Trqbvalo e da govorish s roditelite moje da sa konservativni ama te sa ti roditeli.No vse pak ti si reshavash.Uspeh s aborta i dano vsi4ko mine bezproblemno i dano pove4e da ne popada6 v tazi situacia,za6toto ako 1 den ima6 dete kato go rodi6 mnogo 6te sujalqva6 za aborta.Uspeh
emi moeto mneie na parvo mqsto ne si i pomislqi za abort nedei da ubiva6 edno nevino sa6testvo tova e nai golemiq grqh koito moje da izvar6i edna jena moje da se povtorq no ne si ot momi4encata na 12-13-14 i t.n det nemogat se grijat za deca rodi si deteto i si go otgledai to ne e vinovno za va6ata bezotgovornost pone taka az mislq no v nikakav slu4ei nedei da pravi6 abort polse tova ubistvo 6te ti terji na savesta cql jivot![]()
a momi4eto nqkolko puti vi kaza 4e nqma nito fizi4eskata,nito finansovata gotovnost da gleda dete!Kolko puti trqbva da go aje,a i temata ne e dali da go zapazi ili ne.Prikazvate naizust"ostavu go,ne go mahai,tova e grqh",no i ideq si nqmate kak se gleda dete,za6toto samite vie ste deca,vikate na mama i tati "dai" i te q dali ,q ne tova vas ne vi gree.ne znaete kak se otglejda tova detence ot par4e meso da stane stoinosten 4ovek taka,4e sprete da i govorite da go maha,tq ve4e e vzela re6enieto si,mojete prosto da q podkrepite,ne e nujno da sipvate sol v ranata.Samo jena,koqto e minala prez tova,znae kolko trudno se preodolqva bolkata,ne si mislete 4e e re6ila da pravi abort s leka ruka!!!Pisna mi ot malki i naivni deca!Първоначално написано от malkyglezotika
![]()
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Не е приятно да я осъждате,още повече,че на нея сигурно й е изключително тежко. Мила,пожелавам ти много кураж и сила,защото ще имаш нужда. Не знам какво е,но се опитвам да си го представя,защото много се притеснявам и при мен да не стане такъв гаф,защото понякога се случва да забравим отговорността и... Щом смяташ,че това е правилното решение значи е така,ти си знаеш какви са ти основанията и желанията за бъдещето. Аборта е много ранен,затова не смей и да помисляш,че това е все едно да убиеш детето си,защото не е така. Предполагам ще ти е много тъжно и мъчно след това,но по-добре един аборт сега,щом си решила,отколкото да не успееш завбъдеще и да дойде ден,в който не дай си Боже да обвиняваш децата си. Бъди силна,според мен това е вярното решение в твоята ситуация,ако бях на твое място щях да постъпя по същия начин,защото и аз съм току-що приета студентка и знам какво е поне да се притесняваш да не би изведнъж да ти се сгромоляса светът такъв какъвто е. Пожелавам ти успех,дано мине без усложнения,надявам се,че приятелят ти е до теб и те подкрепя.
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
еми сори че ще ти го кажа ама наистина сте много глупави и двамата..не сте готови за дете знаете риска да се прави секс без презерватив и все пак го правите...и колкото и да си личи по това че не сте наред не бива да убивате детето заради вашата простотия...![]()
Преди да са минали първите 3месеца,не може да се говори за дето,нито дори за плод,а само за зародиш. Който представлява две слети клетки-сперматозоид и яйцеклетка. Това не пречи всекидневно да отстранявате и да унищожавате свои клетки от тялото си-епилиране,депилиране,татуи ровки,напивания... Сравнението ми се позовава единствено на това,че всичко опира до факта,че не ни пречи да унищожаваме без жал такива миниатюрни частички на тялото си,но когато стане дума за такъв вид 'клетки' изведнъж всеки се превръща в моралист. Знам,че сравнението ви се струва смешно,жалко и шантаво и малцина ще го разберат,но и в двата случая унищожаваме частички от себе си. В единия случай не ни пука,защото сме ние,но във втория...ааах,колко е лошо.Но пък и в двата случая ние си носим отговорност и решаваме дали го искаме или не. Този зародиш още не е дете и ние ще решим дали да се превърне в човек или не. Ако смятаме,че не бихме могли да го превърнем в човек с главно "Ч",не смятам,че би трябвало да се рискува. По добре ли е да се роди дете,за което няма да се полагат достатъчно грижи/не е от нежелание,а от желание да му се осигури добър живот и да се бачка постоянно/,което няма да бъде възпитано добре пак поради същата причина,което след време ще обвини родителите си за всичко,което са му 'причинили',което ще опропасти и своя и нечий друг живот ? Кой би поел тази отговорност,да роди толкова млад дете и ако не се справи с отглеждането му,просто да каже 'ама аз опитах'? С опитване не става.Или можеш да бъдеш отговорен,или не. И малко са тези като авторката,които точно от отговорност се отказват от бъдещо дете,защото съзнават,че не са достатъчно зрели и че не могат да осигурят сносен живот на друго човешко същество. Аз немисля,че тя го отхвърля с лека ръка,просто защото е станал гафа и защото не й се иска да има 'товар'. Има си достатъчно уважителни причини да направи аборта и се нуждае единствено от подкрепа в този тежък момент. Спестете си обидите и ругатните,на нея ще й е достатъчно наказание и самия аборт.Първоначално написано от unicorn_f
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
да обаче като се напиеш или се татуираш не убиваш нещо което може да стане живо същество...ако вашите майки бяха направили аборт сега нямаше да ви има...ако всички грешат така и накрая убиват хора какво ще стане...![]()
Да, но не са направили абортПървоначално написано от unicorn_f
Всеки човек трябва да е малко егоист, в случея аборта е най-удачното според мен. И Бтв щом ще говориш условно, на теб ако ти се беше случило, какво щеше да правиш?И усобено ако с приятелят ти сте САМО от 5 месеца заедно??И примерно нямате средства,за да го отгледате това дете, а ви предстои да учите?Ако случайно ти се случи такова нещо? Сигурно ще кажеш-няма да ми се случи, бла бла...Ами и нашите родители не са правили аборт и ни има.Това са фактите...
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
unicorn_f , имаш ли си и на представа как се гледа едно дете ? Не става въпрос само за финансови средства , макар че и те играят ръководна роля, да не кажа дори първостепенна ? Аз тези пари ги нямам и няма как да ги имам за този момент , нито пък приятелят ми ги има . Той също е учащ , както и аз . Не мога да започна работа , а той не може да си намери нещо по-добро , защото беше прекъснал средното си образование , тъй като му се е наложило да замине поради семейни причини в Испания при майка си и да и помага . Какво искам да ти кажа ли ? Че той засега няма и средно . Започва тази есен като частен ученик . Та, аз как да си намеря сносна работа имаш ли си на идея? Или пък той? Като аз и той в момента сме в процес на развитие ! Имам племенник на 5 години . Често оставя в нас на гости за по седмица , две . Естествено аз съм му бавачка ... И само като бавачка е трудно да опазиш живота на едно дете , дори да не е твоето ... Аз самата психически не съм зряла за майка , както и приятелят ми .. Ти как си представяш живота на моето дете , ако го родя ? Аз ще ти кажа, защото съм мислила . Най-напред ние нямаме собствено жилище ... Къде да бъдем самостоятелни .. В нас ? В тях ? Не! После аз зарязвам висшето си образование , приятелят ми забравя за средно и висше и започва да мисли за работа, пари , денонощно , които така или иначе няма да стигат ... Детето тръгва на детска градина , забелязва модерните играчки на другите деца , които няма да ги има , а това после в училище ще бъде по-лошо за него . Като попитат майка ти какво работи евентуално ще отговори : " Тя е чистачка " . Ще попитат : " А баща ти ?" ... "Еми той е на пазара за роби " . После какво ? Като стане абитуриент как ще задоволя той/тя да бъде най-красив/а ??? А дали ще мога да го изуча ? Аз ще ти кажа отговора НЕ! С това момче съм от 5 месеца , а дали ще съм с това момче в следващите 50 години ??? И ако пък съм с него дали той ще е перфектния съпруг , баща ?! Направих едно кратко описание на живота около мен в следващите години ... Нима това е добро ? За това ли да го родя това дете ??? Стига ! Ти самата , не ти го пожелавам разбира се, след години може да попаднеш в същата ситуация .. недей казва, че няма , защото и аз така казвах , но никой не е застрахован повярвай ... На мен не ми е леко , никак , но нямам друг избор ...
Всъщност какво бях аз до сега ? Разбирах ли значението на живота? Не разбирах, нищо не разбирах. Какво значех аз?....
Стискам всичките си налични палци всичко да мине добре. И не ги мисли тия, които те критикуват. Ти за себе си си права. Аз в твоето положение бих искала да напрвя същото. При мен обаче за аборт не може и да се мисли и трябва да се пазя. Имаше още 1 тема за периода след аборта. Тези дни я прочети, пий ОК и не прави повече глупости. Умно момиче си, но сама си си докарала това на главата. не повтаряй грешката си. Успех утре![]()
eveto_xx първо мисля че съм достатъчно наясно с тези неща за да мисля какво правя и как го правя...но недей си боже да ми се случи в такъв труден период за мен не мисля че бих го оставила,разбирам ysmifka да беше на 14/15 и да е забременяла,но на 20 мисля че не е кой знае какво и поне родителите и ще я разберат и ще и помогнат колкото могат..
ysmifka защо не помислихте за тези неща преди да махнете презерватива?? и както казах по-горе според мен родителите ти ще го приемат долу-горе и ще помогнат с каквото могат...а щом си с това момче от 5 месеца и незнаеш дали ще си с него след години защо правите необмислени неща..?
ima li zna4enie za6to,prestani da q uprekva6 s tezi glupavi vuprosi,belqta ve4e e fakt i moje6 da i pojelae6 uspeh vmesto da q depresira6 izli6noПървоначално написано от unicorn_f
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
само казах моето мнение те ми зададоха въпроси и аз им отговорих![]()
А не мислиш ли, че мнението ти е меко казано крайно? Аман от хора които застават зад някакво наложено мнение без да преценяват, че ако не се отнеме живота на един що се отнемат тези на трима. Защото не е живот да нямаш пари за нищо. Не става въпрос само за даването на живот, а и за неговото развитие.Първоначално написано от unicorn_f
A day without sunshine is like you know...night
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!
да хората са се развили до толкова че да могат да мислят,да знаят какви възможности имат или нямат..
не задължавам никого да задържи бебето щом не го иска или щом не може да се грижи за него просто казвам че според мен не е редно да се убиват последствията от една глупава грешка...
]Първоначално написано от unicorn_f
Глупава грешка ще е да гледаш дете, което не може пълноценно да изживее детството сиДори с презерватив, гафа пак може да стане. Дай да не правим секс, само защото бъдещите деца не трябва да се убиват.
никой не казва че не трябва да се прави секс щом се съмнява някой в презервативите има и други начини да се предпазиш от забременяване щом не го желаеш и не си готов за дете...щото то може и да се прави секс както си искаш и щом не искаш дете-давай аборт веднага нищо че може да убиеш някои учен,спортист някой актрьор или там каквото може да стане детето,нека да убиваме бъдещото поколение щото ни се прави секс без предпазни мерки.
Чакай бе, при всички предпазни средства има опастност! Кво говориш все едно всяка втора прави аборт? В кой век живееш въобще? Ти осъзнаваш ли колко е трудно да се гледа дете? Айде роди едно две и тогава разправяй как била на 20 и можела да си поеме отговорността. Много сте ми интересни тези, които дават акъл, а дори не знаят за какво става въпрос.Първоначално написано от unicorn_f
ми аз поне си казах мнението,не забелязах ти да си дал/а мнение по въпроса само успорваш нечие мнение което не ти харесва.момичето искаше мнения и съвети и аз си казах мнението..освен това като не е готова за дете защо изобщо иска мнения като накрая сигурно ще го махне...
Щом оспорвам твоето, мисля че е ясно какво е мнението ми. А и никъде в темата не прочетох, че момичето иска съвет ДАЛИ да направи аборт.
ами щом не иска съвети тогава за кво да я пише тази тема,за да се похвали за добре свършената работа ли?
Ти какво, прочете заглавието на темата и реши веднага да даваш мнение ли? Ми направи си труда да и видиш първия пост и ще разбереш.Първоначално написано от unicorn_f
Което няма нищо общо с темата.. Тя сама каза "не ме упреквайте, достатъчно съм объркана". А ти май точно това правиш.