продадоха местата и в замяна получиха 3 апартамента и куп съседи - простаци! На улицата ни няма място да вървиш по третоара, защото там са спрели БМВ-тата и Ауди-тата на готините собственици, които явно в тяхното село спират, където им хареса...
София е чудесен град, но просто никога не е бил строен и изграждан с мисъл за бъдещето и развитието й, а от там идват проблемите.
А положителните страни са много - от забавления през културната част до професионалното развитие.
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Язека като ойдем НА СофияТА, тва за мене е празник!
До преди 2-3 години - във всичките, сега не знам.Първоначално написано от ^Santra^
Кварталите които всъщност са села, вие си ги знаете кои са.кои квартали имат външни тоалетни
Ами където има джамии, там се чуват джамии.къде се чуват джамии(?!).![]()
Това за водата са измислици. А въпросните квартали, дето всъщност са села, имат външни тоалетни, но и вътрешни имат![]()
^ Не бил говорил наизуст. За твое сведение софийската джамия е най- тихата в България.Това за жалост не може да се каже за тези в Разград, Шумен, Кърджали, Казанлък...И още нещо- погледни картата на България и виж разположението на кварталите на провинциалните градчета. Ама айде сега лягай, че утре го дават много горещо и да полееш градината докато е по- хладно, че после като напече на полето