- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вселената...
Даже сега като се замисля..Дали като си отговорим на големия въпрос за Вселената, ще започнем да си отговаряме на все повече и повече въпроси, които са в следствие на нея? И дали един ден тези въпроси ще се изчерпат и ще ни накарат да тръгнем по обратния път, от където сме дошли?
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
Във всичко, което казвате, има доза истина.Това е една много голяма и непозната за нас област...
Всичко е възможно..![]()
От нас зависи, дали ще доживеем момента в който ще си отговорим на тези въпроси. Все пак никой не знае кога ще стане това...![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
аз като ви казвам, че любопитството ще ни довърши... и пак ще спомена ЦЕРН...![]()
Ако не беше любопитстовотo сега нямаше да е открит дори и огъня!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Истината е в баланса и умереността, това го твърди християнството.
Тоест, не да няма любопитство, но не и да се прекалява безразборно с него.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
За съжаление всичко има своя край... Дори Бог.. Така трябва да бъде!
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
ХАХАХАХАХА осъзна ли каква глупост каза....в християнството няма равенство....ако имаше равенство,то дявло и бога щяха да равни!В християнството има РАЗДЕЛЕНИЕ и то принудително,чрез заплахи с насилие,което манипулира психиката на хората!Истината е в баланса и умереността, това го твърди християнството.
Тоест, не да няма любопитство, но не и да се прекалява безразборно с него.
Съгласен съм с равовесието,трябва да има равовесие във всичко,но между другото да знаеш от мен,че нарушаването на равновесието не променя света....от едно нарушаване на равновесеито може да се доведе до много хубави неща,по често до по лоши и да бъдат убити много животни,много хора,много растения и дори и цяла планета....света ще продължи да съществува,защото H2O-то си е Н2О на която и планета да се намира,дори и на Марс.
Човешките същества се стремят към равновесие,защото живота им е изключително много лабилен и лесно унищожим,един човек изключително лесно може да умре....стига температурите да се повишат или намалят с 500 градуса и с човеците до тук,а за света 500 градуса по целзий е една незначителна промяна!
Капийш!?
Добре че висчко си има своя край,иначе как ще настъват новите неща....след всеки край идва едно ново начало и това е неизбежен процес.Стига само мисленето на хората да се промени още малко,което е неизбежно след още няма и 50 години,поради научни и технически прогрес и заедно със остарялото мислене на хората ще си отиде и "бог",във всески един смисъл на думата "бог".Smile За съжаление всичко има своя край... Дори Бог.. Така трябва да бъде!
Доброто и злото, бога и дявола са различна тема от това, за което говоря.Първоначално написано от Kman
За самия човек е полезно да е уравновесен и балансирам към доста аспекти. С всяко хубаво нещо ако се прекали, става лошо.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Често прекаляването е необмислено и води до големи поражения.Първоначално написано от Nam3less3
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
С мисленето няма да си отиде Бог.. даже ще "възкръсне" и ще започне да се възприема от повече хора, но не като невидим белобрад старец в небесата, а като енергия(енергията на вселената)... Тя НЕ може да изчезне дори и ако всички хора спрат да вярват в нея...Първоначално написано от Kman
Изчезва само когато изчезне вселената...![]()
Твърде много безкрайности ... Мамицата ни се еба...
Аз па казвам примерно , че създателя на вселената е Насакото Яката - Същество от Тъмната Страна на Силата,което Винаги е съществувало,а преди него е бил той самият,защото той е бил първият и преди него не е съществувало,което поражда въпроса кой го е създал,на което се отговавя
НЕ МИ ДРЕМЕ !!! ЖИВОТА МИ Е САМО 70 ГОДИНИ НЯМАМ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА ИДИОТЩИНИ
ROCK HARD RIDE FREE TILL U CAN
mada faka
spam ftw
ROCK HARD RIDE FREE
излеянията на In And Out of Love вече не ми се обсъждат,защото той си е папагал...кажат му нещо и той цял живот го повтаря....сега сигурно ще се опита да ме обори с думите че аз съм същия и моят аргумент ще е....моята гледна точка предполага постоянно развитие....следвам примера на кръговрата=природата.
Докато религиозните виждания не предполагат промяна и развитие.....крайната цел на релгиията е гибел...от което спасение ще имат само глупците,които не са се докоснали до ябълката на познанието и после след тази гибел на света....ми квото му скимне на бог,той сигурно вече си е направил плановете и си е организирал графика за следващите 400-500 милиярда години напред...че иначе мнооо ще скучае тоя бог.
сърказма на TheHellion ми хареса![]()