.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 138
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от darking
    Цитирай Първоначално написано от buffalo88
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Колкото повече напредват технологиите толкова по ясно ще става че няма богове и вярата в нещо божествено ще стане излишна и не само това,а направо ще си бъде спънка за доразвиването човекшкия индивид.
    Ти си някъв супер материалист.. има много неща който трябва да осъзнаеш.. да не говорим,че науката колкото и да се развива никога няма да обясни какво става с един човек и душата му след смъртта..
    Каза му го...
    Абе всеки си знае своето. За разлика от всички останали k'maп успява да докаже твърденията си.
    На мене още нищо не ми е доказал.
    Ти като не приемаш , никое доказателство, как искаш да ти се докаже? Знаеш си своето , ама истината е далеч по-различна.
    Ти не можеш да ми казваш кое е истина и кое не е. При положение че я знам, знам и че ти грешиш, докато ти не можеш да си сигурна в своето.

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от darking
    Цитирай Първоначално написано от buffalo88
    Колкото повече напредват технологиите толкова по ясно ще става че няма богове и вярата в нещо божествено ще стане излишна и не само това,а направо ще си бъде спънка за доразвиването човекшкия индивид.
    Ти си някъв супер материалист.. има много неща който трябва да осъзнаеш.. да не говорим,че науката колкото и да се развива никога няма да обясни какво става с един човек и душата му след смъртта..
    Каза му го...
    Абе всеки си знае своето. За разлика от всички останали k'maп успява да докаже твърденията си.
    На мене още нищо не ми е доказал.
    Ти като не приемаш , никое доказателство, как искаш да ти се докаже? Знаеш си своето , ама истината е далеч по-различна.
    Ти не можеш да ми казваш кое е истина и кое не е. При положение че я знам, знам и че ти грешиш, докато ти не можеш да си сигурна в своето.
    А значи ти можеш да си сигурен в своето..."Бог съществъва , само трябва да повярвате" ... Къде го бе?
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    тук таме
    Някъде из небесата или на тавана....То трябва първо да повярваш и той бог като ти надзърне в съзнанието,което не е много сигурно че ще е скоро,щото има в много хора да надзърта,та като надзърне и види че не си опорюнист и ще ти псуне стълбичка да се качиш при него да цаката карти....
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

За Бог теорията изключвам.. причина: Ако Бог е създал Вселената кой е създал него тогава...А за големия взрив...мммм...ок нямало е нищо..от нищо нещо може да стане обаче интересно ми е това нищо къде се намира..изобщо какво точно представлява, защото във всяко "нищо" има малко "нещо" и оратното... а ако сме експеримент на огромни извънземни...и сме толкова микроскопични, че чак сами не осъзнаваме...но тогава ми идва друг въпрос..."големите" извънземни част от какво са...експеримент на още по големи ли?... мисля че отговора на този въпрос получаваме след смъртта си (ако имаме късмет)

Ако знаехме, щяхме да сме нещо повече от това което сме.

Цитирай Първоначално написано от Da_Be_Da
    За Бог теорията изключвам.. причина: Ако Бог е създал Вселената кой е създал него тогава...
    Ако Бог е създал времето, то Той ще има ли нужда от време, за да съществува?

хаха Бог ли ... извинявам се много ама кой е измислил Библията .. кой я е разпространил.. и ние всъщност не сме създадени от Бог.. вярно от маймуни да .. но щом е от маймуни .. трябва много много време докато маймуната стане човек .. ами тези маймуни сега които са що не стаат хора странно някой е помогнал за по - бързото развитие на хората ! Тъй ся за въпроса -- Вселената си е била там и когато е станал този взрив .. но ако не беше той.. Щеше още да си има Динозаври.. а хора.. Незнам.. Ние сме най-отвратителните ЖИВОТНИ на тая планета и изобщо в Галактиката .. Ако въобще има живот.. на другите планети.. !!!

Не мога да ти хвана мисълта.

Теорията за Големия взрив казва, че Вселената е създадена чрез него.

защо трябва да има начало или край ?....всичко това с вселената или е прекалено сложно или прекалено просто за човешкото съзнание.....типично за хората е гледат повърхностно на нещата...рядко някой осеща потенциала около него....за разбереш самия смисъл на вселената трябва да започнеш да твориш и да се съпоставиш с нея и може би някой ден ще осъзнаеш какъв е принципът и въпросът да го има всичко това около теб
    Не целта е цел, а пътят

Трябва да има начало, заради величината "време". Не можеш да изминеш безкраен период от време, следователно времето трябва да е започнало някъде.

Град
    тук таме
    алоуууууу @play_life хората не са произлезли от маймуните....Дарвин е казал че сме най-близки до тях,но не и че произлизаме от тях!
    Всяко начало бележи края на едно ново началои всяко начало е поставено след края на нещо друго...един постоянен кръговрат!Величината време е излисмена от хората за да могат да си подреждат и аранжират ангажиментите през деня и за да има подреденост...типично за човешките същества-искат да постигат ред и порядък,защото немогат да контролират хаоса и се страхуват от него...

Фен
    Град
    Пловдив
    А ти знаеш ли кога е живял Дарвин. Опитваш се да се правиш на модерен човек на модерната наука с твоите теории за всичко, а в същото време се
    оповаваш на някакви стари теории!
    Според мен ти нямаш никаква представа за нещата около теб въпреки, че си мислиш, че си много мъдър и умен.
    Не можеш да си сигурен в нищо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Тия теории стари и нови не може да си сигурен, че са истина щото сещаш ли се как хората са били сигурни, че земята е плоска, но какво се оказало???
    И пак не можем да сме сигурни винаги има едно "НО"!
    Едно голямо "НО" което променя всичко...
    Така, че не ми обяснявай за кръговрати, за еволюции и за господ!
    Тва са философски въпроси! Тоест въпроси които остават без отговор...
    А отговорът не е един за всички, всеки трябва да намери отговорите в себе си! Аз съм го постигнал надявам се и ти също, но едва ли е така, щом продължаваш да гледаш само пред теб без да можеш да видиш какво се случва около теб! Обърни внимание на малките детайли! На незначителните неща!!! Именно там ще откриеш отговорите които търсиш!
    Искам да ти дам един пример, за това мое твърдение, че отговорът на философските въпроси е индивидуален за всеки.
    Например:
    Можеш ли да кажеш да хората как да изживеят дните си можеш ли да им кажеш какъв е смисълът на живота?
    Естествено, че не можеш! Това е нормално Никой не може да ти каже какъв е смисълът на живота! ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА СОБСТВЕНА МИСИЯ ТУК НА ЗЕМЯТА И САМО ТОЙ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ КАКВА Е И КАКЪВ Е НЕЙНИЯТ СМИСЪЛ!
    Така, че не се опитвай да обясняваш на всички отговорите си за тези философски въпроси, защото хората са доста различни и много малко хора мислят като теб, и имат характер близък до твоя.
    Не се ядосвай когато някой не е на твоето мнение!
    Това е просто форум за дискусии, а не за спорове!
    Be Happy!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Град
    тук таме
    Кога пък съм се правел на модерен.Всичко ново е добре забравено старо.Никога не съм се мислил за мъдър и недей да я употребяваш тази дума при положение че никой тук не знае значението й,включае мене и тебе.А ти можеш ли да бъдеш сигурен в нещо,могат ли християните да бъдат сигурни в религията си....те хората сега са убедени че има бог,но след време какво ще се окаже.Винаги има една истина,една константа покрита с много пластове боя,лъжи,маски и прочие.Това НО го има понеже в света има зависимости между променливи и константи.
    Я пак....еволюцията и кръговрата били философски въпрос....все едно да наричаш хранителната верига хипотеза....Всеки въпрос има много отговори,защото има много гледни точки.Всеки въпрос има отговор,но в повечето случай няма човек който да го даде.Ти и да намериш отговор в себе си от къде ще си сигурен че е истинския и че не живееш заблуден от самия себе си.Аз гледам на нещата от различна гледна точка,от мащабна гледна точка,защото съм грандоман.Това че ти се задоволяваш с малките неща в живота не означава че си намерил правилния път за себе си и така да е,откъде си сигурен че е правилен,като неможеш да бъдеш сигурен в нищо.
    Въобще не ме познаваш,ако ме познаваше щеше да знаеш че мога да виждам както в общ аспект,така и детайлно.От къде си сигурен че там ще се откритият отговорите при положение че нямало нищо сигурно?
    Всеки човек иска да живее щастливо,което се явява константа за това как да си изживеят дните,което означава че могат да бъдат давани съвети и насоки.Мога да кажа какъв е смисъла на живота погледнат личностно и мащабно.В личностен план смисъла на живота е щастие,а в мащабно е развитие!
    Хайде сега мисии имало...т.е. нещо ти е писано и нещо трябва да изпълниш...пф хахахах
    Аз не се опитвам да обяснявам,а да дам гледна точка,защото ако гледаш нещата само от една гледна точка,се нарича консерватизъм и ограничение.Спора е хубаво нещо,от него се ражда истината!
    Назад си от същноста за тези "философски въпроси".Истината винаги е една,но всеки човек я минава през своята си призма и я променя малко или много,но това не променя факта че тази истина съществува.
    Ако нищо не е сигурно,то тогава неможем да бъдем сигурни че ще умрем....ухааа вечен живот.Има много сигурни неща,наричат се константи,които си взаймодействат с променливите.И въпреки това пак има много относителни неща.Със сигурност има постоянен кръговратна веществата и със сигурност ще продължава да съществува дори след като каталясаме.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Във форума става въпрос за философия и религия. Философиските спорове може да използват доказателства и логика, но религията се базира на вярва. Не се опитвайте да "доказвате" съществуването на Бог.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Във форума става въпрос за философия и религия. Философиските спорове може да използват доказателства и логика, но религията се базира на вярва. Не се опитвайте да "доказвате" съществуването на Бог.
    Бог може да бъде доказан чрез много неконсистенции в текущите научни теории за сътворението на Вселената.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Бог може да бъде доказан чрез много неконсистенции в текущите научни теории за сътворението на Вселената.
    Кажи го на k'man

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Кажи го на k'man
    Казах му го. Той има вяра в човешките открития и спекулации, аз вярвам в Бог. Няма голяма разлика.

Фен
    Град
    Пловдив
    Кога пък съм се правел на модерен.Всичко ново е добре забравено старо.Никога не съм се мислил за мъдър и недей да я употребяваш тази дума при положение че никой тук не знае значението й,включае мене и тебе.А ти можеш ли да бъдеш сигурен в нещо,могат ли християните да бъдат сигурни в религията си....те хората сега са убедени че има бог,но след време какво ще се окаже.Винаги има една истина,една константа покрита с много пластове боя,лъжи,маски и прочие.Това НО го има понеже в света има зависимости между променливи и константи.
    Я пак....еволюцията и кръговрата били философски въпрос....все едно да наричаш хранителната верига хипотеза....Всеки въпрос има много отговори,защото има много гледни точки.Всеки въпрос има отговор,но в повечето случай няма човек който да го даде.Ти и да намериш отговор в себе си от къде ще си сигурен че е истинския и че не живееш заблуден от самия себе си.Аз гледам на нещата от различна гледна точка,от мащабна гледна точка,защото съм грандоман.Това че ти се задоволяваш с малките неща в живота не означава че си намерил правилния път за себе си и така да е,откъде си сигурен че е правилен,като неможеш да бъдеш сигурен в нищо.
    Въобще не ме познаваш,ако ме познаваше щеше да знаеш че мога да виждам както в общ аспект,така и детайлно.От къде си сигурен че там ще се откритият отговорите при положение че нямало нищо сигурно?
    Всеки човек иска да живее щастливо,което се явява константа за това как да си изживеят дните,което означава че могат да бъдат давани съвети и насоки.Мога да кажа какъв е смисъла на живота погледнат личностно и мащабно.В личностен план смисъла на живота е щастие,а в мащабно е развитие!
    Хайде сега мисии имало...т.е. нещо ти е писано и нещо трябва да изпълниш...пф хахахах
    Аз не се опитвам да обяснявам,а да дам гледна точка,защото ако гледаш нещата само от една гледна точка,се нарича консерватизъм и ограничение.Спора е хубаво нещо,от него се ражда истината!
    Назад си от същноста за тези "философски въпроси".Истината винаги е една,но всеки човек я минава през своята си призма и я променя малко или много,но това не променя факта че тази истина съществува.
    Ако нищо не е сигурно,то тогава неможем да бъдем сигурни че ще умрем....ухааа вечен живот.Има много сигурни неща,наричат се константи,които си взаймодействат с променливите.И въпреки това пак има много относителни неща.Със сигурност има постоянен кръговратна веществата и със сигурност ще продължава да съществува дори след като каталясаме.
    В нищо не съм сигурен и никога няма да бъда сигурен, че съм поел по правилният път, но това е моят избор и за мен той е правилният, така че нямам никакви намерения да се лутам цял живот в търсене на правилният път, след като няма никаква гаранция, че той е най-добрият и затова съм избрал един добър път в живота си и не мисля да го променям, защото държа на избора си и го смятам за правилен, дори и да не е съвсем така! А що се отнася до Господ това отново се оказва Философски въпрос на който науката няма да намери отговор никога!!!
    Отговорът е в самият човек!
    Ако вярваш в него той съществува за теб, ако не той не съществува за теб... Просто е не знам защо все се опитваш да намираш сложни научни обяснения за всичко след като всичко е пред очите ти...
    Животът е такъв какъвто искаш да бъде и никой не може да го промени!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Град
    тук таме
    "А що се отнася до Господ това отново се оказва Философски въпрос на който науката няма да намери отговор никога!!! "
    Сигурен ли си....И кое ти дава тази сигурност?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    "А що се отнася до Господ това отново се оказва Философски въпрос на който науката няма да намери отговор никога!!! "
    Науката изучава нашият физически свят, а Бог е отвъд него.

без да се изтласквам много ще кажа, че според мен науката не се развива в правилната посока. Тя по всякакъв начин се опитва да птрече съществуването на Бог. Според мен също така и нашите умове, които се опитват да си обяснят всичко са твърде недоразвити, за да отговорят на въпроси от такъв мащаб.
    A wise man remembers his friends at all times; a fool, only when he has need of them.

----> http://prize.bg/mimilia

Науката изучава нашият физически свят, а Бог е отвъд него.
    Бог е И ВЪВ физическия свят и извън него. Той може да контролира всичко директно. Може така да изкриви законите на Вселената, че да се наложи да хвърлиш научните трудове на Айнщайн на боклука.

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    нещо необятно...
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Фен
    Град
    Пловдив
    Има много заблудени хора на тоя свят според мен... И това не са вярващите!

Град
    тук таме

Няма нищо извън физическия свят....просто защото всичко е изградено от атоми и молекули и кислорода които също не се вижда и антиматерията....всичко!
    как може да сте толкова ограничени немога да разбера...няма такова нещо като "извън физическия свят"!Толкова ли ви е лошо въображението че неможете да си представите атомите и как абсолютно всичко е изградено от тях.Всичко свръх или не свръх естествено....като със свръхестетвено се наричат обекти и явления които още не са изследвани е изградено от атоми.Като има много взаимодействия между атомите като гравитационни полета например.
    Религийката ви е обречена....като всяка друга преди нея.Всичко си има своя край и религиите не правят изключение и ако не сте убедени че е така единственното което трябва да направите е да почетете малко история.
    Всичко е копие на копието на копието на копието....християнството не е нищо повече от копие на други религии преди него....в които религии също разни са умирали и на третия ден са възкръсвали.
    Както неможем да променим факта че планетата Марс съществува така неможем да променим факта че тази религия ще бъде измесетена или опт друга религия или от философско движение....едно постоянно движение,развитие и еволюиране.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си