.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Тема: Киста

Киста

Забелязах ,че krem4eto е писала , че има киста!

Тъй като найменованиято на тази "болест" ли как е там ми звучи доста плашеща...

Ще моля да ми обясните , какво представлява и пречи ли нещо на секса...

Град
    в мечтите ти
    Аз имам кисти и на двата яйчника.На единия се наложи операция, за другия пия противозачатъчни таблетки-те пречат на кистата да расте и да се образуват нови.Кистите сами по себе си не са опасни опасно е ако се разкъсат.не пречат на секса(защо ли имам чувството, че единственото, което ви интересува е дали дадено нещо ще ви попречи да правите секс)
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

И аз имам киста,до сега не са ме оперирали,но никога не се знае.Има различни видове кисти.Доколкото знам те изсушават яйчника/яйчниците.Ако тя стане над 7 см се налага операция.

Град
    Sofia
    А от какво се получава и с какво вреди,ако се "разкъса" какво може да стане ?
    and i m so sick of love songs so tired of tears why cant turn off the radio

Понеже не съм на ясно с темата бихте ли ми казали как се установява наличието на киста,смисъл някакви симптоми или нещо такова
    Boo!

Град
    в мечтите ти
    Ако се разкъса се получава кръвоизлив.При мен кистите се установиха при преглед на ехограф, защото имах силни болки, но доколкото знам има доста жени с кисти, които нямат никакви оплаквания и проблеми,че даже и не знаят дали имат киста. А от какво точно се получават-така и не разбрах със сигурност.
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

Повече от фен Аватара на TheLittleAngel
    Цитирай Първоначално написано от sky_l
    А от какво се получава и с какво вреди,ако се "разкъса" какво може да стане ?
    I az ne sym mnogo zapoznata s tozi problem no eto kakvo namerih po vyprosa:

Най-често срещаното заболяване при яйчниците е кистата, която се наблюдава при всяка втора жена. Най-общо казано тя представлява образувание, съдържащо течност. Този мехур нараства, подхранван от кръвоносните съдове.
    Възможно е да се завърти, като по този начин се спира достъпът на хранителни вещества, в следствие на което се появяват силни болки в корема, повръщане и др.

Различават се функционални и органични кисти. Първите се причиняват от смущения в мензисния цикъл. Те много често изчезват след мензис и не са канцерогенни.

Дейността на жлезите с вътрешна секреция се направлява от нервната система. Яйчниците се контролират от хипофизната жлеза. Когато жените са нервни и неспокойни, хипоталамусът, който е много чувствителен на психически смущения, започва да подава грешни импулси към яйчниците. Яйчниковият фоликул не освобождава овоцида, а продължава да се развива, като се пълни с течност. Ако кистата се образува след овулация, освобождаването на двата хормона – естроген и прогестерон продължава.

Функционалната киста не се нуждае от операция. Тя може да се излекува с помощта на медикаменти. Най-често помага приема на прогестерон в големи дози. Противозачатъчните хапчета блокират овулацията. Ако редовно приемате противозачатъчни таблетки, може никога да не се развие киста на яйчника.

Другият вид кисти са органичните. Те са различни по произход и е задължително да бъдат оперирани, защото има опасност да дегенерират в рак. При нарастване притискат пикочния мехур или червата, което може да причини тежки усложнения, дори вътрешни кръвоизливи.

Кистите се откриват при гинекологичен преглед чрез ехографско наблюдение. Ако имате смущения в мензисния цикъл и дифузна болка ниско в корема (а може да е силна и едностранна), се обърнете към лекуващия лекар.

Nadqvam se da sym pomognala s tazi informaciq, koqto namerih.
    Като бебче да ме гушнеш,
    с ръце силни да ме обгърнеш,
    с погледа си нежен да ме стоплиш
    и след това, бавно да си тръгнеш...

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Имам кисти от 16 годишна (тогава я откриха де). 3 пъти са ми правили пункция, а при последната решихме да пия ОК докато реша да имам деца. Тогава при ражадето( което не е по естествен път при мен) ще ме поизчистят. Моята специално е на тъканите, съединяващи яйчника с тръбите, а не на самаия яйчник. Не ми пречи на нищо. водя си абсолютно нормален полов живот. Сега чакам след 2 седмици да ми мине менструацията и да отида на преглед. Ходя на 3-4 месеца на видеозин, за да я следим. Опасно е, ако стане прекалено голяма и от вътрешното налягане се спука. Иначе не е болка за умиране
    Откриха ми я след преглед с ехограф. Причината беше, че 3-4 години менструацията ми почти не спираше. Най-много 30-40 дни годишно да съм била беуз менструация. От 12 годишна ходя по гинеколози и все нищо.малка съм била, от хормоните било....а просто явно съм имала кисти, но твърде малки, за да се видят. Бтв. 1 година пиех хапчетата на д-р тошков и за това време не нарасна кистата ми и с 1 мм.
    Местя темата т.1

Цитирай Първоначално написано от girl_in_black
    Ако се разкъса се получава кръвоизлив.При мен кистите се установиха при преглед на ехограф, защото имах силни болки, но доколкото знам има доста жени с кисти, които нямат никакви оплаквания и проблеми,че даже и не знаят дали имат киста. А от какво точно се получават-така и не разбрах със сигурност.
    На мен ми каза моята гинеколкожка,че е или от нерви или от Чернобил.

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Аз имам киста на млечната жлеза на лявата гърда.Доста неприятно е.Усеща се една бучка в гърдата.Разбрах, че е киста вчера,когато отидох на ехограф.Предписаха ми лечение с антибиотик и ако до 10 дена не се оправя ще ми я махнат оперативно.

Град
    Перник
    Киста по принцип може да имаш почти навсякъде в тялото.Аз лично имах киста на клепача на окото.И не знаех,докато не отидох за очила с диоптер.И лекарката каза,че имам киста.Бодна ме леко с игла и се оправи.. :P
    Never let the fear of striking out keep you from playing the game

болеше ли аз също имам киста там и е доста големичка сега ще отида на доктор при някой специалист в софия кажи ми опасно ли е
    Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq

Град
    Перник
    Слагате на един апарат където трябва да облегнеш челото и брадичката.Не знам твоята каква е.Моята не се забелязваше.Та като седнеш на "това" пуска една лампа която свети в окото ти (за да вижда офтамолога по-добре)Усещането е един допир,който въобще не боли.Те няма да те бодът в окото.Въобще не боли.Ще усетиш само студения връх на иглата.Няма нищо страшно.

доктора каза че имам киста на долния клепач на окото, това опасно ли е ?? не намерих нищо в google затова който знае да ми каже моля ви
    Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq

Град
    Перник
    Премахването му не е опасно,но по принцип може да е.Не съм офтамолог и немога да кажа,но в по горния коментар ти обясних,че въобще не боли

Супер фен Аватара на gabi_94
    ами аз имам някаква точица, малко топченце на очната линия на долния клепач и като си затворя окото ме боли и ми е гадно, дали е киста? трябва ли да ходя на лекар?
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Град
    Перник
    Вече за това не мога да ти кажа.Аз даже не знаех,че имам киста.Тя не се усещаше.Отиди на лекар,те знаят най-добре

Град
    TRYAN
    аз имах киста на гърдата преди 1 година.не ми мина от антибиотиците и трябваше да ме оперират,ама ве4е всичко е ок даже и белег нямам
    bez teb ia miama liybovta
    niama slunce i luna
    6tom ne si do men niama no6t i den

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от _cveti_
    аз имах киста на гърдата преди 1 година.не ми мина от антибиотиците и трябваше да ме оперират,ама ве4е всичко е ок даже и белег нямам
    При мен е същата работа, пих антибиотици, но бучката я има все още, по-малка е но я има.Много ме е страх! В понеделник ще ходя пак на ехограф да ми кажат дали ще ме оперират.

Град
    TRYAN
    Цитирай Първоначално написано от kPuCkA
    Цитирай Първоначално написано от _cveti_
    При мен е същата работа, пих антибиотици, но бучката я има все още, по-малка е но я има.Много ме е страх! В понеделник ще ходя пак на ехограф да ми кажат дали ще ме оперират.
    спокойно даже и да те оперират не е толкова страшно колко звучи.само няма да можеш да носиш сутиен около месец(поне при мен беше месец)
    bez teb ia miama liybovta
    niama slunce i luna
    6tom ne si do men niama no6t i den

Smile .....

Цитирай Първоначално написано от girl_in_black Виж мнението
    Здравейте аз съм на 17 години и днес излезнах от болница , заради киста на яйчниците.... До последно незнаех за съществуването им , въпреки че си ходя редовно на гинеколог .... Оперираха ме по спешност , защото кистата на единия я. се беше спукала , беше пръснала яйчника....Всичко се беше напълнило с кръв и болките бяха нетърпими... Сега съм със зашит яйчник , а другия е почистен .... Казаха ми , че причина за кисти може да е бръсненето , вследствие на което се получават обърнати косъмчета.....Но не мисля че е главна причина. Сега трябва да ги поддържам с Хомеопатия....Някой би ли ми обяснил Какво точно представлява ?
    Благодаря предварително

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Как така бръсненето ще ти причини киста на яйчника? Сигурна ли си, че си разбрала правилно и кистата е на яйчника, а не на срамните устни например?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Как и гога се обращат косъмчетата , когато си ги махаш със самобрасначка или когато е с епилатор или кола маска??? Защото знам че е много опасно да имаш косъмчета които растат навътре.

Мега фен Аватара на draid
    Кистата по своята същност е доброкачествен тумор, обикновено не е опасен за живота, но може да порасне и да причини редица проблеми. В случая ако е на яйчниците, може да не позволи забременяване.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си