.
Затворена тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 147
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Рангеле, говориш на шопски диалект...

Едит: голямо изселване пада наистина, затова София е все по-пълна, защото се изселват...
    Не говоря на шопски диалект а на македонски, но те си приличат и затова се бъркаш.

София е пълна с мангали и турци, както и с хора от бедните райони от С.З. България където има голема безработица и София е най-близкия голем град.

София - квартал на Перник!

Супер фен
    Град
    в килера
    Рангел е прав за това, че на някои места няма канализация и че пасат крави (и то не само по селата).
    Но пък тогава защо всички се бутат да живеят в София и броя на жителите непрекъснато нараства?

Цитирай Първоначално написано от zloto
    Рангел е прав за това, че на някои места няма канализация и че пасат крави (и то не само по селата).
    Но пък тогава защо всички се бутат да живеят в София и броя на жителите непрекъснато нараства?
    Заради безработицата в некои райони. В София наистина има повече инвестиции и възможности за работа от Враца например или Видин. Затова хората се заселват в Сф, а не че им харесва...

Ето какво открих за София в един сайт, може да ви е интересно:

"Най-сетне пристигнах в София, твърде голям и населен и много неприятен град."
    Луи Жедоен, 1623

"София ни се видя първоначално твърде хубава (и то при едно изключително разположение), когато се показаха множеството нейни джамии, които на брой са повече от 24, доколкото можах лично да ги изброя, качен върху минарето на една от главните джамии, а също и многото ханове в този град. Но ние се разочаровахме, когато при влизането си видяхме едно неравно селище с колиби, примесени с хубави къщи, с обикновени базари, с малко постлани с камък улици и с извънредно много калища."
    Генерал Д`Арш, 1700

"София е град без стени. Впрочем градът е огромен, тъй като има осем хиляди мюсюлмански, две хиляди български и хиляда еврейски къщи. Има 24 джамии и 7 православни черкви, които са подчинени па архиепископ. Всички къщи в града са мизерии, но се виждат и някои сгради, които са с по-солидна направа и са предназначени за магазини на стоки."
    Кемпелен, 1740

"София е много лош град и хората са с лош нрав, защото стояха и ни зяпаха и ни плюеха, но не ни биеха.
    Хенри Кевъндиш, 1589"

(Ако е отишъл в Перник сигурно са щели и да ги бият)

п.с. София не се е променила много през последните неколко века.

Някак си ми става драго, че даже и да не живееш тук, София пак заема такава важна част от живота и битието ти.
    Хаха ами искам или не искам, столица е все пак.

Мега фен
    Град
    София
    Рангеле, говориш на шопски диалект...

Едит: голямо изселване пада наистина, затова София е все по-пълна, защото се изселват...
    За съжаление си много прав.

А Рангел да си стои в провинцията и да си плюе колкото иска.
    За 18 години в квартала, в която живея( Разсадника) са спирали водата точно 2 пъти- заменят старите тръби с нови.
    Така е- панелки има, ама те са построени, за да задоволяват нуждата на твоите съграждани/съселяни, който след ликвидацията на селското стопанство и ТКЗС-тата се преселиха в София, за да си осигурят що годе нормален живот.
    Това, че София заема такава важна част от твоето съществуване говори само едно- за него всички се сещаме. Ти сигурно с твоите авери като излезете във фешън къфето/на полето плюете София.
    А за джамиите: аз лично повече от 1 в София не знам. Знам само, че при откриването на католическата катедрала през 2004 година един ватикански кардинал сравнява София с Йерусалим, защото в непосредствена близост се намират катедрала, православен храм, джамия и протестантска църква.(Не знам защо ти обяснявам това- никога няма да оцениш това- освен ако не е в твоята прониция де).

Единственото, което не ми харесва в София са многото коли. Но тези коли се карат все от някого и определено това не са само софиянците

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Обичам София!Обичам я заради всичко онова, което е, с всичкия ни боклук, препълнени кофи, обгазен въздух, мръсни улици и т.н и т.н...
    Който не е живял тук, само той не е усетил магията на големия град.
    Обожавам нощна София/нямам предвид клубовете и дискотеките/, а атмосферата навън...сякаш града се преобразява, сякаш цялата шумотевица денем се заменя от един необятен простор, потънат ли в мрак големите булеварди и малките улички обграждащи ги...
    Толкова е хубаво, толкова е хубаво да си щастлив и просто да се радваш на това, което имаш, да го оценяваш въпреки недостатъците му...
    (:
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от ^Santra^
    А Рангел да си стои в провинцията и да си плюе колкото иска.
    От сф по-голема провинция нема.
    За 18 години в квартала, в която живея( Разсадника) са спирали водата точно 2 пъти
    Не обсъждаме тъпия ти квартал а сф.

Това, че София заема такава важна част от твоето съществуване говори само едно- за него всички се сещаме. Ти сигурно с твоите авери като излезете във фешън къфето/на полето плюете София.
    Плюем сф само ако има софиянци при нас за да се гаврим с тех и тъпия им град, иначе последното нещо за което си говорим е сф. то нема и какво толкова да се каже за сф.

А за джамиите: аз лично повече от 1 в София не знам.
    На кой му пука? Тия цитати са стари, има години под тех. Джамиите сега може и да са по-малко, но със сигурност ходжата се чува по-силно от преди неколко века защото има тонколони на минаретата, а и мюсюлманите със сигурност сега са ви повече.

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Обичам София!Обичам я заради всичко онова, което е, със всичкия ни боклук, препълнени кофи, обгазен въздух, мръсни улици и т.н и т.н...
    Ами вие затова и никога нема да се отървете от "боклук, препълнени кофи, обгазен въздух, мръсни улици и т.н и т.н.", защото си ги обичате и ако ги нема сигурно ще ви липсват.

Град
    I don`t know where
    Дамз, ще ми липсва, защото едно нещо не може да бъде напълно съвършенно...
    Ако не е боклука, друго ще е... и какво от това?!

Дамз, ще ми липсва, защото едно нещо не може да бъде напълно съвършенно...
    Ако не е боклука, друго ще е... и какво от това?!
    Лошо е когато човек свиква с лошото! Съвършенство не може да се постигне, но требва да се стремим към него и да не се примиряваме с това което не ни харесва.

Мега фен Аватара на machoka
    Обичам София!Обичам я заради всичко онова, което е, с всичкия ни боклук, препълнени кофи, обгазен въздух, мръсни улици и т.н и т.н...
    Който не е живял тук, само той не е усетил магията на големия град.
    Обожавам нощна София/нямам предвид клубовете и дискотеките/, а атмосферата навън...сякаш града се преобразява, сякаш цялата шумотевица денем се заменя от един необятен простор, потънат ли в мрак големите булеварди и малките улички обграждащи ги...
    Толкова е хубаво, толкова е хубаво да си щастлив и просто да се радваш на това, което имаш, да го оценяваш въпреки недостатъците му...
    (:
    Градът така се преобразява, че и физиономията ти ще се преобрази ако не си дадеш портфейла пред насочен пистолет/опрян нож в гърлото.

А ти пък точно си толкова страхливо ;PpP Не знам какво те кефи, ама те е бъзе да се движиш по тъмното ;PpP~

Плюйте бе, дишай чист въздух и плюй. То друго имаш ли за правене..
    Кой плюе бе, това са фактите.
    Или ви е неприятно да ви ги напомнят?

Град
    София
    И Рангел ( ) се изказа...

Град
    I don`t know where
    Размечтах се малко...хихи и виж какви слова редя (:
    А колкото до страха-преодолява се с времето.
    Романтично е бре, но на НДК си е страшничко и има полицаи дето дебнат дали непълнолетните си спазват вечерния час

П.С-Не ме кефи да се движа по тъмното, харесва ми атмосферата на тъмното.

Мега фен
    Град
    София
    Рангеле, тъпия ми квартал е част от София- дадох пример. С малоумните си цитати с годините нищо не каза. А глупостите, които изказа с всичките си мнения в темата говорят единствено и само за това, че говориш наизуст( явно не си идвал скоро НА София) и за комплексарщина.

Рангеле, тъпия ми квартал е част от София- дадох пример.
    Твоя пример не е важен защото той не опровергава моите думи за София по принцип.

С малоумните си цитати с годините нищо не каза.
    Както виждаш има доста неща които не са се променили за неколко века и сега са си същите.

А глупостите, които изказа с всичките си мнения в темата говорят единствено и само за това, че говориш наизуст.
    Кое напримерот това което казах не е верно? Май ти говориш на изуст.

Супер фен Аватара на preichetoy
    Град
    София, Люлин
    Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    На мен в София ми харесва. Както някои написа в предишните коментари - тук има от всичко по малко. Допада ми, че няма как да скучаеш.
    +1
    mindscan

Мега фен
    Град
    София
    Щом толкова пък си компетентен- подкрепи твърденията си с примери: в кои квартали на София няма водя лятно време, кои квартали имат външни тоалетни, къде се чуват джамии(?!).

Тук има достатъчно софиянци, които да кажат дали това е вярно или просто злобееш.

факти са това, което аз изложих в първото си мнение в темата- обосновани факти и критика, която е градивна.
    Моята не е градивна но е верна.

Ти плюеш- било мръсно, ама...
    Нема ама, самите вие признавате че е мръсно, даже на некои им харесва.

като спре автобуса от Петрич и всичките си мятат боклука не в кофата, а на земята.
    Ами все пак са в София, те знаят в какво бунище са пристигнали и като видят толкова боклук по улиците нормално е да хвърлят там. В Петрич едва ли правят така, там е чисто.

все пак сере във вътрешна тоалетна, а не на клекалото в двора и се вози на метро.
    Единствения голем град с външни тоалетни е София!

Това всичкото което го казваш си е типично избиване на комплекси и нема връзка с темата и с моите коментари.

Манете го тоя Рашо... или е крайно тъп, или се ебава (на никого не може да се вярва вече, хах).
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    Обичам София, но я обичам от времето, както я помня като малка... Живея в "Лозенец" и помня квартала когато имаше само къщи, Витоша се виждаше от прозореца, имаше 3 коли на кръст по цялата улица и Сити Центъра беше парк с малко пазарче и павилионче за мазни банички и пирожки. А сега - нашата къща остана единствената на улицата ну, всичките ни тъпи съседи си продадоха местата и в замяна получиха 3 апартамента и куп съседи - простаци! На улицата ни няма място да вървиш по третоара, защото там са спрели БМВ-тата и Ауди-тата на готините собственици, които явно в тяхното село спират, където им хареса...

София е чудесен град, но просто никога не е бил строен и изграждан с мисъл за бъдещето и развитието й, а от там идват проблемите.

А положителните страни са много - от забавления през културната част до професионалното развитие.
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Язека като ойдем НА СофияТА, тва за мене е празник!

в кои квартали на София няма водя лятно време
    До преди 2-3 години - във всичките, сега не знам.

кои квартали имат външни тоалетни
    Кварталите които всъщност са села, вие си ги знаете кои са.

къде се чуват джамии(?!).
    Ами където има джамии, там се чуват джамии.

Супер фен
    Град
    в килера
    Това за водата са измислици. А въпросните квартали, дето всъщност са села, имат външни тоалетни, но и вътрешни имат

Мега фен
    Град
    София
    ^ Не бил говорил наизуст. За твое сведение софийската джамия е най- тихата в България.Това за жалост не може да се каже за тези в Разград, Шумен, Кърджали, Казанлък...И още нещо- погледни картата на България и виж разположението на кварталите на провинциалните градчета. Ама айде сега лягай, че утре го дават много горещо и да полееш градината докато е по- хладно, че после като напече на полето

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си