- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата трови и задушава българската култура!!!
АЛЕЛУЯ!!!Чалгата трови и задушава българската култура!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett
'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...
echii <3
Това някаква шега ли е?Тая трябва да бъде съдена ,че се гаври с безсмъртната песен на Куин !Тия толкова ли пропаднаха,че почнаха да крадът песни и от други стилове!Текстът истина ли е?Толкова е прозаичен,сигурно щото "умните" фенове на чалгата няма да схванат ,ако се ползват символики и метафори.Първоначално написано от iliana_svoge
Абе ей, кротни се малко. Мисля знаеш на група с какъв статут е оригиналната и колко е просташко и селско точно на нея да се направи такъв кавър с толкова тонове простотия в него. Принципно гледам да не съм краен прекалено, и не съм дори особено фен на Куийн, обаче тази постъпка действително е за съд. Не може така.Първоначално написано от iliana_svoge
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
mn sum suglasna s tebe,az govorq samo za textaПървоначално написано от ScionOfStorm
![]()
Ми от моя гледна точка за мен си не е истина, но пък действително колкото и за "упадъчна" музика да се приема, фолкът няма да отмре и ще си поддържа стотиците хиляди привърженици (или милион и нещо, се в гъз). Това е положението, щеме или не =)
Хубава реакция, мерси![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Не чалгата е виновна, ами простият народ, слабите родители и неразумните хлапета. Аз извличам само доброто от чалгата, без тя да ми пречи или да ми влияе.
И ЛокУуУуПървоначално написано от Alco
![]()
![]()
Grumpy old madman
Има една заблуда,която витае в българското общество и тя е ,че чалгата е най-популярната музика.90% от братята манго слушат чалга-факт,около 70% от хората между 10-22 години(грубо казано) също слушат чалга и около 70% от хората над тази граница не слушат чалга.Те може да имат търпимост към тази музика,но не е нещо,което си пускат в колата или у дома.Лошото е ,че хората,които слушат чалга,а това са предимно млади хора,искат постоянно да натрапват тази помия ,пускат я по заведения,щото там ходят предимно млади хора и т.н.Но за мен чалгата не е най-популярната музика и концертите го доказват,защото Пайнер ако пълнят 7-8 хиляди,то рок концерти примерно пълнят в пъти повече.
В грешка си. Планета Пайнер турнетата из градовете общо събират стотици хиляди сигурно, а рок концертите (повечето, на които съм ходил), събират по не повече от 2000 души, примерно. Металика и Мейдън са по-голяма рядкост, говоря за редовните на групи, които идват у нас.
Crematory ще съберат не повече от 1000 души според мен (само не знам в читалището ли беше Ботев), Nile и Belphegor + Grave - едно 400-500 макс. Горгорот 500 да речем, даже 400, защото са на бате Гаал, и така...
Ако броиш големите рок концерти - Снейк, Лепърд, т.н., т.н., те наистина събират доста хора, но пак са по-малко от великото турне на Планета. 'щото в крайна сметка ако излезе Азис се сещаш какво става, нали?
Майкоооо, аз ако влезна в тоя форум, тряа да се самоубия после, ебаси срама да вляза в ГНУСЕН ЧАЛГАРСКИ ФОРУМ С ТЪПИ и изпростели фешънчета.. гххх.. додрайфа ми се.. след малко пак идвамПървоначално написано от cherinka
А, забравих.. нашите ВЕЛИКИ поп-фолк/чалга "звезди", м/у които за жалост си имам адашка.. гадост.. та те никога няма да достигнат нивото на Armin van Buuren /The World`s No1 DJ/, на Металика, на Guns`n`Roses, На Мадона ако щете, на Elton John, на която и да било др звезда.. погледнете просто за какво става дума на тазгодишното парти на Армин...
http://www.youtube.com/watch?v=r0ukhvnUMoo&feature=user
http://www.youtube.com/watch?v=bIBO5...eature=related
Това никоя от нашите чалга изпълнителки НИКОГА не може да го постигне..
итърнълке, честно да ти кажа че по-голямата част, особено на тоя тип концерти, дето аз посочих, са точно такиваПървоначално написано от eternal_eyes
![]()
Мъл-ча, мъл-ча![]()
Ти що спря у уърлдо да пишеш, смени стилеца? ;р
Кви няколко дена, оная тема беше преди седмици о.О старите забравяме!
хяхя, всичко е ясно, простено ти е ^^
Аишето вика:не ма интересува,ча пеят на плейбой.Да си пеят на плейбой пак е ми аресва!
Цитат от културните фенове на чалгата.Ромската култура е във възход покрай чалгата.
Чалгата е виновна че вие сте тъпи![]()
Ама вложете малко мисъл.. моля ви...
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Ооо,Аише,как си брато.Слушаш ли бангията?Ма нали знаеш,че там пеят на плейбой,имай го впредвид,знам ,че за теб няма значение,че ти си аресваш само гибеци и цигания да има,ама все пак го знай!Ти да не си завършил Харвард?Няма значение,говорим,че чалгата е за хора без музикален вкус и без културни ценности,никой не иска да засяга тема кой е по-интелигентен.Може и Айнщайн да си и пак да нямаш никаква музикална култура!Първоначално написано от DjBaloon
Аз ли нямам?
Аз за разлика от ограничените плюещи чалгата имам познание в повечето стилове музика и имам любимци сред всички
Имаш познания от сръбско до циганско.Човек с добър музикален вкус никога няма да слуша поп-фолк.Първоначално написано от DjBaloon
Вечер кво праиш?![]()